Що таке ліс ? В яких саме лісах полювання заборонено?

Статус
Закрита.

typict

Мисливець
Доброго дня, шановні мисливці. Недавно отримав посвідчення мисливця, уже 2 рази ходив на полювання, шукаю голуба ) . Так от відповідно до правил - "полювання на птицю і хутрових в лісі заборонено", - отже ходити можна тільки по полям і дорогам, заходити в ліси заборонено. Звідси в мене виникає питання, що таке ліс ? яке скупчення дерев потрібно вважати лісом і заходити туди заборонено? Для того щоб питання було більш зрозумілим додаю для прикладу карту, синіми стрілками тут позначено тереторії які обведені фіолетовим кольором і як розповіли мені в обласному УТМР - тут полювати заборонено бо тут ліс. Червоні стрілки вказують на ділянки що позначені на карті також як ліс, і я знаю що там дійсно є ліс, десь більший десь меньший, але ці ділянки не обведені фіолетовим. То як мені зрозуміти де можна ходити а де ні ? Буду вдячний за знання тому хто поділиться ними
 

Вкладення

saeco

Мисливець
І червоними стрілками також ліс.
Ваша територія для полювання: поля і дороги і штучна лісосмуга, що розділяє поля для захисту від вітру. От і все.
Навіть масив з дерев в полі також можна вважати лісовою ділянкою.
Але якщо з лісом просто, то з полями ні. Ви правильно зробили, що маєте карту. Тому, що дуже часто буває так: наприклад, з лівої сторони від дороги поле - як угіддя УТМР, а з правої сторони також поле - але угіддя приватні або АЛР.
 

typict

Мисливець
Ну все таки це якось дуже все не чітко, деколи лісосмуга переходить в ліс, деколи ростуть маленькі дерева, які лісом я б не вважав. І для чого на картах позначено ці місця окремо обведено фіолетовим якщо згідно правил полювати не можна у всіх лісах. Я шукав тут на форумі і в інших місцях, чіткого визначення "що таке ліс" знайти не можу, може хтось зустрічав таке або цікавився цією проблемою ? Бо виходить що якийсь лісник побачить мене десь між трьох дерев коло дороги і скаже "ану стій браконєр!". Потрібно все це якось визначати
 

saeco

Мисливець
Ви самі ж пишете:"... деколи лісосмуга переходить в ліс..." значить полюєте до початку лісу.
Не шукайте собі пригод на одне місце.
Ви хочете знайти собі виправдання? Ви хочете собі спортити полювання?
У полі Ви нічого і нікому не докажете. Все закінчиться дуже банально:
Пару годин в полі будете доказувати де Ви були і як.
Потім, пару годин будете знову щось доказувати уже в кабінеті.
Потім, будете вирішувати фінансові питання.
У підсумку - день пройшов і полювання на смарку.
Тому все має бути дуже просто, так як Вам сказав Єгерь.
 

typict

Мисливець
Я про те і кажу, що коли мені захочуть зіпсувати полювання то можуть зіпсувати навіть коли я в ліс не ходив або думав що не ходив, а перевіряючий скаже що ці три дерева - то ліс от і все. Виходить що ходиш і не маєш ніяких прав, надієшся на випадок, все залежить від того який в когось настрій, якщо поганий то захоче візьме і причепиться. А єгерь мені взагалі нічого не казав, я прийшов в районне УТМР купив разову карточку і пішов. Піду мабуть завтра в обласне УТМР візьму карту нову і запитаю ще в них про ліси, може щось розкажуть.
 

saeco

Мисливець
Голуб літає по полю і між ними. Ночують в лісі. Такщо перед світанком перед лісом сховайтесь під деревом і будете з здобиччю.
Ні пуха, ні пера.
 

typict

Мисливець
Дякую за відповідь, сьогодні був в УТМР, взяв карти, все розпитав. Стосовно того де ліс де не ліс, вони мені сказали, що такого визначення навіть вони самі не знають і навіть коли на карті нічого не позначено то там може в реальності бути ліс, проте єгерь сказав що він якось сперичався з екологами "що таке ліс", ті у відповідь сказали що "будь-яке скупчення дерев - це ліс", але це не нормально, тому вони домовились що для мисливців ЛІС - це буде скупчення дерев яке не просвтлюється, тобто якщо ви підійшовши до такого скупчення не бачите світла в кінці - то це ліс, а якщо це скупчення просвітлюється то це можна вважати "не лісом"
 
Статус
Закрита.
Зверху