Нідерланди - перша у світі країна, де немає безпритульних собак

Mechanik

Снайпер
Нідерланди стали першою у світі країною, де немає безпритульних собак.

"В Нідерландах собаку, яку підібрали на вулиці, ніколи не випустять.
Відловили, стерилізували-вакцинували, помістили в притулок і шукають їй хазяїна", - розповідає президент Київського товариства захисту тварин Ася Серпінська.
Завдяки такій програмі родину знайшли вже понад мільйон песиків.
А якщо там знову помітять самотнього собаку - її хазяїна знайдуть, оштрафують до 15 тисяч євро і навіть можуть посадити за ґрати.
В Україні ж – ніякої відповідальності.
"На сьогоднішній день ми не маємо загального обліку тварин, і по суті власник може в будь-який момент, коли йому не сподобалась тварина, викинути її на вулицю", - каже зоозахисник Олександр Тодорчук.
Саме через людей і з'явилися безпритульні тварини, але зробити як у Нідерландах, зовсім не складно.
"Це тривалий процес. Питання полягає в тому, чи буде на це політична воля і чи захоче центральна влада, місцева влада вирішувати це питання"
Зоозахисник переконаний, що посилення відповідальності та чималі штрафи - і на вулицях поменшає безпритульних собак.

https://tsn.ua/video/video-novini/c...-bezdomnih-sobak-i-chi-mozhna-ce-zminiti.html
 

vasiliy_sk

Мисливець
Класс. А можливо про безпритульних людей зразу потурбуємось? Ну так , непогано б було, спершу про людей а потім вже про собак. В нас люди з голоду та холоду на вулицях помирають, а ми все про собак, та про котиків. А що важко безпритульних людей погодувати, чи врятувати хоча б деяких з них в якихось пансіонатах, побудованих для них, замісто того щоб будувати пансіонати для собак. Та ні, не потрібно, пансіонати для собак давайте будувати. Подивіться зразу на прикладі Нідерландів як там до безпритульних людей ставляться.

А то в нас безпритульні собаки на людей на вулицях нападають на дітей. А ми ж ні-ні. Та ви що. це ж негуманно. А те що дітей кусають то це гуманно? Та всим начхати на це. Але про дітей ніхто не думає чомусь а все про собак. Зараз бродячі собаки більш захищені законом ніж люди.

До біса зоозахисників. Потрібно заборонити зоозахисників на законодавчому рівні ,як вид, до тих пір, поки на території України знаходиться хоч одна людина без даху надо головою. І лише потім хай зоозахисники займаються своїми справами. Спершу пансіонати та закони які захищають безпритульних людей і всі гроші мають іти туди, а не на собачок та котиків.

Ви шановний відірвані від реального життя та трішки не про те думаєте. Про людей спочатку потрібно думати, а про собак потім вже.
 
Останнє редагування:

Vadim1721vadim

Снайпер
Не каждый бездомный согласится жить в приюте и тем более на стерилизацию.у нас во дворе пробилась прошлой зимой бабка бездомная так когда ей вызывали скорую она от них убегала.
 

vasiliy_sk

Мисливець
Не каждый бездомный согласится жить в приюте и тем более на стерилизацию.у нас во дворе пробилась прошлой зимой бабка бездомная так когда ей вызывали скорую она от них убегала.
Не пишите бред, про какую стерилизацию бездомных вы тут пишете? Или совсем не соображаете что пишете?
То что не каждый согласится это факт, зато каждый согласится переночевать в теплом месте зимой и покушать горячей еды. И многие соласятся на медицинскую помощь когда она им необходима. Вот куда деньги надо направлять в первую очередь а не на содержание бродячих собачек. Вот когда с бездомными людьми вопрос решится, тогда и до собачек дойдет очередь.
 
Зверху