Черевики пропускають воду

Полярник

Мисливець
Маю черевики Бундесвер BW2005 ще в досить нормальному стані, але шкіра почала пропуськати воду приблизно після 1-2 годинної ходьби по мокрому снігу чи мокрій траві. Звичайний крем для взуття не допомагає. В магазині є спрей і воск, що порадите? Можливо щось інше? Стосовно гумових чобіт, чи варто їх взувати на полювання? Є польські хорошої якості 550грн. мені сподобались. Вітаю з НОВИМ РОКОМ! Бажаю Україні МИРУ, всім козацького здоров"я, успіхів, всього найкращого!
 

Валериевич

Мисливець
Здравствуйте! Я замшевые обробатывал жидким селиконом (спрей) Польского производства. Используется для обработки ремней в легковых машинах. Помогает.
 

Валериевич

Мисливець
Еще сышал от старых охотников: хорошо высушить и гусинный жир или барсучий. Наносить, пока не перестанет впитываться.
 

сергей1975

Слідопит
Пропитать вазелиновым маслом, выдержать, а после обработать обувным кремом. Лучшего рецепта не найдёте, поверьте и не благодарите...
Точно так же, только касторовым маслом ( рицинова олiя ) кожа делается мягче.
 

сергей1975

Слідопит
ЭВА - та же резина, в добавок тендитная...
За то экономия на средствах по уходу за мембраной;)
Трошки не по теме.Мембранный костюм Норфин воняет собаками,стирал специальными дорогими средствами
запах не уходит.:(
 

Копатыч

Зброяр

HDC

Мисливець
Ношу звичайні резинові чоботи. В залежності від температури регулюю утеплення ноги носками - тонші чи товстіші, коли температура нище плюс 2 градусів то додатково одіваю утеплюючі бахіли від "ЭВА". Так, нога не дихає, та це не легені, і по вазі резинові чоботи важчі за ЭВА і може навіть чуть важчі за шкіряні чоботи, та крім цих недостатків є безліч переваг. Не промокають від роси, калюж, нога стомлюється менше ніж в ЭВА які погано згинаються в підйомі, досить простий догляд за резиновими чоботами - кинув і хай сохнуть до наступного полювання, тільки періодично всередину влити по кілька літрів води щоб промити всередині, і що саме головне - резинові чоботи самі дешевші в експлуатації. Купити можна за 100-200 грн і носити не переживаючи що порвеш і т.д. ЭВА одіваю тільки коли мороз нище ніж мінус 5.
 
Зверху