Любимые блюда которые готовим сами!!!

Степанович 2

Снайпер
До речі. Дуже добре виходять ковбаси гарячого коптіння з фаршу свинини та курятини.

Щем таку ковбасу не їв. І яка пропорція мяса до курятини?
 

VS1975

Снайпер

kef

Зброяр
1 до 1. На одне порося одна курка ;) :D:D.
50 на 50. М"ясо молоти на решітку з великими "дірками" . Попередньо шматки свинини замаринувати сіль.цукор.паприка.чорний перець. На день.два. І в холод. Декілька разів помішуючи. Готовий фарш добре вибити руками до одноманітної маси. Добавити дрібними кубиками нарізане сало. Чавлений часник. Гірчицю "горошком". Якщо є харчова селітра то з розрахунку ваги фаршу можна і її добавити. Але її рідко коли використовуємо. Колір додає паприка. Фарш має в холодному місці переночувати -переднювати .як кому виходить по часі,тобто достигнути.
І начиняти тонкі свинячі кишки або з білкозину. Через кожних 20 см.перевязуючи міцною ниткою.формуючи ковбаски по типу півкілець /як краківська/. Дати їм провітритись-підсохнути. І в коптильню приблизно до 2 х.годин. треба дивитися щоб не потріскалась від високої температури.
Готовий продукт буде по смаку схожим на "шпікачки" та і схожі по "в"язкості" . Не розсипаються.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Сюди треба заходити після домашнього перекусу,бо на голодний шлунок читати неможливо!!:p
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

kef

Зброяр
Сало - " п"ятихвилинка". Залишки обрізків сала або так тонке сало, нарізати смужками шириною приблизно 4 см.та в довжину - висота скляної банки 0.5 л.
На 1 л.води стопка солі . Довести до кипіння . Сало покласти в киплячу воду. Коли розсіл із салом в каструлі почне закіпати - починаємо відрахунок. Це може бути від 5 до 10 хв. Взалежності від товщини сала та способу відгодівлі. Так без преміксів та добряче просмалене сало треба "варити " до 5 хв. Бо буде надто мягким.
Стерелізовані скляні банки
20210317_155914-1.jpg
20210317_173124-1-1.jpg
по швидкому заповнюємо щільно шматками сала. Заливаємо розсолом у якому відварювалось сало. Накриваємо кришками і закручуємо ключем "для консервації". Даємо охолонути і в льох на зберігання. Або в інше холодне приміщення чи холодильник.
Можна в розсіл добавити спеції - перець горошком.лаврового листа. Як кому до вподоби.
Таким же чином можна приготувати сало "бочок" з лушпинням цибулі для кольору. Вийде щось схоже на вуджену свинину.
 

Винтик

Мисливець
Сало - " п"ятихвилинка". Залишки обрізків сала або так тонке сало, нарізати смужками шириною приблизно 4 см.та в довжину - висота скляної банки 0.5 л.
На 1 л.води стопка солі . Довести до кипіння . Сало покласти в киплячу воду. Коли розсіл із салом в каструлі почне закіпати - починаємо відрахунок. Це може бути від 5 до 10 хв. Взалежності від товщини сала та способу відгодівлі. Так без преміксів та добряче просмалене сало треба "варити " до 5 хв. Бо буде надто мягким.
Стерелізовані скляні банки Переглянути вкладення 657251 Переглянути вкладення 657253 по швидкому заповнюємо щільно шматками сала. Заливаємо розсолом у якому відварювалось сало. Накриваємо кришками і закручуємо ключем "для консервації". Даємо охолонути і в льох на зберігання. Або в інше холодне приміщення чи холодильник.
Можна в розсіл добавити спеції - перець горошком.лаврового листа. Як кому до вподоби.
Таким же чином можна приготувати сало "бочок" з лушпинням цибулі для кольору. Вийде щось схоже на вуджену свинину.
Давно хотел попробовать, теперь точно сделаю. Спасибо за рецепт.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Доброго дня кулинары!!!
Сейчас пост и мне кажется что интересно будет узнать новые рецепты любимых постных блюд.
Ну в общем....
Конкурс на лучший рецепт постного блюда, победитель будет определён по количеству Ваших лайков под таким блюдом.
Что касательно приза победителю, то это будет сюрприз.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Ну вот и стартанули!!!
Володя, напиши ещё сам рецепт и пропорции всех компонентов блюд.
Только я в не конкурса, я для затравки темы)))

Деруны(драники) с грибами:
картофель - 1 кг.;
грибы - 300 грамм;
лук - 1 шт.;
мука - 3-4 ст. ложки;
Мелко режем лук


Обжариваем на сковороде


Мелко режем грибы


Обжариваем с луком


Трем на мелкую терку картофель


Добавляем муку, и так же хорошо перемешиваем


Добавляем грибы с луком и еще хорошо перемешиваем




Порциями ложкой кладем на сковородку, жарим с обеих сторон до готовности




Приятного)


 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Ты уже в конкурсе!
 

kef

Зброяр
Только я в не конкурса, я для затравки темы)))

Деруны(драники) с грибами:
картофель - 1 кг.;
грибы - 300 грамм;
лук - 1 шт.;
мука - 3-4 ст. ложки;
Мелко режем лук


Обжариваем на сковороде


Мелко режем грибы


Обжариваем с луком


Трем на мелкую терку картофель


Добавляем муку, и так же хорошо перемешиваем


Добавляем грибы с луком и еще хорошо перемешиваем




Порциями ложкой кладем на сковородку, жарим с обеих сторон до готовности




Приятного)


Супер ! Особливо остання світлина. ;)
 

kef

Зброяр
Доброго дня кулинары!!!
Сейчас пост и мне кажется что интересно будет узнать новые рецепты любимых постных блюд.
Ну в общем....
Конкурс на лучший рецепт постного блюда, победитель будет определён по количеству Ваших лайков под таким блюдом.
Что касательно приза победителю, то это будет сюрприз.
FB_IMG_16166668358913605-1.jpg
 
Зверху