cz 527

Статус
Закрита.

Hovarf

Слідопит
Всім добрий день. Допоможіть порадою у виборі оптичного прицілу для карабіна cz 527 в калібрі 223 rem. Мета полювань - козуля з вишки, можливо лисиця .
 

Ohotnik47

Слідопит
Виробника конкретного не пораджу - бо це залежить від суми, яку Ви збираєтесь витратити на оптику.
Але якщо ви не збираєтесь в процесі полювання вводити поправки при зміні відстані до цілі, чи зміні патрона - то думаю , що на 223 можна поставити недорогу оптику.А от крон. обов'язково має бути стальним - і таким, що дозволяє знімати-ставити приціл без зміни пристрілки.Якщо у Вас ЧЗ з ластою на коробці то було б правильніше замовити майстру крон. під конкретний приціл , посадити його макс. низько і притерти ласту на кроні з відповідним місцем на ст.коробці.Це дозволить знімати приціл коли вньому нема потреби не боячись за пристрілку.
Сам починав полювати з нар.ЧЗ - 550ФС в 30-06, то поки довів до ума комплекс - карабін+крон+приціл, то не на одні граблі наступив- 30-06 слабких місць не пробачає, зато навчивсь доводити зброю до того рівня, коли користування нею приносить лише задоволення.
Заводські крони не влаштовували - тому робив усе сам.
 

Hovarf

Слідопит
Але якщо ви не збираєтесь в процесі полювання вводити поправки при зміні відстані до цілі, чи зміні патрона - то думаю , що на 223 можна поставити недорогу оптику.
Добрий день. Щодо поправок при зміні відстані до цілі - робити цього не збираюся. Багато читав інформації , що для ЧЗ 527 в 223 калібрі допустима прицільна відстань до 200 м. Проте я не вважаю себе настільки вправним, щоб стріляти на таку відстань. Думаю , що максимум для мене буде метрів 150 (звичайно з добре пристріляною оптикою, підібраним патроном ну і з упору звичайно).
Тому планую пристріляти оптику метрів на 100 і після цього ніяких поправок в ході полювань не вводити.
 

Hovarf

Слідопит
що на 223 можна поставити недорогу оптику.
Цілком з Вами згідний. Нема сенсу ставити на карабін оптичний приціл, який в два - три рази дорожчий за нього. Дивився каталог магазину СТВОЛ - вибір оптики(як і всього іншого) - просто зашкалює. А це ще більше ускладнює вибір. Я звичайно ж розумію, що хороший товар дешевим не буває, але ж і гроші на вітер викинути також якось не хочеться. Поки що приглядаюся до цього прицілу - виробник Burris 3-9х40 "Fullfield 30" Matte ціна понад 10 тис. грн. Првавда підсвітки він не має і діаметр вхідної лінзи менший.
 

Hovarf

Слідопит
Якщо у Вас ЧЗ з ластою на коробці то було б правильніше замовити майстру крон. під конкретний приціл , посадити його макс. низько і притерти ласту на кроні з відповідним місцем на ст.коробці.Це дозволить знімати приціл коли вньому нема потреби не боячись за пристрілку.
Якщо я Вас правильно зрозумів, то спочатку правильніше буде знайти майстра, який буде встановлювати оптику, а потім купляти її (оптику) і кільця до неї.
 

Сергийко

Слідопит
Тому планую пристріляти оптику метрів на 100
Я пристрілював,відповідно до таблиці по конкретному набою,по першому "0",в мене це було 51метр,потім перепровірив на дальній "0",відповідно на 105 метрах.На середній відстані між нулями висота підйому кулі 5см.Перепрошую,що не по темі.
 

Ohotnik47

Слідопит
1.
Здравствуйте.
Це Вам так здається, що 150 м. вистачить.ЧЗ дозволяє нормальним патроном на 200м. в цигар.пачку попадати, достатньо лише не лінитись тренуватись.
А пристріляти правильніше хоча б на 150м - тоді до 200м. можна стріляти з невеликим виносом, або просто в центр - для козлика потужності 223 вистачає з запасом.
 

Ohotnik47

Слідопит
2.
Приціл в цілому не поганий.
В моїй практиці були випадки, коли в оптику звіра бачиш - а навести сітку на потрібне місце не виходить ( в основному полювання проходили або на заході, або на світанку), і якщо вранці кожна хвилина додає світла - то ввечері навпаки.От в таких випадках підсвітка необхідна.
При невеликому об'єктиві буває складно захопити ціль швидко, особливо якщо вона рухається, навіть повільно - 2-3секунди і та ж лисиця зайшла в бур'яни і все.
 

Ohotnik47

Слідопит
3.
Не обов'язково.Ви можете придбати будь-яку оптику, яка Вам подобається - завдання майстра зробити толковий крон.Якщо ж Ви купуєте відповідний крон (моноблок чи кільця) заводського виг. під конкретну модель - то зібрати все до купи багато розуму не треба.Але в цьому випадку знімати оптику зі зброї не можна.
 
Статус
Закрита.
Зверху