Яка термобілизна найкраща

saeco

Мисливець
Boot;234601 сказав(ла):
Хлопці, а точно не путаєте поняття "термобілизна"?
Я чомусь завжди був впевнений, що термобілизна зовсім не для утеплення.
Термобілизна - це справді білтзна, яка одягається на голе тіло (перший шар). Повністю синтетика, яка не утримує вологу. Її функція - відвести вологу від тіла. Більзна суха - не холодно.
Армійська білизна (маю на увазі з начосом) - ніфіга не термобілизна, вона х/б, пробігся, спотів, білизна намокла і ж.па.
Термобілизна просто проводить вологу від тіла на наступні шари, в результаті тіло сухе, а значить не холодно. В правильній термобілизні зимою постійно відчуття ніби морозець по шкірі, ну х.з., як ніби ментоловим кремом натерся. Але це не холод.

Сам вже роки користую нижню білизну Norfin.

А, і це, труси. Або теж термо, або поверх термобілизни.
Другий шар найкраще фліс (необов'язково).
Я термобілизну ношу і зимою і літом, особливо в спеку.
Тут я з вам згоден.
А от на рахунок армійської, то щось не те пишете.
Якби хоч один воїн НАТО замерз, то скандал був би ого-го який.
Я ще не бачив армійської "потовиводящої" з вовни. Те що у вас була "репліка" під мілітарі то це однозначно.
Правда є ще один нюанас. Термобілизну треба купувати тільки НОВУ. Бо для армії, тканина має додаткову обробку.І вона має термін придатності.
На реальній армійській білизні має бути бірка з номером контракту і т.д.
Все інше підробка-"репліка" під мілітарі.
 

saeco

Мисливець
Ще додам трохи інфо.
Якість білизни визначається тільки влітку.
Тіло має бути сухим, футболка повинна мати неприємний запах і зовнішня поверхня повинна бути більш воглогою ніж внутрішня.
Тоді все працює.
 

Маузер

Мисливець
Имею в пользовании не один комплект термобелья разных фирм.Но предпочтение именно для пользования не для ходовых охот, к примеру в скраде на поздних перелётах по перу в сильный холод, отдаю водолазному термобелью времен союза,изготовленому из натуральной верблюжьей шерсти.А когда сидиш на рыбалке на льду, вообще никакой холод не страшен.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Уже несколько лет пользуюсь термобельем датской фирмы Deerhunter.Отзывы самые положительные.Работает по полной программе именно термобелья.Рекомендую!!
 

WEGA

Мисливець
campri- Великобритания, взял себе на пробу, супер, теперь отца и тестя одел в неё, брал еще комплект за 250 грн потом она подорожала до 500грн, я успел )))
 
Зверху