Посилання на Петицію щодо відкриття в Україні весняного полювання

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Надаємо посилання на Петицію щодо відкриття в Україні весняного полювання.
Примітка: зазначення на форумі посилання для ознайомлення із цією петицією зроблено за проханням деяких форумчан. Але це не зазначає, що керівництво Сайту підтримує зазначену петицію!

https://petition.president.gov.ua/petition/35149
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Відразу звертаю увагу, що це - не зовсім офіційна думка УТМР - я тут не керівник, а найнятий працівник.
Більше того, можливо, керівництво Товариства й саме хотіло би полювати весною. Але!..
По-перше, я особисто проти весняного полювання - весною у дичини інша мета - відтворення свого роду. Тим більше, що самі постійно вказуєте, що тварин у природі все менше з багатьох причин.
По-друге, нормативно-правовою базою Євросоюзу, до якого ми ще хочемо попасти та імплементуємо своє законодавство до їхнього, таке полювання заборонено. І коли тут іноді кажуть, що "багато держав полює весною", то самі більше двох - Беларусі та РФ -назвати не можуть. До речі, і та, і інша держави з кожним роком таке полювання зменшує, принаймні за площею. До того ж, пару років назад наше законодавство змінилося, забороняючи "шумні" роботи та заходи у весняний час (ст. 39 ЗУ "Про тваринний світ"), тому екологи навіть іспити мисливських собак без стрільби не дозволяють весною, а про полювання - й поготів!
По-третє, я впевнений, що петиція не збере необхідної кількості голосів. З різних причин. Сам започаткував одну петицію, на виході було 48 людей.
По-четверте, у любому випадку керівництво та законодавці держави на таке (відкриття весняного полювання) не згодяться. Знову із багатьох причин. Наприклад, враховуючи вище мною викладене, а також через сумний досвід відкриття такого полювання у 2004 році, коли на обмежене за часом, місцем і кількістю мисливців полювання виїхали та вийшли всі, хто мав чим стріляти, причому багато з них вийшли в угіддя без відповідних дозволів, люди сиділи друг у друга на головах у місцях кучкування гусей, постійно відбувалися сварки, хорошо, що до стрілянини між собою не дійшло!.. Після цього на другий рік вже ніхто нічого не відкривав. А потім - ще й зміна вектору політики.
Окрім того, чесно кажучи, у УТМР є більш нагальні питання, які потребують вирішення, наприклад, вирішення питання із платним використанням мисливських угідь (це може привести до різкого збільшення розміру щорічних членських внесків). Йде вирішування питання щодо контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання. Розробляється та проштовкується у Верховній Раді України нова редакція БЗ.

Безумовно, заборонити комусь готувати петицію ніхто не збирається, але, чесно кажучи, я особисто думаю, що без весняного полювання можна пережити. Я з 1968 року був мисливцем і весною а ні разу не полював. Пережив. А на старості думаю, що й слава Богу, що не заважав живим тваринкам народжувати своїх дітей, щоб їх хоч наші діти побачили у подальшому!
Не будьте дуже кровожерливими через свою пристрасть
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Судячи з того що петицію підтримали 95 людей! Не розумію правда їхніх мотивів, то дана петиція пролітає як фанера над парижем!
В свою чергу додам існують НПА котрі будуть суперечити, навіть якщо ми б уявили собі що дана петиція пройшла то пийняття весняного полювання було би неможливим! Відповідно до:
1) Законо України "Про захист тварин від жорстокого поводження"
2) Міжнародна Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів.
3) Бернська Конвенція про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Тому не тіште себе марними надіями!

Окремо додам сподобався текст петиції .... Це угар цитую "В багатьох інших країнах (Білорусь, Росія та інші) весняне полювання проходить 10-15 днів і це всіх влаштовує. " Які це "багатьох інших" ? Що крім (Білорусії і Росії) небуло кого назвати?

П.С. Кожен рік одне й те саме покіпішують, поплачуть тиждень і все заспокоїться!

Не будьте дуже кровожерливими через свою пристрасть
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Безумовно слід пам'ятати, що навіть набрання петицією необхідної кількості голосів (для петицій до Президента України - 20 тисяч, наскільки пам'ятаю), то це лише підстава для відповідної посадової особи (органу), у даному випадку - Президента України, розглянути питання та прийняти рішення: використовувати свою законодавчу ініціативу чи ні. І навіть якщо її Президент використає (у чому я таки сумніваюся...), то Закон змінювати має право лише Верховна Рада України.
 

nikson-2

Мисливець
По-перше, я особисто проти весняного полювання - весною у дичини інша мета - відтворення свого роду. Тим більше, що самі постійно вказуєте, що тварин у природі все менше з багатьох причин.
Якщо встановити "відповідну" ціну на ліцензії (наприклад потрійний, або п'ятикратний розмір для "особливо бажаючих" пополювати), жорстко контролювати кількість виданих ліцензій і добутої дичини, а також перебування самих "особливо бажаючих" пополювати в угіддях, то чому б "ні"? А отримані кошти спрямувати на реальне розведення дичини, а не примарну і фіктивну "біотехнію".
По-друге, нормативно-правовою базою Євросоюзу, до якого ми ще хочемо попасти та імплементуємо своє законодавство до їхнього, таке полювання заборонено.
Давайте не будемо порівнювати такі речі, які апріорі не можна порівнювати. В Європі мисливці сплачуючи кошти, причому досить таки не малі, бачать реальні результати їх цільового використання. Дичини у них дійсно "навалом".
А у нас??? Та й ЄС нам "світить" в кращому випадку років так за 20-ть (дай Бог, щоб я помилявся).
По-третє, я впевнений, що петиція не збере необхідної кількості голосів. З різних причин. Сам започаткував одну петицію, на виході було 48 людей.
Спробувати завжди варто. Тільки робити це потрібно дійсно організовано.
По-четверте, у любому випадку керівництво та законодавці держави на таке (відкриття весняного полювання) не згодяться. Знову із багатьох причин.
Все нижче Вами наведене говорить або про "високий професіоналізм" працівників УТМР, або про те (чого також не можна виключити), що все так і було задумано. Тобто запитань більше, ніж наявних відповідей.
А різке збільшення розміру щорічних членських внесків відразу поставить жирний хрест на такій організації, як УТМР- більше ніж уже і так сплачується за пустопорожні угіддя мало хто буде. ІМХО
П.С. Особисто Я КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ ВІДКРИТТЯ ВЕСНЯНОГО ПОЛЮВАННЯ.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Шановний, при бажанні я можу і сам розвали і всю вашу тут балаканину, і свою певною мірою!..
Справа не у тому. А у тому, що ви, бажаючи посваритися, сам собі суперечите навіть тут!
Наприклад, кажете, що за кордоном полювання дуже дороге, але тут же, що УТМР розвалиться через велики внески! Виберіть щось одне, будь ласка!
По-друге, я вам не заважаю, а ні створювати любу петицію де завгодно та про що завгодно, більше того, переніс посилання на відкриту кимось петицію у потрібне місце. Яку я особисто не підтримую із багатьох моментів. Таким чином, петиція відкрита, дай Боже, щоб вона набрала свої 20 тис. підписантів. Хочеться подивитися, як зреагує Президент!
Вам кортить посваритися ні через що? Я на вас свого часу, мабуть протокол склав? Я на це не поведуся. Хоч ви там третім-десятим ніксоном ставайте! Тим більше, що ви теж "КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ ВІДКРИТТЯ ВЕСНЯНОГО ПОЛЮВАННЯ".
Всі інші ваші висловлювання в темі - від злоби.
 

nikson-2

Мисливець
Полювання, яке не пов'язане з добуванням дичини виключно для забезпечення існування самого мисливця та його родини завжди можна вважати захопленням (хобі, забаганка,-називайте як хочете). І не дивно коли це захоплення вартує значних грошей. Але "великі гроші+багаті дичиною угіддя" аж ніяк не дорівнюють "великі гроші+угіддя без дичини". Різниця сподіваюсь помітна. А голослівйя, без документальної викладки та економічного обгрунтування з вуст "функціонера" УТМР більше нагадує
Я особисто проти відкриття весняного полювання. Але коли вже комусь щось "свербить", то нехай офіційно заплатить в десять разів більше шкоди заподіяної ним природі (і ці кошти будуть використані за цільовим призначенням), аніж УТМР буде видавати "папірці" на так званий "санвідстріл" "потрібним людям".
П.С. Слово "ви" у звертанні до однієї особи пишеться з великої літери.
П.П.С.
Я на це не поведуся. Хоч ви там третім-десятим ніксоном ставайте!
як і
Всі інші ваші висловлювання в темі - від злоби.
П.П.С. Прикро, що багато важливих питань залежить від президента від якого нічого не залежить.
 
Останнє редагування:

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Судя по вашей писанине, вы даже не представляете себе кто такие законодатели и какое отношение к ним имеет (или почти не имеет) УООР (УТМР)!
О другом вашем дилетантизме вообще умолчу! Принцип такой: абы по... говорить или, скорее, наговорить...
О чем с вами говорить?
 
Останнє редагування:
  • Like
Reactions: DVV

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Надаємо посилання
це ключове слово, все чекаю поки їх пошлють з такими ідеями? скільки кожної весни таких пи..доголових буде вилазити, з аргументами "ачо в кацапів є?", то про що мова - в кацапію і там полюйте хоч заслиньтесь!
моя думка - всіх цікавих до весняного полювання - в баню, там хай і домовляються, а то щороку доводимо одне й те ж, а воно одне з другим і тями не має підняти минулорічні теми в прочитати там чим це закінчується!
 

Mykola STARyy

Снайпер
П.С. Слово "ви" у звертанні до однієї особи пишеться з великої літери.
І ви можете навести таке правило?
Написання з великої літери займенника “Ви” (також у відповідних відмінках)
up vote 11 down vote favorite
Чи відповідає нормам правопису написання займенника Ви з великої літери?

Професор Ющук І.П. у своєму Практикумі з правопису і граматики української мови (ЮЩУК І. П. Практикум з правопису і граматики української мови.— К.: Освіта, 2012.— 270 с.) допускає вживання великої букви у займеннику "Ви". Зокрема, ч. 6 § 6. Вживання великої букви: "6. З великої букви пишуться слова, вжиті в шанобливому чи піднесено-переносному значенні: звертаюся до Вас, дорогий учителю; наша Батьківщина; Збройні Сили; Високі Договірні Сторони."
Пане Ніксон, всі тези вашого посту грунтуються на подібних хибних передумовах.
Але коли вже комусь щось "свербить", то нехай офіційно заплатить в десять разів більше шкоди заподіяної ним природі (і ці кошти будуть використані за цільовим призначенням)
Тоді що, як засвербить комусь засрати річку чи озеро, хай заплатить і сере? А як забагнеться постріляти в заповіднику, то плаць пан за гоцки і вперед?
 

СергейШ

Новачок
Уважаю мнение старых опытных охотников, но...
1. Открытие на 5 дней весенней охоты (как это сделано в других стран и не только СНГ), позволит внести определённый финансовый вклад в охотничьи хозяйства - официально!
2. Браконьерство, которой существует (из-за отсутствия контроля законов органами, которые должны это делать) выбивает птицу в не контролируемых объемах!
Ксожалению менталитет нашего "щирого українського" народу (от мало до велико) если за что заплатит, так ещё кое -как будет соблюдать порядочность, а вот если вышел бракушничать так выбьет всё живое, чтобы как говориться успеть урвать пока ни кто не видит.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Уважаю мнение старых опытных охотников, но...
1. Открытие на 5 дней весенней охоты (как это сделано в других стран и не только СНГ)
Уважаемый, назовите, пожалуйста, хотя бы несколько "других стран". Только не СНГ.
 

СергейШ

Новачок
Уважаемый, назовите, пожалуйста, хотя бы несколько "других стран". Только не СНГ.
Да, я был ошибочно проинформирован по поводу других стран, приношу свои извинения, но есть интересная информация по поводу соседей, где численность присутствия гуся в разы больше http://www.ptushki.org/about/positions/spring_hunting/12.html
 

vanhant

ветеран форуму
надійна команда

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Особисто мене це не зовсім бентежить. На форум постійно приходять нові люди, які, не прочитавши наявне, піднімають питання, які їм хочеться.
Взагалі у мене трошки інше завдання.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Я вибачаюсь .... але як Модератор , поясніть , навіщо дві одинакові теми в різних підрозділах ???http://uoor.com.ua/forum/index.php?...-полювання-в-Україні.53813/page-3#post-518879
Давайте Я поясню з Вашого дозволу

1. "Активісти прихильники " прийняття законопроекту щодо відкриття весняного полювання яких назбиралось аж 144. Флудять по всьому нашому і сусідніх форумах з блискавичною швидкістю. За якою ми невспіваємо. Так як в силу обставин в нас є 3 активних модераторів і в усіх нас є роботта сімї тому фізично не встигаємо.

2. Теми були створені майже одночасно але дану тему ми обговорювали з Яколевим В.А. і створили її у відповідній гілці форуму, яка найбільш підходе!

3. Так як вищевказану тему почали обговорювати жвавіше і доречі 70% не підтримало її. Ми прийняли рішення залишити її

П.С. Якщо ж Вам так мозолить очі що існує дві однакових теми. То Ми можемо закрити любу вказану Вами за Вашим бажанням.


П.С. П,С,
Петиція, яка набрала 25000 голосів, автоматично стає державним актом, який має юридчну силу!

Ви хоч розумієте абсурдність даної петиції??
То зараз за 2 вагони гречки і 2 вагони курей такого понаприймати можна!
 
Зверху