турецкие ружья отзывы

valchuk

Мисливець
Нужен совет армсан а620 с 76 стволом как показал себя на охотах.не сильно ли длиный ствол для 20 калибра.
 

HDC

Мисливець
Нужен совет армсан а620 с 76 стволом как показал себя на охотах.не сильно ли длиный ствол для 20 калибра.
Задовгий. Лишніх 5-10 см. Це я кажу як власник 2 турків- Hatsan Escort 20 калібр 66 см. ствол, Armsan A612 76 см ствол.
20-ка повинна бути коротка, маневрена, легенька, на то вона й 20-ка. Через довший ствол на 10 см. помітно що з моєю 12-ою в корчах чуть частіше чіпляється ствол за гілки.
Теперішні порохи такі що чи то дріб чи то пуля набирають нормальну швидкість уже на 50-60 см. стволі. Якщо брати 20-ку як універсальну рушницю то я б рекомендував із 66 або 71 см стволом, а якщо це друга рушниця щоб чисто з під собаки, по перепелу і т.д. то можна й ще коротший ствол, типу 61 см. По досвіду користування ствола 66 см можу сказати що вистачає його щоб і зайця на 45 метрів достати, головне щоб попасти і нормальний патрон, і пульою відмінно бє.
 
Останнє редагування:

valchuk

Мисливець
Может чуть неправельно задан вопрос интерисует осыпь и резкоить даной длины ствола.есть армсан 620 но ствол 76 см вот и думаю не сильно ли длиный ствол,маневреность вопрос второй.
 

HDC

Мисливець
Я чомусь думаю що якщо Ви візьмете п.а. у 20-ому калібрі із любим стволом, чи то з 66, чи то з 71, чи то з 76 см, то забудете про свою Іж 58 20 калібр.
П.а. будуть певні переваги, і не тільки 3 вистріли ( дозволено 1 в стволі плюс 2 в магазині), а це змінні дульні звуження, що дають можливість регулювати кучність бою. Наприклад ідете на полювання і не знаєте яка буде погода і як задалеко заєць вставатиме. Може бути сиро, сніжок чи дощ моросить, а ще по густій траві, стріляти прийдеться на 5-20 метрів, а може бути мороз, тиха безвітряна погода і стріляти того ж зайця треба буде на 40 метрів.
Якщо Ви візьмете рушницю із 76 см стволом в 20-ому калібрі то в плані бою від цього аж ніяк гірше не стане, навпаки, в теорії навіть краще, з довшим стволом і осип дробі чуть рівномірніша становитиметься, і початкова швидкість на якісь там 2% збільшиться. Тому якщо хтось продає із 76 стволом за хорошу ціну то боятись 76 ствола нема чого.
У мене 20 калібр із 66 см стволом, це універсальна рушниця, як з під собаки норм, так і на ходове полювання, так і в ліс на копито пульою. Є 2 товариші теж з 20 калібром, у них із 71 стволом, одного разу полював з таким, не сказав би що цих 5 сантиметрів щось дають. Прийнято вважати що 76 ствол більш на дальні відстані, 60-66 см. на короткі, з під собаки.
 

Ostrovich

Мисливець
Кстати о турках не кто не слышал о хатсан в 22 лр .впояаилась видео об этом карабине интригует как раз ищу в этом калибра склоняются к чз455 но если у нас скоро появица турок можно и подождать и по цене должен быть по приятней по качеству убедился с гладкоствольного хотя и продал через год после покупки с настрелом до1000 .Не легло вернее не так лягло по тарелкам 4-5 штук а по уткам все в брониках о зайцах молчу и остался с первым иж 43 бывало 2 потрона 2 утки и зайчик с лисой редко когда ухадил правдо приклад делали под меня лежит как улиток а мы о турках но за год не одной осечки не царапин не ржавчины ствол зеркало и вообще Не плохое ружьё и первое нарезное хатсан по идеи должно быть не хуже
 

АТАНЕО

Новачок
Користуюсь другий рік ата армс нео 12 в пластику нарікань немає користуючись *** від качки до зайця. Кучність чудова "резкость" також .будете задоволені . Гарних вам пострілів .
 

HDC

Мисливець
Доброго дня , підкажіть, чому умовили вас не брати в 20 калібрі? Просто планую брати для себе Ата Армс Нео 20.
Якщо здоровий лось і має силу носити 12 калібр то таких потрібно відмовляти від 20.
 

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
А якщо лось - здоровий, але лінивий? :)

Сотни раз обсуждалось почему люди выбирают 20-тый, а не 12-тый. Потому что круче! :) На каждом выстреле (результативном) ты, обладатель 20-ки, круче обладателя 12-го на 10-12 грам. А это немало :D
 

HDC

Мисливець
А якщо лось - здоровий, але лінивий? :)

Сотни раз обсуждалось почему люди выбирают 20-тый, а не 12-тый. Потому что круче! :) На каждом выстреле (результативном) ты, обладатель 20-ки, круче обладателя 12-го на 10-12 грам. А это немало :D
На 7 грам ( 32 - 25 = 7 ) :)
Згідний що 20 калібр на практиці не уступає 12, переконався. Та мені все одно подобається носити дуло від танка
 
Зверху