Причины браконьерства?

василь довжик

Слідопит
Як би там не було а в першу чергу це менталітет нашого народу.
А ще халява.
Контроль ні який,а як і є так це для простих смертних.Бракоша при грошах,може собі дозволити ену суму єгерю кинуть під ноги і поїхати.
Важаю найбільшим бидлом це тих хто в період виношення обо з молодняком.
На мою думку протидія яка дасть успіх це в першу чергу економічний підьом держави.Хозяіна,патріота своєї землі.Який дасть багатьом брак часу і правильні закони а тим більше відповідальність кожного.
Ось пан Зелёнский може й щось зрушить.Але ми маєм самі с села с району почати викорінювати бидло серед себеж.Навчитись кожному поважати,любити природу а не нищити так як це робиться в остані роки.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Навчитись кожному поважати,любити природу а не нищити так як це робиться в остані роки.
28 лет уже "учимся" и вот результат-сухая статистика на примере рыбных ресурсов и браконьерства:

Якщо в 1991 році було затримано 19 тисяч «рибних» браконьєрів, то в 2019 114 тисяч.

...Найпоширенішого промислового виду - ляща залишилося в порівнянні з 2000 роком не більше 30%, щуки - 15%, судака і сома - 10%. А такі колись поширені види, як: рибець, в'язь, линь, жерех, чехоня стали рідкісними.
http://svoboda.fm/crime/events/270903.html

Такое же ( если не хуже!) и в охоте. Чем дальше- тем хуже.
Смею заметить, что это-мы, а не кто-то.

Добавляем к браконьерству распашку земель+ядохимикаты, уничтожение лесов и лесополос=где взяться дичи?
 
Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда
Дебилы!!! Я бы таких пожизненно лишал права охоты и отбирал бы оружие навсегда-безвозмездно.
Вряд ли их посадят на 7 лет...
Вот из-за таких "ахотников" на нас и показывают пальцами, как на врагов всего живого. Тем более-животных, стоящих на грани вымирания. Сколько тех нещасных беркутов в Украине вообще осталось?! И каждый дурак, с оружием в руках, по ним шмаляет!
По приблизительным данным, сегодня в Украине обитает около 20 таких могучих и величавых птиц. Увы, уже 19...
П.С. А мы еще о культуре украинских охотников говорим! Да любой иностранец пальцем у виска покрутит, глядя на это фото!
 
Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда
Останнє редагування:

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник

HOWA

Слідопит
Добавляем к браконьерству распашку земель+ядохимикаты, уничтожение лесов и лесополос=где взяться дичи?
Э, не. Не совсем так. Помню, средина 80-х , близ одной речки где распахано было до самой воды колхозом, проснувшийся Лесхоз решил берег речки засадить деревьями. Ох, что там было... Лесников (исполнителей) в участок, потом в прокуратуру, суд, лесничих то же, директору Лесхоза выговор по партийной линии, с занесеним!... Но удалось отстоять, прессе, небезразличному народу (гласность сработала) и посадка вдоль речушки уже ого - го. Шириной метров 50-80. Длина несколько километров.Мо 2 мож 3. А ядохимикатов что, ранее было?.. Несколько лет, года 3-4г. в Киевской обл., да и не только в Киевской , охота на пушного была закрыта. Напрочь, Север не уж то не помните такового ? А с фарщиками и др. браками нужно бороться. Их же методами. Для этого существует егерская служба, как в частных угодьях так и в УООР, экоинспекция и тд. ( Борейко :D , КЕКЦ , заствить РАБОТАТЬ и БЕРЕЧЬ флору и фауну, а не п...ть в СМИ). Предвижу ответ, ой не, нечем и зряплата у них никакая. Так нах тогда взносы, налоги и прочие сборы...Надеюсь я понятно изложил. Спасибо за понимание.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Э, не. Не совсем так. Помню, средина 80-х , близ одной речки где распахано было до самой воды колхозом, проснувшийся Лесхоз решил берег речки засадить деревьями. Ох, что там было... Лесников (исполнителей) в участок, потом в прокуратуру, суд, лесничих то же, директору Лесхоза выговор по партийной линии, с занесеним!... Но удалось отстоять, прессе, небезразличному народу (гласность сработала) и посадка вдоль речушки уже ого - го. Шириной метров 50-80. Длина несколько километров.Мо 2 мож 3. А ядохимикатов что, ранее было?.. Несколько лет, года 3-4г. в Киевской обл., да и не только в Киевской , охота на пушного была закрыта. Напрочь, Север не уж то не помните такового ? А с фарщиками и др. браками нужно бороться. Их же методами. Для этого существует егерская служба, как в частных угодьях так и в УООР, экоинспекция и тд. ( Борейко :D , КЕКЦ ). Предвижу ответ, ой не, нечем и зряплата у них никакая. Так нах тогда взносы, налоги и прочие сборы...Надеюсь я понятно изложил. Спасибо за понимание.
На Черниговщине, в местности, где я охочусь, с 1991 года, когда я начинал охотиться и до сего дня, распахано 90% долин и болотянок ( т.н. неугодий, а не лесов!), где я, в те, первые годы, мог с удовольствием и результативно отстоять вечерку по утке. Теперь от них ничего не осталось! Одни названия... В памяти народной. Ни полевых дорог, ни урочищ не осталось, лесополосы кончают все, кому не лень. Где дичи разводиться-плодиться? На полированном в "0" поле, насквозь пропитанном, из года в год, ядохимикатами? На прошлой неделе, будучи в командировке, наблюдал 40-60 тонные Маны-Скании, у которых колеса почти лопались от тяжкого груза ядов, сорри- удобрений. И так- по всей нашей области. Уверен-не только нашей.
Егеря? Да они на поле и не потыкаются!
 
Останнє редагування:

HOWA

Слідопит
Север, я не говорил о лесах, я говорил о защитных лесополосах вдоль речушки. За которые некоторые люди были наказаны. И о ядохимикатах которые то же применял СССР.Запах их до сих пор помню. Егеря да, они нужны собрать бабосы, в нужное время, особенно в нынешнем УООРе. Ага, ..."Егеря? Да они на поле и не потыкаются"...
Ну да, значит мы виноваты, маленькие взносы платим... Надо бы раз в 10 больше. Правда? В частных хозяйствах они, егеря, то кое как работают! В УООРе не потыкаются, правильно я Вас понял? А Вы на первую страницу сайта зайдите... Популяризация там налицо. Ну то такое. Печальное. " ...наблюдал 40-60 тонные Маны-Скании, у которых колеса почти лопались от тяжкого груза ядов, сорри- удобрений..." (с). А что же экологов то не пригласили? На предмет посмотреть. Особенно великого Борейку. P.S. Ах, забыл. Особенно хороши были сотни тысяч мелиоративных, осушительных каналов, прорытых во времена СССР. Что, таких не было? А главное - Все молчали! Браконьеры они разные бывают... В том числе и мелиораторы, агрономы, гербицидо вносители, вообщем сельхозвредители. Ну, а конкретные, с ружжами, я за искоренение таковых.
 
Останнє редагування:
  • Like
Reactions: kef

василь довжик

Слідопит
А те, которые на фару по 10-20 зайцев за ночь уничтожают-не такие?!
Это типа: Мама, я чуть-чуть беременна?
Ні це теж є неприпустимо.
Але коли знають і бачать,що є самка з малим в животі і стріляють то це варварство назвати мало.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Ні це теж є неприпустимо.
Але коли знають і бачать,що є самка з малим в животі і стріляють то це варварство назвати мало.
Ну, в Нежине такое было с лосями, помните? Кого-нибудь привлекли к ответственности за это?! Чтобы вся Украина, весь мир об этом узнал? Вот, то- то же. В демократической стране живем... Где царит беспредел и коррупция.
https://tsn.ua/ru/ukrayina/na-chernigovschine-nelyudi-zhestoko-rasstrelyali-stayu-losey-792170.html
 

Виталя

Снайпер
Кого-нибудь привлекли к ответственности за это?!
И не кого привлекать,и не будут. Ща за деньги можно решить любую проблему... И это очень печально!!!!
. В демократической стране живем... Где царит беспредел и коррупция.
100%. Не дать,ни взять.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
И не кого привлекать,и не будут. Ща за деньги можно решить любую проблему... И это очень печально!!!!

100%. Не дать,ни взять.
http://svoboda.fm/politics/region/258033.html
Трохи про її обставини… 20 квітня 2017 року в період часу з 11 год. по 14 год. 30 хв. на території мисливських угідь ТОВ МРП «Ічня», що знаходяться на території Рожнівської сільської ради Ічнянського району Чернігівської області, було вбито двох дорослих тварин лосів – самця і самку. Браконьєри на «Ниві», посеред білого дня, на очах у численних свідків, вигнали тварин з території Ічнянського національного природного парку і цинічно розстріляли поблизу села Рожнівка.

Одну тварину браконьєри вбили навздогін і трактором відволокли в урочище. Другу, поранену, вони добивали у водоймі.

Очевидці – місцеві жителі та єгері – розгледіли злочинців і в салоні автівки, і в тракторі, за допомогою якого тягли мертву тварину й на якому потім утекли. Підозрювані – це місцеві браконьєри, які живуть цим промислом, мають покровителів і нічого не бояться! Батько й син - із Рожнівки, обробляють землю, вирощують кукурудзу. Інші два - брати з Парафіївки.

Коли ця справа набула суспільного розголосу і в Рожнівку прибула прокуратура з Прилук, місцева поліція, як кажуть, заворушилася. Згодом чимало свідків відмовилися від своїх показань, бо ж, як було сказано вище, у районі всі «пов’язані» - то родичі, то куми, то земляки.

Тоді ж у квітні під процесуальним керівництвом прокуратури оперативні та слідчі підрозділи поліції провели низку першочергових невідкладних слідчих дій, зокрема, оглянули місце події, допитали свідків, вилучили предмети, які є засобами кримінального правопорушення та мають доказове значення.

Балістична експертиза підтвердила: куля з тіла убитого лося випущена з карабіну, що належить мешканцю Парафіївки Олексію Кравченку.

Суд першої інстанції визнав вину Кравченка, одначе з апеляції браконьєр вийшов кришталево чистим і зі зброєю! Відтак, він і надалі зможе безкарно продовжувати робити свою гнилу справу, закон йому, як видно, не є перепоною.
 
Останнє редагування:

Altay1972

Снайпер
Суд першої інстанції визнав вину Кравченка, одначе з апеляції браконьєр вийшов кришталево чистим і зі зброєю! Відтак, він і надалі зможе безкарно продовжувати робити свою гнилу справу, закон йому, як видно, не є перепоною.
Согласен на все 100%, но есть одно НО... не Закон виноват!!! Он же есть... виноваты все у кого в глазах и мыслях фигурируют только доллары и евро, вот им действительно по хер все и все... он бы (тот судья) и мать свою обилетил, вернее наверное точнее сказать обилетил обидчика своей матери, ничего ни святого ни принципиального... капитализм однако... то ли еще будет...
 

POMAH-Lviv

Мисливець
Согласен на все 100%, но есть одно НО... не Закон виноват!!! Он же есть... виноваты все у кого в глазах и мыслях фигурируют только доллары и евро, вот им действительно по хер все и все... он бы (тот судья) и мать свою обилетил, вернее наверное точнее сказать обилетил обидчика своей матери, ничего ни святого ни принципиального... капитализм однако... то ли еще будет...
Ну тут на мою думку активісти трохи лукавлять. Чогось замовчується роль (або бездіяльність поліції) в цій справі.
Ось ссилки на два цих судових рішення - першої та апеляційної інстанції.
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72118283
і
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72668358
ось витяжка з тексту постанови першої інстанції
"Факт вчинення вищевказаного адміністративного правопорушення підтверджується також копією витягу з кримінального провадження (а.с.19), карткою первинного обліку інформації (а.с. 21), постановами про визнання речовими доказами від 23 та 26 квітня 2017 року (а.с. 74-75), ухвалою Ічнянського районного суду Чернігівської області про накладення арешту (а.с. 65-66),протоколом огляду місця події від 20 квітня 2017 року (а.с. 65-67), протоколом огляду місця події від 20 квітня 2017 року (а.с. 72),постановою про закриття кримінального провадження від 09 січня 2018 року (а.с. 8-18) та іншими матеріалами справи".

Вот цікаво - всі основні докази по матеріалах здобуті в квітні 2017 року, і до січня 2018 року щось доказів зібрано негусто (а виходячи з загальної фрази в постанові суду першої інстанції - "...та іншими матеріалами справи..." - то їх ймовірно не було. Чогось активісти не ставлять питання - що робила поліція від 20 квітня 2017 року до 09 січня 2018 року коли закрили кримінальне провадження.
Також, чогось в цій постанові не згадується (можливо погано прочитав) про балістичну експертизу, яку зі слів активістів підтверджує факт пострілу з зброї цієї особи (хоча в активістів копія з цього висновку експерта є в наявності). Де робота сторони, яка підтримувала обвинувачення?

"26. 12. 2017 року цим же слідчим була винесена постанова по тому самому кримінальному провадженню про закриття кримінального провадження за відсутністю складу злочину через відсутність істотної шкоди, яка є обов'язковою складовою об"єктивної сторони злочину, передбаченого ч.2 ст. 248 КК України.
Постанова слідчого від 09 січня 2018 року відмінна від його ж постанови, датованої 26.12.2017 року, двома абзацами. На аркуші 9 постанови наявний запис, що пояснення ОСОБА_1, ОСОБА_1, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 не відповідають дійсності і передостанній абзац, де вказано, що постанова слідчого від 26.12. 2017 року була скасована процесуальним керівником 02.01.2018 року через недоліки вступної та резолютивної частини.
Рішення процесуального керівника про скасування постанови слідчого від 26.12. 2017 року про закриття кримінального провадження, в матеріалах справи відсутнє, в той час як 27 грудня 2017 року Ічнянський районний суд розглядав клопотання ОСОБА_1 про скасування арешту майна, через наявність постанови слідчого від 26.12.2017 року про закриття кримінального провадження, одночасно з прийняттям якої втрачають силу і заходи забезпечення кримінального провадження ( ухвала слідчого судді від 27.12. 2017 року а. с. 143)."
Тобто, слідчий під кінець року закриває 26.12.2017р. провадження, а 27.12.вже суд розглядає клопотання і знімає арешт з майна бракоші. І це все за одну добу?
Да і справу закрили не за тим що визнали балістичну експертизу неправильною, а за закінченням терміну притягнення до відповідальності. Тобто, в активістів мали б виникнути питання не тільки до судді, а й до тих, хто це все документував/перевіряв/скерував до суду.

П.С. Ні в якому разі не захищаю бракошу, але на маю думку що все за домовленістю з усіма зацікавленими тихенько спустили на тормоза. Мені вот цікаво - якщо цей бракоша вбив двох лосів, і це по сумі завданих збитків не становить "..істотної шкоди...", то на що має полювати браконьєр, щоб в його діях була ця "..істотна шкода"? Мамонти вроді як вимерли...

П.П.С. Вже вибачайте що накидав так багато тексту. Просто висловив свою думку...
 

Altay1972

Снайпер
Мені вот цікаво - якщо цей бракоша вбив двох лосів, і це по сумі завданих збитків не становить "..істотної шкоди...", то на що має полювати браконьєр, щоб в його діях була ця "..істотна шкода"?
Дело очевидно в том, что эти лоси нигде не числились... т.е. их в хозяйствах, где был инцидент, не было, ни по документам покупки или разведения, ни по документам таксации и т.д.... т.е. лоси ничьи (может пришли через границу из Белоруссии или России), но их нет в Украине... нет собственника, нет потерпевшего, нет "..істотної шкоди..."... это примерно как если бы у кого то угнали автомобиль, который был не законно ввезен и не легализован, т.е. на вопрос следователя: чем подтверждается что этот а/м имеет к вам отношение, чтобы признать вас потерпевшим, ответ: ничем, никаких документов нет, может есть документы на немца Ганса, но он там и здесь не жалуется.... я так понимаю что так получилось и там, на вопрос: чьи лоси и кто потерпевший? никто ничего предоставить не смог и соответственно документально нет лосей!!! лоси призраки!!!
Я целиком против бракош, но и понты (в смысле менты) в данной ситуации просто использовали некоторые нюансы уголовного процесса в счет своего кармана...
 

Ohotnik47

Слідопит
Мені вот цікаво - якщо цей бракоша вбив двох лосів, і це по сумі завданих збитків не становить "..істотної шкоди...", то на що має полювати браконьєр, щоб в його діях була ця "..істотна шкода"? Мамонти вроді як вимерли...

П.П.С. Вже вибачайте що накидав так багато тексту. Просто висловив свою думку...[/QUOTE]
 
Зверху