Дістало Браконьєрство в Богородчанському р-н.Івано-Франківської обл.

Руслан Єгер

Новачок
Ну навіть незнаю з чого почати; накипіло, наболіло, допекло, але мабуть почну з того, що звати мене Руслан я старший Єгер Богородчанського МРВП УТМР. Ддя ясності Мисливське Риболовне Виробниче Підприємство УТМР.
ДОВГО ЗБИРАВСЯ АЛЕ СЬОГОДНІ УЖЕ ВСЕ ВИЛИЛОСЬ ПРОСТО ЧЕРЕЗ КРАЙ.........
І так почну з своєї юначої пам'яті, давно це було чи не дуже але приблизно в першій половини вісімдесятих я дуже близько познайомився з мисливцями Прикарпаття, переїхали ми на постійне місце проживання із своєю матір'ю та братом до мальовничого селища Солотвин що на Франківщині. Мій дідусь працював в лісі ціле своє життя, тому любов до краю та природи закладав в мене з юнацтва. Поведінку та рух звіра, стежки, переходи, а також слідову роботу та стеження я всмоктував та дуже сильно любив незалежно від пори року.
Коли мені випала честь познайомитись з такими мисливцями як Снігур, Гоголь, ТАКОЖ БАГАТО ІНШИХ.... та роботою в колективах, правильністю та гідністю мисливця мене це привабило. Хоча чесно сказати я засуджував вбивство тварин, і, мабуть, якщо б мені не було пояснено, що мисливець це не вбивця і не "ОХОТНИК" а перш за все мисливець який мислить, коли було закладено також те, що потрібно зростити матір природу і тільки потім забрати із неі і забрати добути правильно та вміло.
Також першу любов до мисливських собак я саме получив від мисливців селища Солотвин нині всім хто ще живий їм мій низькій уклін.
Але сьогодні не про те, сьогодні про те що ДІСТАЛО....
А скаме я зновуж трохи в історію але вже ближчу, приблизно в 2008 році мені було запропоновано одним із користувачем мисливських угідь роботу Єгеря, якщо чесно я не одразу згодився бо розумів, що уже район не той не має справжніх мисливців є ОХОТНИКИ, м'ясоїди, браконьер, і ті котрі "туй сі родили". Але зваживши всі за та проти я погодився, з великим потенціалом та чималим досвідом я прийнявся за роботу скажу чесно теж було не легко та було різне, було і стріляли і лякали, і на стволи клали було різне, але........все якось вирішувалось в рамках закону, притому, що влада була різна.
В 2012р. мені голова президіі Івано-Франківського обласного УТМР запропонував роботу Єгерем в Богородчанському р-ні, розуміючи ту розруху, яка сталась уже в моєму районі за всі роки нашої незалежності я погодився відразу бо розумів, та честно скажу скучив за порядком, так саме так, панове за порядком. І хто би що мені не закидав відносно УТМР але саме за УТМР буде порядок. Кажу вже з досвіду.
В 2012 році в районі закінчилась оренда, гоолова МРВП УТМР району п.Г. почав збирати документи на перезакріплення та десь із чимось не справився, але ................ще хвилинку предісторії саме МРВМ УТМР нашого району, дане виробниче підприємство мало угіддя в районі з 1994 р. тоді воно було МРГ (МИСЛИВСЬКЕ РИБОЛОВНЕ ГОСПОДАРСТВО). З чим це пов'язано мабуть у вас винекне запитання та з тим, що тут ніколи не було більше членів ніж 40 чолвік від часу розвалу СССР тому район завжди був дотаційним, так як на самостійному балансі вижити не міг...Так от до мене тут були різні голови і по різному правили, хто внески пропивав, в кого внески крали, хто за внески мисливців сплачував кредити, хоча , правду кажучи, мушу віддати голові області честь, він змушував повертати тих горе голів людські гроші в касу завжди. Мисливці завжди думали, що вина всьому саме голова президії п.Лущак, чому в нас не має того чи іншого, саме і я був такоїж думки коли не побачив справу з середини, та не прочитав ці "стогніння ягнят", вибачте за хамство, але не маю слів відносно всього.
Так от почалась революція, а перед тим мене призначили уже в.о. голови району та ст.Єгерем, членом облради та членом президії, до мене були зібрані документи на перезакріплення мисливських угідь.
Я почав створювати колективи та вести роз'яснювальну роботу серед "нових українських", не скажу серед "нових руських", але думаю різниці не має, ОХОТНИКІВ. Деколи навіть тішив себе думкою, що виходить, адже завжди мріяв щоб наш Богородчанський р-н був найкращий не тільки в оболасті, а навіть на всій Україні, докладав чималих зусиль, та зацікавлював саме "охотників" стати мисливцями хоча і серед цих "охотників" є порядні мисливці але їх насправді одиниці. Наш район найвідсталіший в справі мисливства не те що на 10 років, але на всіх 30 років від "жителів ближнього зарубіжжя".
Так от комусь чи декільком зразу приснилось, що так не буде, адже за "родіну мать, за сталіна Блядь вперед вперед",революція все спише. Прикриваючись гаслами революції вони насправді мали свій "шкурний" інтерес зробити та розвалити те, що почалось створюватись в районі, що їм і від частини вдалось, хоча на сьогоднішній день ті люди які були в цьому хаосі зацікваленні уже виключені із членів самооборони області, за відстоювання власних інтересів "шкурнитсво", потріпали нервів чимало. Але і то пережилось, і те, що серед ночі молодики залітали з битками до мене додому бачачи червоно-чорний прапор на стіні казали "та ти ж патріот", і коли я їм пояснював, що ще в далекі 89-90 я очолював Спілку Українськоі Національноі Молоді (СНУМ) в районі і що цей прапор старший від них, саме це і непризвело до кровопролиття. І те, що велика політика гірша від проститутки я зрозумів ще в 90 роки.
Угіддя, на жаль, не закріпилися, так як п'яні матроси, як писав вище, мали свій "шкурний" інтерес і продовжували тероризувати обласну раду, де саме на сесію облради, були подані всі документи на перезакріплення угідь. Наш облголова п.С., маючи свої інтереси, всяко гальмував цю справу, жаль тільки, що він свободівець, але "біс йому в ребро" політика цеж трасовичка.
Скільки разів пояснювалось, що незакріплення угідь веде до браконьєрки, це не доходило також не доходило і до чиновників те, що ми ведемо постійну охорну угідь навіть якщо вони і не закріпленні, рейдовими групами незлічено кількість разів було проведено рейди так сказати на випередження, але і це не давало очікуваного результату.
Тому президією обл УТМР ми прийняли рішення створити оперативні групи, про включення до рейдових бригад поліцію, тоді ще міліцію, лісову агенцію, обласну екологію, декілька тижнів тобто три - наші рейди давали позитивний результа і плідну співпрацю, за що окреме спасибі поліції та екології.
Але сьогодні була оперативна інформація, що в лісових угіддях біля с.Горохолино, та на межі с.Старуня пролунали 8 пострілів. Ми, перебуваючи в рейді з представником екології виїхали по сигналу, в групі був наш УТМР-івський мисливствознавець. Ми знайшли машину яка мала два номерних знаки ззаду тимчасові, зпереду постійні, та перебувала на лісовій дорозі, з машини по сніжку було видно сліди двох людей та два сліди собак - лайки або РПГ. Чекаємо роботи собак але не чути, хоча впало ще 3 стріла з різних сторін в лісі. Я розумію, що їм, тобто бракошам, уже подзвонили. Ми з групою в рейді, тому що саме ці браккньєри декілька разів уже втікали від рейдових груп. Місяць тому даний браконьєр застрілив кабана між селом Горохолина та Іваниківка, але спіймати на гарячому не вдалось і він з насмішкою говорив: "та куй ви мені зробите та докажіть". Це стало справою принципу, і як бувший, хоча бувших не буває, я дав собі слово поставити його на місце, заточилась опергра. Тому, що на всі мої розмови та роз'яснювальну роботу була тільки зухвала реакція: "та що ти мені зробиш, я ж маю гроші я міняйло".
Біда нашої країни в тому, що Паяци та міняйли, колись самі відстойні так як проститутки люди, сьогодні в моді, сьогодні вони круті і їм можна все, можна їхати на червоне, можна вбивати, можна красти, закону не має на таких.
Так от до теми стоїмо, а йому ж уже теж подзвонили тому, що моя машина дуже замітна так як камуфльована, він же гордо виходить на лісову дорогу прямо на нас тим самим своїм друзям "бракошам" дає можливість втекти, мабуть думав, що може вийде сухим із води.
На наші законні вимоги надати документи відмовився, вів себе зухвало та нецензурно виражався, сів в машину та почав кудись дзвонити, я викликав опергрупу, дякуючи їм хлопці швидко зреагували, він зметикнув що машина підставна, та на двох різни номерних знаках, тому, що машина насправді не його, завів машину та почав рухатись в напрямку села поліція уже була близько і почала переслідування, для такого села це був справжній детектив з мигалками, матимуть люди про що говорити з місяць, зима заноси все таке.
Ми також долучились до погоні, щоправда позаду працівників поліції, віддаю честь водію який справно перекрив рух автомобіля, профі своє справи.
Ми дочекались, коли йому підвезли документи, іншою машиною, працівники поліції вилучили рушницю, та викликали наше добласне ДАІ, от тут то і почалось те, що змусило мене це все написати, даний г... почав погрожувати нам розправою та прокуратурою, відмовився підписати протокол, потім сказав, що "за бабки" все порішає, потім сказав, що хоче по закону - коли я включив реєстратор, ми склали протокол. Після складення протоколу та оформлення належним чином всіх правових документів ми почали рухатись за працівниками полії та машиною, яку вилучило наше доблесне ДАІ, доїхали до початку села. ДАІ з вилученим автотранспортом направилися в сторону районного центру. А ми переїхали на другу сторону села, де знову ж за інформацією його побратими браконьєри несли те що забили. І як же нас здивувало те, що даний г, який поїхав з працівниками ДАІ оформляти машину на штрафмайданчик і його товариш, який привозив йому документи, на двох різних машинах, одна з яких саме та, яку вилучили працівники ДАІ - спокійно рухались на допомогу саме тим, хто залишився в лісі, але побачивши нас, різко розвернулись і заховались в сільських хатах, через деякий час мені поступив дзвінок: " куй ви мені що зробите я маю гроші......."
Питання: для чого це все? маю на увазі революція, рейвах, та при Янику такого "безпредєла" в мисливстві не було, та навітьт при Ющенку, хоча від до мисливства як мій пес до геометрії, але теж такого не було.
Дзвоню в поліцію :хлопці, що ви робите? відповіть: ми все зробили, що від нас залежне. Дальше це все ДАІ.
Приїжджаю в відділ поліції: зброя дійсно вилучена, моя заява занесена в книгу реєстрів, районний дозвільник оформляє документи. Дійсно поліція зробила все, що від неї залнжне. А от наше доблесне ДАІ зробило "ДОЇ"
Пишу Авакову на фейс, дзвоню у всі істанції - я це так просто не залишу.
На все це в мене є фотофіксація, є також оформлені матеріали, але просто ДІСТАЛО ДІСТАЛО ДІСТАЛО.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
ситуація знацома до болю, все як під копірку...
знаєте, нічого особистого, але з таких слів нічого путнього ніколи не було, це те саме, що "кулю в лоб!", "бандитам тюрми!" тощо, голосні фрази а толку 0, краще думайте що ви з побратимами зробили, щоб таий випадок не повторився у вашій місцевості? а він є і не один!!!. тут краще мовчки робити своє діло, зі свого досвіду:
1. виходити на обласне керівництво зразу декількох установ - ДАІ, МВС, ДЕІ - розголос не дає стишити хід справи.
2. все робіть так, що той маєтний мисливець, виклав як можна більше грошей на заминання справ - до таки придурків тільки через карман доходить. якщо сума переходить певну межу, вони дуже гарно сідають на дупу.
3. писанина з фотоматеріалами - спрацьовує принцип "більше паперу - чистіша дупа"!
4. зверніться в особисті листування до В.О.Яковлева - порадить та допоможе і словом і ділом.
а за тим, Боже поможи Вам.
 

Kula4ok82

Мисливець
ситуація знацома до болю, все як під копірку...

знаєте, нічого особистого, але з таких слів нічого путнього ніколи не було, це те саме, що "кулю в лоб!", "бандитам тюрми!" тощо, голосні фрази а толку 0, краще думайте що ви з побратимами зробили, щоб таий випадок не повторився у вашій місцевості? а він є і не один!!!. тут краще мовчки робити своє діло, зі свого досвіду:
1. виходити на обласне керівництво зразу декількох установ - ДАІ, МВС, ДЕІ - розголос не дає стишити хід справи.
2. все робіть так, що той маєтний мисливець, виклав як можна більше грошей на заминання справ - до таки придурків тільки через карман доходить. якщо сума переходить певну межу, вони дуже гарно сідають на дупу.
3. писанина з фотоматеріалами - спрацьовує принцип "більше паперу - чистіша дупа"!
4. зверніться в особисті листування до В.О.Яковлева - порадить та допоможе і словом і ділом.
а за тим, Боже поможи Вам.
Мав на увазі : Доведіть діло до кіньця !!!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Мав на увазі : Доведіть діло до кіньця !!!
я Вас зрозумів, але він зараз один проти купи, отож зараз буде пресинг дуже великий від підкупу до прямих погроз.
Доведіть діло до кіньця !!!
уловлюєте різницю з "ДОВЕДІМО діло до кінця!"? саме так треба зараз, бо зараз дуже слушний час.
 

Руслан Єгер

Новачок
Дякую за підтримку. Дійсно банально смішно хоча і грішно. Хочу вголос сьогодні заявити про подальшу справу в цьому ділі,....
І так винесено постанову по нашому протоколу, це буде максимальний штраф 1200грн. Також 2 грудня я, як член призидіі облради, підніму питання про позбавлення даного г. членства в УТМР, думаю, голови районів та члени призидіі мене підтримають. Карточки на добування хутрового звіра анульовані. Це те, що стосується нашого боку, а от тепер парадокс, сьогодні разом із активістом Самооборони їдемо на прийом до першого заступника МВС в області п. Віконського В.В. Знаю його як дуже порядну людину, та правильного мисливця, не одноразово спільно перебували в рейдах саме по відлову таких от типочків.
Так от розказую йому все та показую фото, зразуж В.В. дає вказівку в район розібратись, та направляє мене в районний відділ поліціі, приїжджаємо разом із Самообороною до РВП, до начальника, а нам відповідь: " все ми розібрались, є техпаспорт на машину, машина встановлена".....,ШОК. "Показуйте". Заходимо в кабінет, показують нам техпаспорт на бус вольцваген бус Т-4. А машина, яка була на різних номерах, була вольцваген гольф 3.,чуєте різницю...Ми сміємось показуєм фотофіксацію, розповідаємо вчорашню ситуацію, добре кажуть завтра розберемось так як МРЕО сьогодні вихідні, цікаво що ми з товаришом пішли попити каву,а даний г. уже під'їхав до РВП. Та і це мене не здивувало, мене дивує одне, як даний г. вчора куєсосив міліцію різними словами, а сьогодні вони ж його відмазують, вони думали, що ми не бачили як він під'їхав, але знову їм не повезло.
На мою думку працівники поліціі йому перетелефонували і повідомили, що ця афера не проходить от і думаю собі: невже в поліції мазохісти? їх куєсосять, а вони балдіють.
Якщо завтра не будуть їхні дії згідно закону, то я публічно виставлю фото в мережі.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
то я публічно виставлю фото в мережі.
не гарячкуйте, зверніться на телеканал, так мовляв і так. хай покрутиться як вуж на черіні. зараз він тупо грішми відкуповується, головне вичекати час. якщо він гойдається і по першому дзвінку біжить до ментів - дуже добрий знак - Ви його налякали, спати спокійно вже не буде, а в стані гарячковості ще щось впоре, там і підловите, це позитивний момент. розголос посадить на дупу з десяток таких як він, зо півроку дичині вільніше дихатиметься.
їх куєсосять, а вони балдіють.
отаке наше МВС -більшість (не всі) готові на базарній площі опівдень мінєт зробити, якщо 50 баксів дадуть. обітреться, щей потім розганятиме тих що дивились.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
а машинка скоріш за все нерозмитнена, а номера в тому ж РЕВ ДАІ взяв із знятих з обліку машин, начепив що було. я колись татові привіз купу таких - він на вулики номери прибивав вирізав з них цифри.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Якби в кожному районі були такі егеря, в мисливстві був би порядок. Не опускайте рук, доведіть справу до кінця, всі справжні мисливці з Вами.
Підтримую Вас, колего. А перед Вами, Руслан, знімаю капелюха. Бажаю, щоб Ви не зазнали втоми.
З повагою.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Руслан держитесь!!!Такие люди как Вы вызывают только уважение.А сволочи должны быть наказаны.Если нужна материальная поддержка пишите поможем Вам всем миром.С УВ.Дмитрий.
 

Руслан Єгер

Новачок
Дякую всім запідтримку,чесно скажу хлопці саме цього і треба.Простої моральної підтримки в матеріальні частині все гаразд дякую.
Потрібно просте розуміння справ.....Бо зараз зневіра у наших реформах просто вище вух.
І так по темі парадоксально смішно і грішно.Але прийшов час трохи превідкрити цю справу,діло в тому, що то була повна охота кодла браконєрів, котрі замучили 3 хутора,хто знає хутора в р-н той розуміє що діти там можуть гратися ну як не на подвіррі то в лісі,добре що там світло є. До мене ще з минулого року зверталися люди про те, що безкарність тих типочків іх достала,,повірти ці типочки далеко не прості селянини,а тики я вам скажу не бідні люди". Так от сигналів було маса, з кимось із місцевих поділитись я не міг тому як міг підставити під загрозу всю операцїю котру спланував і ретельно продумував кожен крок. Три місяці часу збору інформації обставка правельна їх так би мовити довіреного лиця домене, грання ролей удавання дурачка і так далі. І от все назріло все повністю розслаблене,їх ведуть по лісі я отримую смс,все чітко .Зі мною в групі двоє людей із області нашим не довіряю,все йде запланом,і все би було получилось якби даєць не відпустив машину,группа бракошів котрі залишилась із добичею в лісі, йшла просто нам в руки теплі з мясом..Щеб двадцять - тридцять хвлин і решта основна группа в нас в руках,а тут даєць однояєць відпустив і вони їдуть бачать нас розвертаються відповідно дзвонять решті, а ті тікають от і все..От що мене болить. Про це знав тіьки я і товариш якому я довіряю як собі,ну вразі чогось не передбачуваного перестрілки чи щось таке. Ну само собо місцеві жителі котрих дістала зухвалість даних г.Іще минулого року я цих типочків попереджа що вони навіть як пукають в лісі то я знаю,без сумніву є такі які і їм дзвонять коли я реагую на якісь там постріли,але і це я використав в плюс.
Так от про ПОЛІЦЇЮ та ДАЇ.
Вчора я був шокований просто пиндець,начальник поліцї показує тех паспорт на машину уже таки на тогож 3 гольфа,і каже що машина була під вдділом і номера агрегатів згідні з тех паспортом,а номера які були вчеплені??...просто він пояснив що загубив,та вчипив котрі мав, теж саме у начальника Поліції пояснює і начальник ДАЇ,а на запитання чого не оформили ну бодай на тих 150-250 грн.Так ім приказ міністерства так як тепер перехідний період оформляти тільки 130 перебування в нетверезому,та ДТП. все остальне тільки попереджувати ну бо зараз такий період,А ПРО ВИЛУЧЕННЯ ВЗАГАЛІ ЗАБУТЬ НЕ МАЮТЬ ПРАВА.
Мимо того дані типочки коли ми були у начальника теж ішли до ВП але побачили нас у кабінеті і різко розвернулись,потім дозвільник дзвонив що типочки наізжають на нього, про його законність чи не законність вилучення у типочка зброї,мов не мав ти права у мене її забирати,Справа пішла з поліції до судусуд буде приймати рішення у типочків вже є адвдокатєр,але якщо мене туда закличуть як свідка про вилучення то буде цікаво.
Сьогодні на президії в УТМР ставлю питання про його виключення з членів товариства.
 
Останнє редагування:
Знімаю капелюха! Підтримую! І пропоную зараз написати заяву на прокуратуру області, щоб вони перевірили правомірність дій ДАЇ по даному випадку. Якщо Вас не задовільнить їх відповідь - пишіть на генеральну прокуратуру. І ще із сумного досвіду: чим більше будете писати у різні органи, тим краще. Не соромтесь звертатись до міністра внутрішніх справ, Президента країни і Голови Верховної Ради. Чим більше Ви напишете, тим більше коштів прийдеться викласти, щоб "затушити пожежу".
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
таки в нас не поліція а ПОЛЮЦІЯ
И что самое страшное никаких изменений в системе МВД,СБУ,судебной системе и прокуратуре.Все как было так и осталось,за бабло решается любой вопрос,подчеркиваю любой.А люди которые возглавляют отделы по борьбе с коррупцией и эти люстрационные комитеты сами замазаны и на них самих было заведено не одно криминальное дело за ту же коррупцию.Все держится на таких людях ка Вы Руслан,сил Вам и терпения.С УВ.Дмитрий.
 

Руслан Єгер

Новачок
Мне судьба до последней черты,до креста,
спорить до хрипоты(а за ней немота),
убежать и доказывать с пеной у рта,
что не это все вовсе,не то и не та.....
я до ровоты ребята,за вас хлопочу!
Может кто- то когда-то постваит свечу ,
за мой голый мой нерв,на котором кричу,
и веселый манер на котором шучу....

В.В ВЫСОЦЫКИЙ ... и я сним по жизни.......
 

БИГЛЕМАН

Снайпер
один в поле не воин!!!
Руслан, мы с тобой знакомы,,.
какое отношение моё к таким "Мисливцям" ты знаешь...
Богородчанский р-н всегда был браконьерским ...предгорье.... когда в горах выпадает большой снег весь зверь сходит в Чорний лес...
но на куропатку мне там охотиться в полях - нельзя ....а почему???
а на кабана и козу туда ездят все кому не лень.......
там 3 или 4 ЧОХа.... почему они не занимаются браконьерами???
значит всё-таки не в том причина...
 
Зверху