Яка найменша собака на качку ?

typict

Мисливець
Доброго дня шановним знавцям і любителям собак. Минулого року став мисливцем, раніше собаками не цікавився взагалі, але після полювання на качку зрозумів, що не завжди буде так щастити, що качка падає на чистому місці у воду або взагалі на землю. Губити і не знаходити здобич, дуже не хочеться - це мабуть найгірше на полюванні. Тому виникла необхідність знайти собі друга-помічника у вигляді чотирилапого і лахматого.
Собака мені потрібна для конкретної цілі - діставати качку з води і знаходити качку яка впала в кущі, більше ні для чого. Для інших видів полювання собаку я не буду використовувати.
Отже прошу поради знавців. Яка порода мисливської собаки найменших розмірів мені підійде для такої вузькоспеціалізованої задачі, якщо звичайно такі собаки є?
Цікавить в першу чергу розмір собаки, саме щоб вона була якомога меншою але могла виконувати своє призначення
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Спочатку ти думав що собака тобі не потрібний взагалі, тепер ти думаєш що собака потрібний тобі тільки на качку....ще трошки пополюєш і зрозумієш що собака потрібний тобі для інших полювань. Випереджаючи твої майбутні "осяяння", пропоную зацікавитись малим УГГ http://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/Український-Гірський-Гончак.143/page-130
 

typict

Мисливець
Спочатку ти думав що собака тобі не потрібний взагалі, тепер ти думаєш що собака потрібний тобі тільки на качку....ще трошки пополюєш і зрозумієш що собака потрібний тобі для інших полювань. Випереджаючи твої майбутні "осяяння", пропоную зацікавитись малим УГГ http://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/Український-Гірський-Гончак.143/page-130
Дякую, але для інших полювань, якщо колись буду ними займатись, краще візьму ще одну собаку, я не любитель комбінувати. Це як смартфон - там є і камера і телефон і компютер а в мене завжди окремо телефон, окремо фото камера, окремо відео камера і окремо ноутбук
І якийсь цей "малий УГГ" - дуже великий :)
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Я також схиляюсь до думки Богуна Ви ще мисливець новачок Ваші мисливські уподобання будуть змінюватись. Суджу по своєму досвіду як став мисливцем перший рік думав що качка це єдине на що я буду полювати, протім вийшов в поле і зрозумів що кака не настільки цікава. Слідуючим кроком було колективне на кабана після цього я зрозумів що не все так просто.
Тому рекомендую поки добре обміркувати.
Але якщо Ви 100% впевнені в своїх намірах і вподобаннях. То розгляньте спаніелів англійський російський. Але брати тільки з документами від робочих батьків. Бо спаніеля багато є так званих диванних які і полювання в снах не бачили.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Дякую, на іншому форумі також порадили спанієля, найменший - це англійський, поки зупинюсь на ньому, буду читати про нього
хоч коккерів не беріть - це сміх а не полювання, і одразу купіть добрячу щітку чесати його. апортувати качку може і фокс і ягд (хоча трохи гірше), розгляньте варіант Епаньйола - собака саме те.
 

foxcafcher

Мисливець
Добрый день, выскажу свое мнение. Для ваших запросов идеально спаниель. Был у меня РОС, отличный охотник как на воде так и в поле, даже зайцев подранков добирал. А англичане слабоваты, им тяжело работать в крепких местах как и терьерам, хотя работают с азартом.
 

typict

Мисливець
А хтось чув про таких собак ? Бо я ніде на форумах не бачив, про них нічого не пишуть. Вони у нас не розводяться ?
 

foxcafcher

Мисливець
Я вас не пойму, вам нужна собака для охоты на утку, тогда вам ответили, или вы ищите редкие породы ввезенные в Украину ?
 

typict

Мисливець
Я вас не пойму, вам нужна собака для охоты на утку, тогда вам ответили, или вы ищите редкие породы ввезенные в Украину ?
Треба собака на качку, але цей Коикерхондье я бачу менший ніж РОС і в нього менші вуха, він якийсь біль акуратніший типу. А ввезений чи не ввезений, я не в курсі, тому і питаю. Це ж не автомобіль чи мотоцикл, до якого потрібно потім запчастини шукати рідкісні, це пес, якщо він у нас є, значить можна брати, а як довго шукати або дорогий, то краще не брати
 

foxcafcher

Мисливець
Честно я таких у нас на выставках не видел, тем более на испытаниях или состязаниях. Меньше рост плохо ему трудно пробираться в плотном камыше( про терьеров уже писал) вообще на утку дратхаар этот как ,,танк,, ну или лабрадор собаки мощные но вам не подходят по размеру. Такса тоже подаст утку, но с чистого плеса.
 

baz

Мисливець
ТСу весной был перед таким же выбором, давно хотел собакена, по возм. универсала (ибо за птицей идет пушной, рогатый, хрюкатый ), и обязательно не большого...ну чтоб с дому в будку потом меня не выперли, т.к. жена рогами в землю и все никаких собак, но таки уболтал, взял ягдтерьера. Ниче так бандит, тока башни нет, как таковой, 5-й месяц воюю, с переменным успехом...а да и стойку он, как легавые не делает, но в целом тока дай...
 

foxcafcher

Мисливець
Через эту волну прошли все породы, сейчас очередь бритона.;)
 

baz

Мисливець
ну шо Вы так сразу на пошлости,в том смысле пока все в порядке:) пху, пху, домашних зверушек она у меня хронически не переноситo_O, полгода бандит живет и до сих пор жена его гладит и приговаривает - "как я тебя ненавижу, хоть ты и такой хороший":D
 

Podarochek

Новачок
"как я тебя ненавижу, хоть ты и такой хороший":D
:) тут и возразить не получится, хорошо что не обижает и не выгоняет. Почему не сделать мировую жене, например подарить на день рождение такой подарок или сюрприз, который вы не хотели или не разрешали? Думаю она бы успокоила и даже полюбила помощьника)))
 

baz

Мисливець
Дык я с ней и не ссорился, а на цветы и подарки повод и без того найдется да и к собаке отношение сейчас, примерно как к моему ружью, или машине - тихо ненавистные игрушки мужа с которыми уже просто смерились. :)
А выгнали с дома малого еще в 4 месяца ибо он сожрал 2-е стенки обоев, т и половину на коленке собранного вольера, не говоря про запах, и тщетные попытки приучить гадисть в одно место, благо что частный дом и у малого уже своя отдельная квартира, потому неконфликтное сосуществование нарушают только редкие подростковые выходки сожителя...
 

Hanter28

Мисливець
Мені здається що російський спаніель самий оптимальний варіант. Так він трохи більший від англійського, але в "твердих" важкодоступних місцях показує себе досить не погано, чого не можу сказати про англійського. Також РОС буде працювати по зайцю, лисиці і при хорошому натаскуванню по копитних (переважно по козах). По кількості їжі, випорожнень та шерсті різниці між англійським та російським практично немає, а переваги в роботі РОСа я перечислив вище.
 
Зверху