5 найкращих маринадів для соління риби

Mechanik

Снайпер
Солона маринована рибка - чудові ласощі, без якого не обходиться практично жодне застілля.
З неї можна приготувати безліч різноманітних страв або просто подати як закуску на стіл.
Навіть самий звичайний бутерброд з солоною рибкою перетворюється на справжнє свято смаку.
Пропоную Вам 5 найкращих варіантів маринадів на будь-який смак.

1. Незрівнянний оселедець з кетчупом



Інгредієнти:
1 кг свіжомороженої оселедця
3 цибулини, нарізані кільцями
180-200 мл води
1 ч. л. цукру
1-2 ст. л. солі
1/2 ч. л. меленого чорного перцю
1 ч. л. оцту
2 ст. л. кетчупу
1/2 склянки рослинного масла

Приготування:
Спочатку необхідно випатрати рибу і зняти з неї шкірку.
Потім наріж оселедець шматочками і поклади її в емальовану каструльку.
В іншій посуді скип'яти вищевказані інгредієнти, та остуди отриманий маринад і залий ним оселедці.
Тепер рибі потрібно дати просочитися маринадом, тому її необхідно поставити в холодильник приблизно на добу.

2. Апетитна солона риба за 2 години.



Інгредієнти:
2 оселедця або скумбрії
цибуля - за смаком
400 мл води кімнатної температури
2 ст. л. солі
200 мл соняшникової олії
3 лаврових листочка
3 суцвіття гвоздики
10 горошин перцю
1 ч. л. коріандру горошком
2 ст. л. столового або яблучного оцту

Приготування:

Випатрати рибу і промий її холодною водою.
Зніми з неї шкурку і відокрем філе, яке потім необхідно порізати на шматочки.
У воді розчини сіль, виклади рибу в скляну або фарфорову миску і залий отриманим солоним розчином.
У ньому вона повинна простояти приблизно 2години при кімнатній температурі.
У цей час можеш змішати масло з оцтом і нарізати цибулю півкільцями.
Коли риба настоїться в розсолі, злий його.
Викладіть шматочки риби в банку, чергуючи шари з цибулею і спеціями, і залий олією з оцтом.

3. Маринований оселедець в яблучному оцті



Інгредієнти:
2 оселедця;
1-2 великі цибулини;
5 ст. л. яблучного оцту;
2 ч. Л. солі;
1/2 ч. Л. цукру;
250 мл води;
10 горошин перцю;
щіпка коріандру

Приготування:

Випатрати рибу і наріж її шматочками, цибулю наріж півкільцями.
У воді розчини сіль, цукор, додай яблучний оцет та перемішай.
Рибу разом з цибулею поклади в миску, посип їх коріандром і перцем, залий розсолом кімнатної температури.
Накрий миску і постав рибу маринуватися на добу в холодильник.

4. Ароматна «копчена» риба



Інгредієнти:
3 свіжоморожених скумбрії
1 л води;
3 ст. л. солі;
1,5 ст. л. цукру;
2 ст. л. заварки чорного чаю;
2 жмені цибулиння (шелуха лука)

Приготування:

Випатрати рибу і промий її. У каструлю з водою додай сіль, цукор, заварку і лушпиння цибулі.
Доведи цю суміш до кипіння, остудити і процідити.
Рибу виклади в окрему ємність і залий її приготовленим розсолом, потім накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 4 дні.
Кожен день (вранці та ввечері) рибу необхідно перевертати. Після закінчення терміну дістань рибу з розсолу і переклади в зручну ємність.

5. Солона риба в пакеті



Інгредієнти
2 свіжоморожені оселедця або скумбрії
2 ст. л. солі
1 ст. л. цукру
2-3 ст. л. кропу (свіжий або сухий)
1/2 ч. л. чорного перцю
сухий базилік

Приготування:

Випатрати рибу, промий її і наріж шматочками.
Потім виклади рибу на харчову плівку, мокаючи її в суміш для соління з двох сторін.
Рибу щільно притисни, обгорнувши плівкою і помісти в пакеті на добу в прохолодне місце.

Рибка, маринована своїми руками, виходить набагато смачніше магазинної і навіть дешевше.
Спробуйте приготувати рибу по одному з цих рецептів і переконайтесь в цьому самі!
Смачного!
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Кстати эту тему Владимира не заслуженно обошли вниманием,а тема все таки интересная.
 
Зверху