Охота на лису с нарезным по новым правилам

Статус
Закрита.

Smash

Новачок
Доброго вам дня! Меня зовут Саша, житель Киева, охочусь по Киевской области. Пишу вам от нашего небольшого коллектива охотников.
Надеюсь тему создал в правильном разделе форума.
Прошу вашей помощи в разъяснении приказа 2017г. касательно охоты с нарезным оружием на лису. В приказе написано, что данная охота разрешена в присутствии егеря, но на практике возникли некоторые трудности в организации этой самой охоты.
Сам являюсь владельцем мелкокалиберного карабина кольцевого воспламенения класса магнум. Приобрел в этом году специально для охоты на лису. Как для охотника с небольшим стажем, данный вид охоты для меня очень интересен и увлекателен. Собирал средства на карабин, после приобретения доводил его до ума, с нетерпением ждал открытия на пушного и вот на тебе...
Суть проблемы заключается в следующем - необходимо ли платить егерский сбор при организации такой охоты? и могу ли я требовать, что бы мне предоставили егеря при отказе предоставить такового?
Такие вопросы возникли после общения с несколькими главами районных УТМР. Как оказалось они сами не совсем понимают как реализовать данный пункт приказа. Одни честно сказали, что в "прайсе" на данную услугу ничего не написано и уточнат этот вопрос. Так же сказали, что егеря они должны предоставить, но просили подождать пару недель, так как идет открытие на пушного и все будут заняты и вообще сейчас не до этого. Другой сказал, что сейчас это не целесообразно и сказал позвонить после выпадения снега. А один глава местного УТМР заявил, что данная услуга стоит 200грн (услуги егеря), И ОХОТА НА ПУШНОГО С НАРЕЗНЫМ ВООБЩЕ ЗАПРЕЩЕНА ПО ЗАКОНУ! А отстрел
лис вообще должна проводить егерськая служба круглый год.
Конечно я не совсем такой уже и "зеленый", все понимаю, и занятость егерей (загонные охоты), и приказы направленные борьбу с браконьерством (сам это приветствую), и финансовое положение в целом... Но как же нам быть?
Закон еще раз перечитал с изменениями, пункта про запрещение охоты на пушного с нарезным не нашел. В районные УООРы звонить уже не хочу - боюсь кинут трубку. Платить 200грн считаем не совсем целесообразным, разве что на коллектив из 3 чел. и более. Ждать нового года когда освободятся егеря?.. Уже согласен "садиться" там где "посадят".
Надеюсь на ваше понимание и прошу разъяснить данные вопросы.
Так же считаю целесообразным изменить данный пункт приказа, на следующий год, примерно следующим содержанием:
- охота на лису, енотовидную собаку, волка, индивидуально с нарезным оружием, в установленный приказом период, разрешается с разрешения местной егерской службы, при предварительном согласовании времени и места охоты, а так же обязательного контроля добытого зверя после окончания охоты.
Думаю в моем предложении есть некоторый сенс - во первых егерю не надо будет постоянно находиться возле охотника, егеря знают где таковой проводит охоту и в данной местности нету копытных или другого ценного зверя, это если нету полного доверия малознакомому охотнику. После окончания егерь подъезжает (или встречается по дороге к месту охоты) проверяет машину, поклажу и т.д. не было ли чего ценного добыто помимо и т.д. После если человек зарекомендует себя как добросовестный (ну не все же браконьеры и сволочи) охотник - и егерям будет спокойнее и меньше хлопот.
Прошу прощения если что не так. Не знаю к кому конкретно обращаться по данному вопроссу. До Открытия на пушного был на нестеровской с аналогичными вопросами - сказали едь в местный уоор и там договаривайся. В местный уооры съездил, результат изложил выше.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Напишите официальный запрос по этому пункту приказа председателю президиума совета Киевской областной организации УООР. Он Вам обязан ответить на Ваше обращение в течение месяца со дня получения (регистрации).
Лично могу сказать, что охота на пушного априори не запрещена Законом (надеюсь, Вы статью 20 БЗ читали и все поняли).
Почему возник такой пункт в приказе - пусть господин Щегельский В.Т. Вам ответит - его документ.
Однако, могу сказать, что кроме авторства наших работников, в подобных приказах прослеживается согласования местных Гослесников и Департамента экологии Облгосадминистрации. И они иногда заставляют вносить в подобные приказы такие поправки, что отвечать сложно...
Но, в любом случае, - вопрос в первую очередь - к Вячеславу Тадеушовичу.
Адрес: Нестеровский переулок, 7-9, Киев, 04053.
ПыСы. А то, что по Закону егерская служба круглогодично обязана бороться с вредными животными в угодьях - это в Законе точно есть! И лесники из-за этой нормы не хотят давать разрешения простым охотникам на отстрел вредных, но - в запрещенное для охоты время (не в сезон).
Но это - лишь вне сезона. А в охотничий сезон сроки, порядок охоты устанавливают пользователеи охотугодий, но, повторюсь, по согласованию с лесниками и облгосадминистрацией.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Да, относительно того, что Вас паослали в районе решать - так это в соотвествии с установкой того же приказа. Так что сразу пишите, почему в районе решить вопрос не можете.
Удачи!
 

Smash

Новачок
Добрый день. Спасибо за ответ. На Нестеровскую звонил и еще в ноябре меня пригласили для разъяснения данного вопроса.
Главы обласного УТМР не было на месте (или председателя, извините не знаю как правильно должность), Разговаривал с главным охотоведом, представился как Олег. Значит так и есть - охота с нарезным на лису в присутствии егеря, егерские услуги 200грн. Почему такие меры? - борьба с браконьерством. Садятся стрелять лису, а ловят со свиноматкой. В киевской обл. большая концентрация охотников, а браконьеров пропорционально тоже больше, плюс не соблюдают технику безопасности. Со всем согласен. Но 200 грн. за охоту на лису для меня одного это дороговато. На такую сумму лучше конечно на 3 чел и по февралю конечно - более результативно. Но мои предложения изложенные в первом посте выслушали и приняли. Олег пообещал в следующем сезоне обсудить их с председателями районных утмр.
Я понимаю, что по закону не запрещено охота на пушного с нарезным. Тем неменее нарушения внутренних правил охоты - есть нарушение правил охоты вообще и влечет за собой админку. Поправте если я не правильно трактую...
В этом сезоне на лису с нарезным еще не ходил. Ходил на зайца с гладким, а вечером ставил приваду + манки и садился на засидку. Полный ноль. В прошлых сезонах по чернотропу ее и днем встречал и вечером глаза в далеке налобным фонарем высвечивал. А в этом как то не складуха. Может то, что по новым местам хожу и еще толком не знаю ее маршруты. Хотя в те единственные выходные, когда был снег, следов полно. И норы уже заприметил. Может еще непогода - поля мокрые, дикой местности там мало и в такую погоду ближе к дачам гуляет... Зато собак диких видел 2 раза среди полей.
На днях морозы обещают, и февраль уже не за горами. Отпишу, что да как..
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Главы обласного УТМР не было на месте (или председателя, извините не знаю как правильно должность)
Українською: голова президії ради Київської обласної організації УТМР Щегельський Вячеслав (саме так за паспортом!) Тадеушович.

Разговаривал с главным охотоведом, представился как Олег
Шеин Олег Виталиевич, главный охотовед Киевской облорганизации УТМР.

Я понимаю, что по закону не запрещено охота на пушного с нарезным. Тем не менее нарушения внутренних правил охоты - есть нарушение правил охоты вообще и влечет за собой админку. Поправьте, если я не правильно трактую...
Поправлю: 1. Заброняється полювання "на хутрових звірів (крім вовка, єнотовидного собаки, лисиці та шакала) з нарізною вогнепальною зброєю калібром більш як 5,6 міліметра"; 2. Согласен.

Ходил на зайца с гладким, а вечером ставил приваду + манки и садился на засидку
Тут можно попросить расписать поподробнее: когда садился на засидку, на что садился? Про фонарик пока не будем, но тоже могут быть вопросы.

Зато собак диких видел 2 раза среди полей
Видел. Ну и что или как?

На днях морозы обещают, и февраль уже не за горами. Отпишу, что да как..
Чего не отписался?
 

Panters

Снайпер
Молодой понял свои ошибки и нарушения, посему больше глупостей не пишет! ;)
Так а в чому його помилки та порушення, в тому що керівництво на різних рівнях не можуть прийняти
та чітко виконувати закони та постанови, пронисати від 'А' до 'Я' що, як, коли і за скільки?
Чому цей 'молодой' має бігати по різних керівниках і не отримати чіткої відповіді як повинно
проводитись те чи інше полювання на законних підставах ? Бардак, як і взагалі в державі !
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Так а в чому його помилки та порушення, в тому що керівництво на різних рівнях не можуть прийняти
та чітко виконувати закони та постанови, пронисати від 'А' до 'Я' що, як, коли і за скільки?
Чому цей 'молодой' має бігати по різних керівниках і не отримати чіткої відповіді як повинно
проводитись те чи інше полювання на законних підставах ? Бардак, як і взагалі в державі !
Кожний... спеціаліст "думкою багатіє"!.. А скільки думок у нардепів під час голосування у ВРУ!!!.. Жуть!.. А молодий змушений виконувати! Про ліхтарі та принаду на ніч я вже не кажу...
 
Останнє редагування:

Panters

Снайпер
Кожний... спеціаліст "думкою багатіє"!.. А скільки думок у нардепів під час голосування у ВРУ!!!.. Жуть!.. А молодий змушений виконувати! Про ліхтарі та принаду на ніч я вже не кажу...
При полюванні на хижака (лис, вовк) ліхтар та принада як складові процесу, хоча ліхтар
це вже якби поза законом, але даний вид полювання ніяк не стосується наживи(м'ясо і т. д.),
кількість хижака потрібно контролювати, інакше шкоди буде більше ніж від ліхтаря.
Ніяким чином не підтримую браконьєрство, але відстріл лиса та вовка на принаді (ніч) вважаю
не самим гіршим порушенням, це не зайців з під фари ганяти і т.д., деякі 'мисливці' з гелікоптера
гатять все підряд, а ми будемо журити один одного за ліхтарі!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
При полюванні на хижака (лис, вовк) ліхтар та принада як складові процесу, хоча ліхтар
це вже якби поза законом, але даний вид полювання ніяк не стосується наживи(м'ясо і т. д.),
кількість хижака потрібно контролювати, інакше шкоди буде більше ніж від ліхтаря.
Ніяким чином не підтримую браконьєрство, але відстріл лиса та вовка на принаді (ніч) вважаю
не самим гіршим порушенням, це не зайців з під фари ганяти і т.д., деякі 'мисливці' з гелікоптера
гатять все підряд, а ми будемо журити один одного за ліхтарі!
Panters, Ви такий розумний! Фігня, що Закону не знаєте - то пусте! Головне, є кошти на м'ясо, літхатрик, жінка вдома не тримає! Тим більше, що Ви не порушник правил полювання, а Вам просто хочеться повбивати всіх вовків та лисиць! А якщо хочеться - то можна! Тоді навіщо читати, знати та виконувати Закон? Ваш же шлях вистелений благими намірами!
Шановний, Ви б хоча б тут почитатли відповіді на подібні висловлювання та запити колег-форумчан! І прочитали, нарешті, Закон! Я тільки декілька днів тому казав, что заборони щодо полювання не мають преференцій чи виключень, якщо мова йде про хижих та шкідливих тварин! А ліхтарик - заборонений! Принада із ліхтариком - це полювання у темний час доби, що тех заборонено! Навіть на шкідливих тварин!
То, що Ви не підтримуєте браконьєрство, не значить, що Ви їм не бажаєте стати, навіть не розуміючи, що так воно й буде (чи вже є?)!
Можете ображатися, можете казати, що Вас не розуміють, можете ще раз наголосити, що Ви не до Пекла шлях будуєте, але Ви помиляєтеся, і мені Ваші вислові байдужі! Але паопереджаю: Ви можете бути покарані із такими знаннями, бажаннями та діями! Але тоді не кажіть, що винен хтось інший (наприклад, погані інспектори чи п'янички-єгері).
Успіхів у Вашому шляхобудівництві, ворог лисиць Ви наш! Бажаю, щоб нарізняк не конфіскували із ліхтариком! :p:cool:
 

Panters

Снайпер
Panters, Ви такий розумний! Фігня, що Закону не знаєте - то пусте! Головне, є кошти на м'ясо, літхатрик, жінка вдома не тримає! Тим більше, що Ви не порушник правил полювання, а Вам просто хочеться повбивати всіх вовків та лисиць! А якщо хочеться - то можна! Тоді навіщо читати, знати та виконувати Закон? Ваш же шлях вистелений благими намірами!
Шановний, Ви б хоча б тут почитатли відповіді на подібні висловлювання та запити колег-форумчан! І прочитали, нарешті, Закон! Я тільки декілька днів тому казав, что заборони щодо полювання не мають преференцій чи виключень, якщо мова йде про хижих та шкідливих тварин! А ліхтарик - заборонений! Принада із ліхтариком - це полювання у темний час доби, що тех заборонено! Навіть на шкідливих тварин!
То, що Ви не підтримуєте браконьєрство, не значить, що Ви їм не бажаєте стати, навіть не розуміючи, що так воно й буде (чи вже є?)!
Можете ображатися, можете казати, що Вас не розуміють, можете ще раз наголосити, що Ви не до Пекла шлях будуєте, але Ви помиляєтеся, і мені Ваші вислові байдужі! Але паопереджаю: Ви можете бути покарані із такими знаннями, бажаннями та діями! Але тоді не кажіть, що винен хтось інший (наприклад, погані інспектори чи п'янички-єгері).
Успіхів у Вашому шляхобудівництві, ворог лисиць Ви наш! Бажаю, щоб нарізняк не конфіскували із ліхтариком! :p:cool:
Не розумніший за інших, але більшість інших просто мовчать. А нарізняк з ліхтариком(та й гладкоствол) це не
для мене, для цього є денна пора, та й навіщо повбивати всіх вовків та лисиць, я писав про контроль кількості,
а про ліхтарик мав на увазі полювання на приваді в денний час з можливим закінченням в сутінках, а те що Ви
краще за мене знаєте закони, не значить що Ви їх не бажаєте порушити
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
те що Ви
краще за мене знаєте закони, не значить що Ви їх не бажаєте порушити
А як Ви здогадалися, що я не бажаю порушувати? Доповім: коли став інспектором, полювання покинув! А на інспекцію, окрім ПМ, брав лише ще ракетницю - дуже потрібна на полюванні за бракошами зброя!
Не треба всіх ототожнювати... із собою... чи що?..
 

Panters

Снайпер
А як Ви здогадалися, що я не бажаю порушувати? Доповім: коли став інспектором, полювання покинув! А на інспекцію, окрім ПМ, брав лише ще ракетницю - дуже потрібна на полюванні за бракошами зброя!
Не треба всіх ототожнювати... із собою... чи що?..
Так як і Ви здогадались що я не бажаю стати браконьєром. Доповідати не треба, я Вам не керівник.
 

Mykola STARyy

Снайпер
В этом сезоне на лису с нарезным еще не ходил. Ходил на зайца с гладким, а вечером ставил приваду + манки и садился на засидку.
Пане Яковлєв, де ж тут про полювання? Я зрозумів що чоловік сідав на засідку з ліхтарем замість зброї.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Пане Яковлєв, де ж тут про полювання? Я зрозумів що чоловік сідав на засідку з ліхтарем замість зброї.
Пане Миколо, за час роботи мисливствознавцем-инспектором від 1985 року, я вже навчився розуміти, хто на що і з чим полює... І основне моє завдання ТУТ (в угіддях - інша "пісня") - навчити мисливців законам та звичці розуміти, як їх дії співвідносяться із тим Законом.
До деяких доходить, а до деяких, на жаль, не відразу, не зовсім, або у них відсутнє бажання змінюватися!
Останніх можна лікувати лише в угіддях.
А Ви, до речі, багато бачили "природолюбів" у темний час в угіддях на принаді лише із ліхтарем? Я вже не кажу, навіщо йому витрачатися на принаду та й просто тягати її хрен знає куди!.. Я не зустрічав таких за всі роки. Один раз лише біля обвідного каналу Кимївського в-ща знайшов багаття, у якого із ліхтариками сиділи двоє науковців із Ніжинського педінституту, що вивчали вночі пугачів. Але в них зброї не було.
Але якщо я трошки й помилюся, то нас читають і такі, що тут не хизуються, але творять! Хай почитають теж!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Так як і Ви здогадались що я не бажаю стати браконьєром. Доповідати не треба, я Вам не керівник.
Ви спитали - я відповів!
Взагалі пропоную закінчувати, всього Вам найкращого !
Не починайте!
 

Mykola STARyy

Снайпер
А Ви, до речі, багато бачили "природолюбів" у темний час в угіддях на принаді лише із ліхтарем? Я вже не кажу, навіщо йому витрачатися на принаду та й просто тягати її хрен знає куди!.. Я не зустрічав таких за всі роки.
Співчуваю.
Я такий. Їжджу, вивчаю переходи, стежки, спостерігаю як звір себе поводить на волі.
Все мрію про гарну фототехніку. Поки "маленька але хороша"(с) пенсія не дозволяє.
Принада - копійки. На 30 грн виходить добрячий шмат обрізків рубця. Смердить на кілометр:).
Паливо це справді відчутно.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Співчуваю.
Я такий. Їжджу, вивчаю переходи, стежки, спостерігаю як звір себе поводить на волі.
Все мрію про гарну фототехніку. Поки "маленька але хороша"(с) пенсія не дозволяє.
Принада - копійки. На 30 грн виходить добрячий шмат обрізків рубця. Смердить на кілометр:).
Паливо це справді відчутно.
Мабуть, таки, їздив на принаду?.. ;) І не с фототехнікою (бо сам кажеш, що ще не купив гарну).
До речі, ось подивиться на назву теми! Яке полювання "за новими правилами"? Це їх топікстартер встановив чи хоче встановити? У Законі давно сказано, що полювання може бути обмежене користувачем у своїх угіддях, а порушення таких правил є порушенням правил полювання взагалі.
А чому обмежують нарізняк? По-перше, у нас щільність населення велика, а, по-друге, народ, отримавши таку зброю, намагається її використати по-повній! А користувач мисливських угідь намагається упередити такі дії, бо від втрати тварини не за дозволом, він втрачає свої статки. Коли наш народ стане законослухняним, а порушення будуть рідкістю та засуджуватися громадськістю, може щось і зміниться...
 
Статус
Закрита.
Зверху