Пыже-хрябка

andremon

Мисливець
Картон нужен плотный милиметра полтора, можно от тетрапаков (сок, молоко) как я понял желательно фольгой внутрь...
 

василь довжик

Слідопит
Зацікавила пижехряпка.Але хотілось би спочатку зясувати ряд питань.Отже,чи не рватиме обтюратора при переході з патроника в ствол?На скільки краще буде обтюрація в порівняні з прокладкою товщиною 3-4милиметра?І чи варто взагалі в порівняні с пластмасових обтюратором?На перед дякую за відповідь як для новичка, для якого багато чого не зрозуміло.С пв.
 

слесарь

Мисливець
І чи варто взагалі в порівняні с пластмасових обтюратором?
Ви не того питаєте. Цю "приблуду" я зробив перший раз на замовлення людині, яка надала мені інфу з одного мисливського сайту. Потім я зробив дану штуку своєму родичу. А він є заядлим гусятником, і у нього та в його колег одвічна проблема: як запхати у звичайну гільзу магнувську навіску шроту!? Якщо вкласти пижів як годится для різкого пострілу, то шроту виходить стандартна навіска!!! а їм треба БАГАТО! Покладеш менше пижів, зрозуміло, що виходить "пшик". З його слів: таких 3-5 обтюраторів функціонально заміняють войлочний пиж, тобто замість, приблизно 10мм простору обтюратори займуть 3мм(це наприклад), і ясна річь, що з'являється можливість засипати більше шроту. Для яких цілей інші використовують даний дивайс, я не знаю. Врешті то їхня справа! Я не екстримальний мисливець, тому даною штукою не користуюсь. Не знаю, чи вдалося мені Вам відповісти, чи ні... Як в пісні співається: "думайте сами, решайте сами, иметь иле не иметь! "С уважением.
 

слесарь

Мисливець
От якби ще замість пижерубки с молотком Да піт дрель було би супер.
Думаю, що без пижеруба цією приблудою можна буде, хіба-що від собак відбиватись!!! Як що хто не поняв, то пижеруб зробленний точно в розмір з пуансоном, і ясне діло, що другий розмір не "прокатить"! Щось на зразок пижеріза, теж не підійде. По тій простій причині, що з якої б сталюки Ви не зробили б його, і яка б закалка там не була б а через хвилин 20 ріжуча кромка сяде!!! Як що Ви мені не вірете, то запитайте у майстрів НОЖЕДЕЛОВ, на форумі такі е. На якому різі сідае кромка ножа при тестових різіх на пиньковій вірьовці? А пинькова вірьовка мало чим відрізняється від картона. Ні якщо у Вас є в наявності круглошліф, то Ви звичайно можете бігати до нього чере з кожні пів години заточувати пижеріз, але навіщо, якщо висічка молотить без заточки картон тисячями штук?...
 

Feks

Новачок
Добрий день. Підкажіть будь ласка яка товщина картону потрібна для даного девайса. А також поясніть обтюратор виготовлений даною приспособою досилати безпосередньо на порох чи після порохової прокладки?
 

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Добрий день. Підкажіть будь ласка яка товщина картону потрібна для даного девайса. А також поясніть обтюратор виготовлений даною приспособою досилати безпосередньо на порох чи після порохової прокладки?
Видео автора
 

Feks

Новачок
Дякую за відповідь. З відео назріло питання, а чи не доцільніше обтюратор досилати на порох і вже потім порохову прокладку, як вказано в одній із статті з гугла? З верху ж всерівно підуть пижі і при досиланні їх з того бортіка на обтюраторі нічого не лишиться?
 

Trigal

Снайпер
Дякую за відповідь. З відео назріло питання, а чи не доцільніше обтюратор досилати на порох і вже потім порохову прокладку, як вказано в одній із статті з гугла? З верху ж всерівно підуть пижі і при досиланні їх з того бортіка на обтюраторі нічого не лишиться?
Вам не нужна пыжехрябка))
 

Trigal

Снайпер
Ні, ну а що, як варіант!))) Теж порада!)) Хто як може, так пояснює.
У меня есть это устройство. Поигрался, теперь лежит без дела.
Там картонный обтюратор ставится прямо на порох, "юбкой" к пороху. ( на видео наглядно показано, как это делается) А сверху уже картонные или войлочные пыжи, прокладки и т.д...
Просто отстреливал в хрон патроны с этим обтюратором и просто с 3-мм картонным пороховым пыжом. Разницы не увидел.
Может что делал не так или не такой картон использовал для обтюратора - не знаю. Если кому-то нравится такой способ снаряжения, значит он имеет право на жизнь.
Могу только сказать, что сама пыжехрябка изготовлена очень качественно. У мастера золотые руки.
 

d9mon

Мисливець
Пыжехрябка - это "Весч"! С 2017 пользуюсь, сравнивал с пластиковыми пыж-обтюраторами, разницы по резкости боя не заметил (обтюраторы были сделанны с тетрапаков из под сока). А что скорость возрастает на 10-15 м/с (лично проверял через хрон) по сравнению с обычными картонным прокладками толщиной 3мм. За 5 лет эксплуатации не затупилась (термообработка на высоте). Рекомендую.
 

sasha100

Новачок
Спасибо за ответ. С видео назрел вопрос, а не целесообразнее ли обтюратор присылать в прах и уже потом пороховую прокладку, как указано в одной из статьи из гугла? С верху все равно пойдут пыжи и при досылании их с того бортика на обтюраторе ничего не останется?
Покупается алюминиевый скотч в хоз. товарах. После того как высекается прокладка на нее наклеивается эта фольга и обрезается по кругу. После чего пыжехрябка чудесно формирует и запрессовывает готовый обтюратор прямо на порох. Фольга естественно стороной на порох. Ну а потом пыж по вкусу.
 

тётик

Мисливець
Преобрел данное изделие ,что можно сказать по качеству ,в двух словах (высший пилотаж) и как и прибор самоклеп УПС уважаемого мастера Слесаря ,похвастаюсь владею обеими изделиями ,о пыже-хряпке приспособа для тех кто в данное время пытается экономить (все под руками) ,снаряжается патрон легко ,способ снаряжения описывать не стану это все пробным путем для каждого ружья ,сам владею МЦ-2112 была проблема в перезарядке не хватало давления для перезарядки заводские не перезаряжали ,а самокрут через раз,пробовал пластиковый обтюратор не то ,а вот с бумажным оно.Рекомендую не плохой девайс.
Мав не одну рушницю мц 21-12 і будь яка з них легко перезаряджала патрони з навіскою 24 г, можливо варто звернутись до збройового майстра ?
 
Зверху