серая ворона и 0.22ЛР

Статус
Закрита.

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Получил ответ на запрос по пневме от лесников. Выставляю. По телефону выслушал, что им странно было получить от меня запрос, так как пневма - она и есть пневма. При любом калибре и скорости пульки.
Скан ответа даю в Приказах...



С МВД только что говорил. Они сегодня подписывают ответ
Скан в Приказах... слепился в кучу. Попробую еще тут дать:
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ
01601, м. Київ, вул. Ш. Руставелі. 9-а тел. 235-55-06, 235-77-24 телетайп 132271 падуб, факс 228-77-94 E-mail: hunter@dklg.gov.ua

03.06.2011 № 03-05/3279

Заступнику Голови президії Всеукраїнської ради УТМР

Шпаку П.М.


Державне агентство лісових ресурсів України розглянуло Вашого листа з проханням надати роз'яснення вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» щодо заборони використання на полюванні пнeвмaтичнoї зброї і роз’яснює, що відповідно до п.4, частини першої, статті 20 вказаного Закону забороняється полювання із застосуванням пневматичної зброї.


Заступник Голови о/п І.О. Шишов
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Получил ответ из МВД.
Чтобы не заморачиваться с сканером, отпечатаю ответ сам (прошу поверить в идентичность):

"МВС України
Департамент профілактики правопорушень
20.05.2011 № 10/4-4058
Про надання розяснень
Заступникові Голові президії Всеукраїнської ради УТМР Шпаку П.М.
Шановний Павле Миколайовичу!
У Департаменті профілактики правпорушень розглянуто Ваше звернення щодо надання розяснень стосовно заборони використання на полюбванні пневматичної зброї.
Повідомляємо, що зазначені у Вашому зверненні питання до компетенції МВС України не відносяться.
Разом з тим, п. 4 ч. 1 ст. 20 Закону України "Про мисливське господарство та полювання" визначено, перелік знарядь, в тому числі і пневматичної зброї застосування або використання яких заборонено на полюванні.
З повагою
Заст. начальника Департаменту о/п В.О.Медвідь"

Висновки: по-перше, скажіть своїм представникам дозвільної системи, що не треба розяснювати вимоги законодавчих актів, що не відносяться до компетенції МВС;
по-друге, не знаю, як кому, а мені й до цього було зрозуміло, що на полюванні заборонена пневматична зброя, а дозвільна опікується обліком, реєстрацією тощо такою зброєю у разі, якщо вона має калібр більше 5,6 мм та швидкість кулі понад 100 м/с.

ПіСі. Я не питаю, де моя зброя, бо немає у кого спитати...
 

Витаха

Новачок
pilot;21255 сказав(ла):
В том то и дело, что ближе 50 метров и не надо! И из форточки стрелять даже в голову не приходило! Для начала надо разобраться о какой пневматике идет речь. Наши законы, в которых идет речь о том, что такое пневматическое оружие, а что конструктивно схожее с ним пересматривались еще в 80х. Винтовки тех времен стреляли чуть быстрее 100 м/с. Поэтому сегодня в Украине все, что не имеет одновременно скорость более 100м/с и калибр более 4,5 оружием не является. А представляете себе скорость 380 м/с и пульку весом 0,68 вылетевшую через нарезной ствол …. И все это продается без разрешения.
По этой причине в черте города стреляю только в гаражном обществе и пром. Зоне. Основное место «охоты» это посадки, дороги и т.д. В поле кстати, находится с пневматикой запрещает Закон!
а есле дапустим я живу в пгт часный дом, можна ли стрелять ворон у себя на орехе?
 

Typypy

Новачок
Всім доброго дня!
Бачу що тема "вмерла", але можливо ще підніметься.
І так, для себе я зробив висновки:
1. Згідно законодавства України, пневматична зброя з калібром до 4.5 мм включно не є зброєю(читати далі "цеглина")
2. Згідно закону УООР перебування з "цеглиною" в межаг мисливських угідь НЕ ЗАБОРОНЕНЕ!!!
Тобто, поки Ви свою "цеглину" не використали для полювання Ви нічого не порушуєте, але якщо застосували для полювання, то "цеглина" автоматично переходить в розряд "інша мисливська зброя".
Отак от!!!
 

karpysha

Мисливець
Це і дитині зрозуміло що 4,5 мм не є зброя. А те що слуги народа хочуть запутати народ своїми правилами аби потім тільки штрафувати. У нас не закони,а правила для простих людей. Ходив, ходжу і буду ходити з воздушков 4,5 мм., на природу. І ніякий інспектор мені не заборонить,а тим більше не докаже що 4,5 мм., відноситься до зброї.
 

kazbek

Мисливець
Больше бы мозгов и поменьше законов-ВСЕМ и будет порядок и дисциплина. Пример - ето ГАИ. Они сами правил не знают а штрафы выписывают. И так везде.
 
Статус
Закрита.
Зверху