Полювання на пушного звіра

PinchukMP

ветеран форуму
надійна команда
І було сьогодні нас двое,курц з ягдом,пройшли від трикутника на карбідний,з відти до хмелищського переїзду,і по кругу через полігон до моста на трикутнику повернулись,а потім ще зацепили травники до капітанщини.І а нічогісінько не бачили!
 

bamberas

Мисливець
Я Вас розумію як ніхто інший ми (було нас трое о віні помічники дратхар та два фокса) теж мотанули не мало від хажина до садок по каналу після чого переїхали до сингаївки на закинутий колгосп, а результат нульовий бачили лише одного лиса в чистому полі на відстані 200 метрів. В норах нажаль лиса не було.
 

PinchukMP

ветеран форуму
надійна команда
Сьогодні GPS показав 23.2 км. Все в пусту... Як жеш набридло... І це з іншого краю міста. Сьогодні пройшли з червоної гори до Хажина,з ідти на склади,потім на "сахалін" і до дому.
 

bamberas

Мисливець
Топтали поля в між кикишівкою та Бистриком підняли трьох вухатих, але підіймались досить далеко. Повернулись з пустими руками, зате слідів квадроцикла в полі хоч відбавляй.
 

Mechanik

Снайпер
Неділя, на годиннику восьма година ранку, і я вже в полі на місці полювання.
Західний вітер добряче підсушив зорані поля, за ніч. Та це було відчутно під ногами, коли ступив на перше поле, глибокої ріллі.
Пройшовши більшу половину поля, піднявся перший сірий вухань не менше 50м від мене. Рух рук, та миттєва реакція, вклали рушницю в плече, але заєць біг занадто стрімко, та пострілу не пролунало.
Підійшовши ближче до льожки зайця, та оглянувши її було зрозуміло що в такій глубокій льожкі яку собі влаштував вухань на ранок , крім сна та відпочинку більше нічого і не треба. Але звірина не спала, тому що поле вздовж і впоперек усіяне слідами лиса.
Ну що ж ідем далі... Взявши гарне поле невеличкої сухої трави, та пройшовши поле до кінця, зайця не зустрів.
Перейшовши декілька полів озимини, натрапив на гарний шмат ріллі, господарських паїв. Скиби зораної ріллі з сухою жовтою травою,ідеальне місце для зайчика.
І так і сталось, заяць піднявся на полі, не підпустивши мене на добрих кроків шістдесят, що і знову стало причиною не стріляти.
Заєць погнав полями, начебто обпечений, стрибки були його спрінтерські, та подумки я подумав, не спить зараза сьогодні...
Вийшовши з поля вирішив що пора вже й поснідати. Діставши з рюкзаку термос з горячим чаєм, та український снікерс, домашнє копчене сало та хліб насущний, примостився на сухій траві снідати.
Перекусивши, та оглянувши місцевість, вирішив взяти невеликий схил косогору ріллі.
Поле мало не досить глибоку ріллю, але ж все таки... заяць лежить там, де ми його не чекаємо побачити.
Пройшовши половину косогору, краєм ока бачу піднімається вухань ліворуч від мене, десь під сорок метрів відстані між нами.
Вскидаю рушницю, і перший постріл пролунав...бачу пух зайця летить в різні сторони, роблю другий постріл і зайця розвертає під прямим кутом.
Бачу що, швидкість косого дещо знизилась, але відстань між нами збільшується що секунди, і заяць вже від мене під двісті метрів.
Залишити його в спокої на деякий час, не було сенсу, тому що по переду його курсу, поля з високою травою.
Заяць підранок, і треба добирати. Але заєць і далі продовжував бігти, і я тільки і думав не втратити його з поля зору.
Очі мої пильно вдивлялись в далеч поля, де вухатий врешті решт, присів та не рухавсь.
Йду вперед, зір напружений і тримаю цей квадрат поля де сидить заєць, під прицілом свої очей.
Рука потянулась до підсумків з набоями, рушниця перезаряджена, та очей своїх з зайця не зводив.
Підходячи все ближче до місця засідки зайця, думка була одна, щоб тільки підпустив мене на відстань пострілу.
Але... бачу, підіймається заєць та біжить далі, відстань між нами критична, стволи рушниці накривають голову зайця.
Постріл один, другий, заєць ще більше набирає швидкості, і тримає курс на поле з травою.
Добігши до поля з травою, заяць присів на межі полів в борозні.
Приймаю рішення, обійти зайця з тилу, з трави, інакше зайця можна втратити, загнавши його в поле з високим сухостоєм трави.
Обійшовши поле, та зайшовши в траву, тихенько крадусь до місця перебування вуханя.
Все ближче та ближче, та я ось вже майже в кінці трав поля.
Все... я бачу ціль, постріл, і трофей залуженно взято.

IMG_1115.JPG
 

PinchukMP

ветеран форуму
надійна команда
Ну ось і пройшов сезон 2015. Підводячи підсумки особисто я маю в заліку пару голубів ,дві качки і жодного вуханя. Для себе висновки зробив.І за порадою друзів,які не перший рік гарно полюють,буду шукати мисливське щастя в другій області. Можливо варто було б змінити просто район,але я кожного разу бачучи результати їхнього виїзду щиро їм заздрив.
Може зараз хтось скаже ,то просто я не там ходив ось ми...., я відповім так: я обійшов цього року майже весь свій район, обійшов пішки, додому ледве ноги волочив,але вуханя бачив двічі ,на відкриття ( в городі) і на закриття за 60-70м. Всіх кого знаю,питав ,дзвонив,може по одному максимум двох за сезон взяли.
Собак за трофеї не рахую,але якщо в роботу єгеря входить їх відстріл,то я за нього зробив більшу половину його роботи.А що робив він я не знаю,так як за весь сезон навіть не бачив нікого!
На цій сумній для себе ноті я закриваю(для себе) цей сезон.
І дуже сподіваюсь ,що ті мисливці які змогли заплатити річні за 2016 рік і отримали свої відстрілки,все ж таки гарно відполюють свої три виходи у січні ,а ми порадіємо за них,якщо звісно ж вони поділяться з нами радісттю і фото! Всіх з новим роком і наближенням Різдва!!!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
І дуже сподіваюсь ,що ті мисливці які змогли заплатити річні за 2016 рік і отримали свої відстрілки,все ж таки гарно відполюють свої три виходи у січні ,а ми порадіємо за них,якщо звісно ж вони поділяться з нами радісттю і фото! Всіх з новим роком і наближенням Різдва!!!
Всіх благ і Вам Максиме! не розчаровуйтесь. а беріть Вашого голову УТМР за дупу та розбирайтесь з таким станом популяції, хай думає що та як!
 

bamberas

Мисливець
Я теж закрив сезон 2015 з приводу полювання на крижнів воно було досить вдалив в цьому сезоні, скажу так без качки жодного разу до дому не повертався але в цьому більш вагома заслуга мого чотирилапого товарша, а ось з вухатими було більш складно в цьому сезоні лише 2. З приводу якості роботи нашого УТМР можу сказати лише одне в цьому році стало краще ніж було у минулому. З егерською службою зустрічалися двічі в сезоні на полі. Внески сплатив такщо буду полювати і в цьому році.
Всіх із Святами і вдалих полювань в цому сезоні.
 

Mechanik

Снайпер
Всіх благ і Вам Максиме! не розчаровуйтесь. а беріть Вашого голову УТМР за дупу та розбирайтесь з таким станом популяції, хай думає що та як!
Ні, це не розчарування, це - ФІНІШ.
З такими фахівцями, нічого та ніколи не зміниться, залишається одне, збирати загальні збори мисливського колективу району, і обирати нового голову УТМР району, який здатний на високому сучасному рівні вести мисливське господарство.
Кваліфікований підбір кадрів єгерської служби, це має бути команда ОДНОДУМЦІВ.
Це дуже важливий крок, від цих людей в великій мірі буде залежати успішність вашого господарства.
Популяція звіра в мисливських угіддях, прямопропорціонально як працюють голова УТМР району та його підлеглі.
Без проведення належних біотехнічних заходів в господарстві, мисливство як таке, буде знищено.
На сьогоднішній день, це правильний напрямок розвитку мисливського господарства в цілому.
 

bamberas

Мисливець
я з Вами згоден, але є багато АЛЕ. Для ведення мисливського господарства на сучасному рівні замало кваліфікованих працівників, треба ще мати дуже добре матеріальне та технічне забезпечення та досить високу та пристойну зарплату працівників егерської служби хочат наближену до зарплатні мисливського підприємства САРМАТ. А коли егерська служба отримуе мізерні зарплати та має лише один автомобіль то про що тут можна говорити, про яку бородьбу з браками які оснаені в рази кращ.е А тих внескій які ми сплачуємо в місцевий УТМР ледь вистачає на утримання його на тому рівні що є некажучи про закупівлю нової техніки та проведення інших заходів по відновленю популяції. А коли голова піднімає питання про збільшення ціни на відстрілки та внески я розумію, що рядові мисливці обурені на сьоднішній день полювання стає розвагою для забезпечених людей, прості пенсіонери,які відали цій справі багато років не в змозі слачувати такі кошти. Тільки подумати, що якіхось 3 роки назад один патрон коштував 1,5 а тепер його ціна перевищує 12 грн.
 

PinchukMP

ветеран форуму
надійна команда
bamberas на хвилиночку ,в Бердичівському районі близько 800 мисливців,а це 696000 гривень на рік,цього замало?
 

bamberas

Мисливець
думаю що так замало і Ви не подумайте. що я виправдовую УТМР зовсім ні але з 800 мисливців внески сплачуе 600 чоловік а може й того меньше а відстрілі картки купували в цьому році біля 500 чоловік. А Порахувати пільговиків! і що ми отрамаємо навиході? Ви рахуете що це великі гроші відрахуйте з них податки, комунал, зарплату та інші видатки і цого не вистачить навіть на дві нові Ниви некажучи вже про щось інше.......
Ось для прикладу я вчора був на полюванні на зайця і так скажем відкривав новий рік колектив складався наш з 5 чоловік небуду нічого приховувати почали ми з теплиць в районі Садок і ходили по полям в тому районі. Наш результат 9 підйомів зайця, добули лише одного (пощастило товаришеві) такий результат по причині того що вухатий піднімався в середині поля на великій відстані і не було можливості в нього стрілялти.
 
  • Like
Reactions: crp

Хижак.

Новачок
PinchukMP
Розумію Вас як ніхто. такий стан речей майже у всіх районах.
Тому вирішив завязати зі спонсорством УТМР.
По факту. Роботи в угідях 0. боротьба з браконьєрами 0.
Кількість дичини мінімальна.
Як у них взагалі проходить таксація. сам дивуюся.
В тих колективах де мисливці самі стараються щось робити.
в плані трудоднів. відкритим текстом говориться на--й треба.
Платіт грошима.
Ловили уродів - фарників на джипові. не можем приїхати
нема бензину. передали номер машини - така машина в нашому районі
незареєстрована.
Наданий час. користуючись нагодою. гуляю по полях з другим хобі.
Коли ж бачу інколи якусь дичину. радію за неї. що бодай ще щось залишилося.
 

Хижак.

Новачок
bamberas стосовно замало. Ви справді думаєте що вони працюють там за зарплату.
Запропонуйте хоча б одному залишити своє місце.
Відповідь всім ясна наперед.
 

PinchukMP

ветеран форуму
надійна команда
Ну шо,твариші! Готуємось до відкриття на зайчика! Ось уже і відстрілки є.
 
Зверху