Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
ВСУ дали жесткую ответку на атаку террористов под Донецком – у ДНР трое раненых.

Волонтер и координатор проекта "Стоптеррор" Семен Кабакев рассказал о том,что террористы ДНР под Донецком совершили дерзкую вылазку и получили разительную ответку от ВСУ.По его данным,оккупанты открыли огонь,желая показать себя приехавшим с проверкой российским кураторам.Когда же получили ответный удар,бросились в рассыпную.По данным радиоперехвата,у террористов ранены трое боевиков.Произошло это в районе н.п. Жабуньки.

QIP-Shot-Screen-333.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Безымянный.png
 

AIRBORNE

Мисливець
От втішна новина: у відповідь на вимогу угорських йоббіків не розташовувати в Береговому батальйон ЗСУ, було ухвалено рішення цього не робити, а натомість розташувати на Закарпатті одразу дві бригади. Для 10-мільйонної Угорщини з її імперськими зазіханнями двох бригад, якщо щось, цілком вистачить.
Така відповідь дуже нагадує старий радянський анекдот про те, як на іспиті студент МГІМО мав написати умовну відповідь на ноту протесту африканської країни. Отримав "задовільно", бо а) "нахуй" пишеться разом, б) "нє ібьоть" пишеться окремо та в) "мавпа чорнодупа" - з великої літери, бо все ж таки глава іноземної держави...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Безымянный.png
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Обережно в Мар'їнку заїхали "Дикі Вуйки"!...:D

29511092_1003840076435127_8360182667875014321_n.png
 

AIRBORNE

Мисливець
Ніякого перемир'я немає. Всього за три дні, з понеділка по середу, окупанти обстріляли позиції українських військових понад 250 (!!!) раз. Один наш воїн загинув, ще троє отримали бойові поранення.

Згідно із даними Прес-центру Штабу АТО, минулої доби бойовики здійснили 32 обстріли наших позицій.

"Зокрема на Луганському напрямку з 82 мм мінометів агресор вів вогонь по захисниках населеного пункту Новолуганське, а з гранатометів та великокаліберних кулеметів тричі по наших укріпленнях поблизу Луганського. Також великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю противник застосував неподалік Зайцевого", - йдеться у повідомленні Прес-центру.

Допомогти зупинити окупантів може кожен із нас тут: https://goo.gl/fGEcmC

Фото: Maks Levin
Фонд "Повернись живим"

 

AIRBORNE

Мисливець
Нічого особливого. Як для професійних армійців на війні. Просто ще одне успішно виконане бойове завдання. Ми не скажемо вам, хто і коли його здійснив, проте, розповімо, що саме горить.
Це – УАЗ бойовиків, виготовлений у російському місті Ульянівськ. В тому самому місті, де знаходиться ППД 31-ї бригади ВДВ РФ. Саме цей підрозділ вбивав наших хлопців під Іловайськом. Й досі продовжує спроби окупувати Україну.
Ми не кровожерливі. Просто ми на своїй землі.

Допомогти звільнити Донбас може кожен із нас тут: https://goo.gl/NbWKjG

Фонд «Повернись живим»

 

AIRBORNE

Мисливець
Не вірю у перемир’я. Поки про нього надто багато говорять, на Донбасі продовжується війна. Лише за сьогоднішню ніч загинув один наш боєць, ще троє отримали осколкові поранення та контузії. Щонайменше, троє терористів були ліквідовані.
Чому я не вірю в мир? – Докази на фото. Ще декілька днів тому паркінг виставкового центру «ЕкспоДонбас», що за стадіоном «Донбас Арена», був пустим. Придивіться до фото та до кількості військової техніки. А скільки ще ми не бачимо?

Яка кількість курсантів-артилеристів приїдуть з Росії здавати на Донбас іспити під час «весняного перемир’я»? Вони вже прибувають в окуповані Донецьк та Луганськ. І, будьте певні, бойовики скористаються 13-м режимом «тиші»: для них це – час, коли можна пригледітися до наших позицій, щоб потім відкрити вогонь по Авдіївці, Мар’їнці, Красногорівці, Новгородському, Торецьку…
Допомогти нашим хлопцям бачити всі плани ворога можна тут: https://goo.gl/myzSTU
Автор: Андрій Римарук (Andrii Rymaruk)
Фонд "Повернись живим"

 

AIRBORNE

Мисливець
У твоєму місті мир, тому що вони пішли на війну.

В Україні стартував соціальний проект «Обличчя миру» з фотографіями Дмитрий Муравский. За участі Фонду «Повернись живим» світлини героїв АТО з’являться у вигляді сітілайтів у Житомирі, далі проект планує просуватися по всій території України. Знімки також демонструються у штаб-квартирі НАТО, Київському метрополітені, Верховній Раді та Кабміні.
Кожне фото – це історія. Історія людини, яка захищає нас на передовій. Попри численні зусилля волонтерів, активістів та просто небайдужих українців, про війну на Донбасі поступово починають забувати. Ціна такого забуття – можливе загострення обстановки на фронті, наслідки якого важко передбачити. Тільки з початку тижня, який ще триває, бойовики обстріляли позиції сил АТО близько 300 (!!!) разів.
Слідкуйте за новинами проекту «Обличчя миру» на сторінці Коли закінчиться війна. Не соромтеся дивитися в очі захисників України та не забувайте, що мир у вашому домі – це їх заслуга. Допомогти виграти війну можна тут: https://goo.gl/LmqdB6
Фонд «Повернись живим»




 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
30 марта в день начала так называемого «пасхального перемирия» террористы продолжили обстрелы наших позиций.В 16-00 по позициям 93-й бригады в районе оккупированного Докучаевска террористы вели огонь.При чем,за спиной у стрелка находятся склады с боекомплектом.Командир первого батальона 93-й бригады Богдан Дмитрук отмечает,что огонь(на видео) открыла та группа террористов,которая не подчиняется главарю Захарченко,игнорирует его приказы и в которой царит анархия.

 

AIRBORNE

Мисливець
С начала суток боевики 14 раз обстреляли силы АТО, - штаб АТО
Вследствие вражеского огня ни один украинский военный не пострадал



Российско-оккупационные войска продолжают срывать договоренности относительно полного прекращения огня на период пасхальных праздников. С начала суток по состоянию на 18:00 оккупанты совершили 14 обстрелов позиций украинских защитников. Об этом сообщает штаб АТО на своей странице в Facebook.

На луганском направлении противник из запрещенных 120-мм минометов и дважды из крупнокалиберных пулеметов обстреливал наши укрепления вблизи Луганского.

На Донецком направлении с 82-мм минометов оккупанты открывали огонь по украинским опорных пунктах в Песках, а из гранатометов различных систем и крупнокалиберных пулеметов – неоднократно вблизи Водяного. Крупнокалиберные пулеметы и стрелковое оружие враг применил в районе Павлополя. Также там велся снайперский огонь. Кроме этого, из стрелкового оружия обстреляны защитники Авдеевки, Шахты Бутовка и Водяного.

В результате вражеского огня ни один украинский военный не пострадал.

Напомним, на Донбассе с 00:01 30 марта начало действовать очередное перемирие, на этот раз оно приурочено к пасхальным праздникам.

В ОБСЕ отметили важность соблюдения приказов о прекращении огня, а также дисциплинарных мер в случае нарушения договоренностей. Отмечена важность отказа от наступательных действий и разведывательных операций, неприменения в ответ огня, а также отвода оружия.
 

AIRBORNE

Мисливець
"Великоднє перемир'я". На Донбасі окупанти збили безпілотник місії ОБСЄ
Спостерігачам вдалося задокументувати переміщення колони техніки, у складі 10 одиниць БМП, а також заходи підготовки підрозділів російсько-окупаційних військ.
На Донбасі бойовики за три дні "великоднього перемир'я" три рази відкривали вогонь по безпілотних літальних апаратах місії ОБСЄ, унаслідок чого один БПЛА був збитий. Про це повідомляє українська сторона СЦКК, передає прес-центр штабу АТО.
"Українська сторона СЦКК інформує, що ватажки окупаційних адміністрацій РФ третю добу поспіль порушують «Великоднє перемир’я», активно застосовуючи при цьому стрілецьку зброю по позиціям ЗС України, та безпілотним літальним апаратам СММ ОБСЄ", – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, за інформацією спостерігачів місії, бойовики стріляли по безпілотникам, коли вони проводили верифікаційних заходів відведення техніки та озброєння у окупованих районах Донецької та Луганської областей.
"Поблизу населеного пункту Міусинськ, де бойовики облаштували своєрідний «полігон», безпілотник СММ ОБСЄ був збитий. У всіх цих випадках представники Місії були вимушені залишити зазначені райони спостереження", – додали в СЦКК.
Водночас, згідно з повідомленням, спостерігачам вдалося задокументувати переміщення в цьому районі колонии техніки, у складі 10 одиниць БМП, а також заходи підготовки підрозділів російсько-окупаційних військ.
"Українська сторона СЦКК констатує, що ці випадки є черговим підтвердженням того, що ватажки окупаційних адміністрацій РФ надалі перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів, на яких покладене завдання із врегулювання конфлікту на сході України, та продовжують приховано зосереджувати техніку та озброєння у порушення Мінських домовленостей", – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 28 березня Організація з безпеки і співробітництва в Європі повідомила, що відновлює моніторинг ситуації на Донбасі за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА).
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Повернись живим

Терористи, маскуючись під місцевих жителів, підвозять снаряди на цивільному транспорті, навіть не підозрюючи про те, що ми чудово бачимо їх з повітря. Був поставлений наказ ліквідувати бойовий комплект ворога, щоб зменшити кількість обстрілів власних позицій і цивільного населення.Декілька влучних пострілів і чергова партія російської "гуманітарки" згоріла. І КамАз окупантів - теж.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В Донецке дедушка-патриот прошел по рынку с флагом Украины.

Сегодня, 6 апреля 2018 года в одном из рынков оккупированного Донецка был замечен дедушка, который ходил по рынку с пакетом, на котором изображен флаг Украины. Об этом сообщают очевидцы в социальных сетях.Что дальше произошло с дедушкой-патриотом пока не известно, но очевидцы сообщают, что к дедушке подошли боевики и попросили его пройти с ними.Очевидцы так же опубликовали фото данного инцидента.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Господи, храни солдата, від куль, від дула автомата
Нехай повернеться живим, на зло всім ворогам лихим
Хай ангели твої літають і хлопців наших захищають
Від куль ховають їх крильми, за них молитись будем ми...
 

AIRBORNE

Мисливець
Чому треба допомагати армії? Подивіться на перше фото. Це одна з ворожих позицій, куди нещодавно приїхали на посилення російські кадрові офіцери: вони командували і коректували вогонь по нашим позиціям. З відповіддю захисники України не забарилися. Результат кучності - на фото. Росіяни подумали, що у тилу безпечніше і залишили терористів, скажімо так, напризволяще.

Очі радіють від такого результату, адже підрозділ, який дав відповідь ворогу, нещодавно пройшов навчання ведення вогню по программі ГРК Броня - Armor. До такого ж навчання у сусідньому підрозділі ми нині інтенсивно готуємося. На другому фото - ворожа позтція навпроти. Що з нею буде по приїзду росіян і вогню в нашу сторону? Питання риторичне.

Допомогти нам навчити більше захисників України і закупити необхідні для цього планшети ви можете тут: https://goo.gl/hs2H7t

Автор: Андрій Римарук (Andrii Rymaruk)
Фонд "Повернись живим"

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Донецк наводнили листовки, которые не радуют оккупантов.
В оккупированном Донецке накануне Пасхи появились сотни про Украинских листовок.Часть из них была сброшена помощью беспилотника в районе центрального Свято-Преображенского храма. На одной из таких листовок говорится "Власть вторую жизнь не даст.Остановись.Пока не остановилась твоя жизнь".На второй изображен министр обороны США Джеймс Мэттис,который якобы говорит:"Мы придем. Скоро".Кроме того,в почтовых ящиках дончане обнаруживают листовки следующего содержания:"Ты шахтер?Ты без работы?Ты хочешь умереть за Путина?Выбирай будущее!Выбирай Украину!Вместе выгоним оккупанта!ВСУ помнят о вас.Сдавайтесь и гарантируем вам жизнь".В соцсетях представители группы"Фронт освобождения Донбасса и Луганщины",даже сделали фото такой листовки,выполненной в форме визитки.Снимок сделан на фоне ледового дворца "Дружба",который был сожжен оккупантами в 2014-м.

listu_1.jpg
listu_2.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Снайпер ВСУ "снял" российского наблюдателя на опорном пункте близ села Водяное.

Утром 9.04.2018 украинский снайпер "снял" российского наблюдателя на опорном пункте у села Водяное.Об этом на своей странице в Facebook пишет главный редактор Цензор-нет Юрий Бутусов.Журналист опубликовал две фотографии,сделанные сегодня утром на позициях 503-го батальона морской пехоты.
На первом фото,"Украинский морской пехотинец близ села Водяное наблюдает в перископ за противником - дистанция несколько десятков метров.На этом самом месте 9 марта в ночном снайперском бою погиб 23 летний Юрий Луговский,снайпер отряда Нацгвардии "Азов".По словам морпехов,Луговский в этом районе уничтожил пятерых российских наемников".
"На втором фото позиция,на которой 10 марта был смертельно ранен 20-летний Марк Гудзовский,пулеметчик "Азова".Здесь не принято говорить громко - в тишине ветер может донести слова до врага.Бои идут здесь на расстоянии около сотни метров,самое минимальное - 70 метров.Минометы и гранатометы здесь стреляют редко,по ночам,а вот окопная война,лопата и стрелковое оружие работают все время.Скорость атаки измеряется скоростью отрытых траншей и пулеметных гнезд.Эта земля - украинская и по Минским соглашениям ее должны занимать наши войска,потому морпехи вместе с другими отважными бойцами продолжают идти вперед"."Утром,когда были сделаны эти фотографии,у морпехов радость - снайпер "снял" российского наблюдателя на ближайшем опорном пункте.Несколько дней ожидания пары снайперов были вознаграждены одним точным выстрелом.

650x872.jpg
650x488.jpg
 
Зверху