пільги

andryx1

Снайпер
Доброго всім здоровля!Нема часу на відповідь адвоката.Підкажіть,чи маю я право на пільги при отриманні відстрільних документів,як учасник АТО.Дякую!
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Ні!
 

@Діма@

Мисливець
Як учасник бойових дій маєте. Цього року УООР видає такі відстрільні картки з 50% знижкою.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Хлопці, почнемо з того, що певні категорії людей мають у державі Україні деякі пільги, визначені законом. У таких випадках конкретні пільги прописуються у законі і на їх виконання у держбюджеті закладають потрібні кошти (даром нічого не буває!).
Такі пільги визначені, наприклад, й для учасників АТО, на що у держбюджеті закладені кошти.
Як відомо (подивіться у певних законах), на полювання безкоштовне чи на сплату щорічних членських внесків мисливських товариств пільги у законах не встановлюються, кошти на це із держбюджету не передбачаються.
У той же час громадські організації у своїх статутах визначають, чи необхідно сплачувати на життя цієї організації кошти (у вигляді членських внесків, наприклад), а також яким категоріям своїх членів товариство може надавати якісь пільги. Можливість встановлення таких пільг визначається, зрозуміла річь, фінансовими можливостями товариства.
У Статуті УТМР є пункт 5.4, який процитую повністю:
"5.4. Від сплати членських внесків звільняються почесні члени УТМР, також члени Товариства, які перебувають на дійсній строковій військовій службі, учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни, інваліди війн.
Кримська республіканська,обласні, Київська міська, Севастопольська регіональна ради УТМР можуть встановлювати окремі пільги щодо сплати членських внесків іншим категоріям членів Товариства в залежності від фінансового становища.
Пільги на полювання і рибну ловлю в угіддях, що надані в користування господарським структурним підрозділам УТМР, надаються членам УТМР, колективним членам Товариства за рішенням президій Кримської республіканської,обласних, Київської міської, Севастопольської регіональної рад УТМР".

Як бачимо, не всі учасники бойових дій звільнені від сплати членських внесків, а лише учасники таких дій у ВВв (щоб не було розмов, норма прийнята була давно). Учасники АТО до таких не відносяться.
Окрім загально встановлених по Товариству пільг для певних категорій членів УТМР, п. 5.4 визначено, що обласні ради УТМР мають права встановлювати на місцях самостійно пільги для інших категорій членів Товариства. Але знову ж - у залежності від фінансового становища. Обласні ради можуть встановлювати пільги й на полювання та рибну ловлю.
Так що окрім пільг, визначених частиною першою п. 5.4 Статуту УТМР, про наявність пільг для інших категорій можна спитати на місцях у апараті президії обласної ради.
 
Зверху