Штуцер Ернст Кернер

VADAS67

Слідопит
Я постараюсь щоб дали фото штуцера і клейм на оприділення.Він лежить у сейфі уже 22роки-просто людина мала гроші,а сам не мисливець.Пам*ятаю що зверху була золотом інкрустірована чи то герб,чи то корона із ініціалами або власника,або майстра. Знаю одне,той штуцер хотіли вивезти із України,але один великий міліцейський чин конфіскував йього для себе.
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Повернуся до обговорення свого експресу.
Взагалі хотілося отримати відповідь : - якщо присутнє ствердження , по фото, що цілик перероблений, не оригінальний, тобто "аля колгосп" :eek::D Що саме
"рідне" повинно стояти на тому місті, цікаво ? Де сліди від прикручення, пайки попередньої (рідної) деталі ? Ось розміри цілика : Ш-17мм; Д-14мм; В-5мм.

З тих пострілів , що я зробив з експресу по мішені. Скажу. На відстані до 100 м ніяких проявів розбіжності у зведенні нема. Стріляв Norma Vulkan -15гр; KS- 16гр;
та RWS - 18,5гр
Тобто рушниця не хрестила, не було великих відривів. А ось заниження було значним десь на 18см. Самі найкращі результати показали перші дві кулі.

Враження від стрільби з штуцера - супер. Хоч патрон сам по собі дуже потужний
Відчуття на рівні 12 калібру, мабуть позначається вага рушниці, та і я з тієї групи кому за сто :D Є в мене трійник в калібрi 7х65R так з нього просто ( протівно ) стріляти. Взагалі поширине одне із тверджень, що чим більші плечі в гільзи, тим різкішим і не комфортним є постріл.
 

VADAS67

Слідопит
Даю фото які збереглись.Прошу фахівців щось підказати про цей штуцер.Буду вдячний за любу інформацію.
 

Вкладення

VADAS67

Слідопит
Хіба ніхто нічого неможе сказати? Що скажете пане Паганель?
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Доброго дня. А що по вашому, з цих фото можна особливого сказати... Так, німеччина довоєнна, місто Марбург. Виготовив А Страсмєр.
Добре розмальована золотом, видно - для дуже поважної особи, яких по світу було чимало. І все.,,,:cool:
Цікавіше було глянути на клейма o_O
 

VADAS67

Слідопит
Файно Дякую за відповідь.Я розумію що без клейм неможна дати ніяку інформацію.Але і фото клейм зробити неможна???Я думав що по гербові щось проясниться.А яка може бути цьому штуцерові ціна?
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Мінімум.... точно півлітра:eek:, А от - верхня, мабуть без огляду важко сказати.;)
І калібр невідомо який :cool:

П.С. Десь, пам'ятаю писали, що по кількості виступів на короні можна визначити положення на ієрархічному дереві королевської особи замовника :cool:
Але в кожній державі по різному.
 
Останнє редагування:

VADAS67

Слідопит
Півлітра це дуже,дуже мало.Я думаю що даже ціла цистерна маловато:D:D:D За підказку Вас дуже вдячний.
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Ви ж розумієте , така річ не з дешевих. Як бутафорія на стіну- не меньше тисячі, півтори $. Погратись з правильною реставрацією множте на два - три. Якщо річ не спорчина кривими ручками то і до шести - восьми дойде. Ось вам - вилка. :cool:
І головне калібр.:D:D:D:D
 

VADAS67

Слідопит
Там непотрібно нічого реставрувати.Там всьо працює,стріляє... Штуцер уже більше 20років лежить у сейфі. Теперішній власник немисливець,а на стіну - то потрібно навірно сверліти,або бойки знімати.Одним словом робити із нього ММГ. А він(власник) це незробить.На охоту незнати чи хто його купить-бо дуже важкий, біля 6 кг. А калібр я вже писав-забивали гільзу 32к,а кулю вставляли 28к.Скільки пороха насипали я незнаю,но казали що на 150м били куля в кулю і пробивали доску букову 50мм товщини.Я попрошу щоб скинули мені клейма,але негарантую чи скинуть:cool: І ще здогадався-небуло № вибито ніде. Штучний екпрес,хотя вони навірно всі робилися індивідуально під мисливця різного рангу і заможності(це Ви підказали).:):):)
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
З штуцерами така річ, що там все працює і не треба реставрувати - не проходить.
Статус такої зброї вимагає вишуканості, бездоганності, як всередині так і з зовні. Це річ не для пострілух. Це не той годинник,щоб звіряти час.:D В мене є знайомі які бажають придбати експрес, але англійський. І в калібрів більш поширеному. Правда, скупенькі вони, хочуть за безцінь :p:p:p Так склалось, що континентальні рушниці по ціні трошки нижчі за англійські. А курковки, ще нижче. Тому, якщо прицінювати ваш варіант, виникають деякі сумніви.:confused::confused::confused: Як рушниця переоформлюється кожні три роки ? Де рідні патрони ! Якщо чоловік не мисливець, то і чистить її не завжди. А нарізняк дуже нелюбить "колгоспу" особливо коли туди пхають свинець в 28 калібрі. Ось на Європейських аукціонах можна простежити ціни на дабл експреси в енсоні. Навіть з африканською кармою в дуже гарному стані. Англійські, бельгійські, австрійські і т.д. діапазон від трьох до шести € В повнозамковому варіанті зразу плюсується нолик. Бо як правило все переїзджає до Америки, А там гроші , є !:cool::cool::cool:
 

VADAS67

Слідопит
Людина заможня-має гроші.значить і продовження роблять:D:D:D А чистити чистить-бо він дуже чистюля. А стріляти там ніхто нестріляє -місто велике. Але навірно і продавати небуде, бо гроші має.Я попрошу щоб скинув мені фото.Потім я виставлю фото рушниці і клейм на обговорення:)
 

VADAS67

Слідопит
Узнав сьогодні ще одну інформацію від людини яка колись стріляла із того штуцера.Гільзу 32 на кінчику обжимали,а стріляли теж кулею 32к (саморобною).І гільза тільки один раз була придатна для пострілу- уже в другий раз незалізала у патронник(дуло її).Забув спитати яким полрохом заряжали ті патрони.:(
 
Зверху