Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Тарас Чорновіл
Щойно міжнародний суд ООН в Гаазі повністю відхилив усі заперечення РФії та визнав свою юрисдикцію в обох справах за зверненням України проти РФ щодо порушення двох конвенцій ООН (недопустимість усіх форм расової, ... дискримінації - щодо кримських татар; про фінансування тероризму... - щодо агресії на Донбасі). Тепер суд може приступити до розгляду справи по суті. Більше способів відмовитися від участі в процесі чи не визнати юрисдикцію в РФії нема, оскільки ці дві конвенції особливі. Ратифікуючи їх, країна автоматично визнає юрисдикцію суду, потрібно лише виконання певних вимог. У більшості інших конвенцій такої норми нема, тому там потрібна згода країни на те, щоб "її судили".
Це добра новина. Погана полягає в тому, що темпи розгляду неймовірно повільні. А тому ми не можемо бути певними, що в своєму бажанні догодити Путіну наша влада колись не відкличе свої позовні вимоги. Звісно, для цього треба буде піти на колосальний скандал, звільнення ряду наших чільних дипломатів та вже неприховане визнання свого колаборантського статусу. Хочу вірити, що ми їм цього не дозволимо.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США всецело на стороне Украины относительно конфликта на Донбассе.
Бывший посол США в Украине Стивен Пайфер заявил, что США всецело на стороне Украины относительно конфликта на Донбассе. Чтобы достичь нормальных отношений США и России, нужно дождаться изменений в российской политике относительно Донбасса. Бывший посол говорит, что США целиком на стороне Украины и что Америка считает, что урегулирование донбасского конфликта не должно происходить за счет потери Украиной суверенных территорий. Франция и Германия так же поддерживают Украину, считает Стивен Пайфер. Также Пайфер говорит о том, что оккупация Донбасса - это политика России по недопущению вступления Украины в НАТО. По его замечанию, россияне использовали похожую тактику дестабилизации по Приднестровью, Боснии, Сербии.

Источник: https://v-variant.com.ua/lug_obl/po...krainy-otnositelno-konflikta-na-donbasse.html
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Держдеп США розблокував допомогу Україні до рішення Трампа — Bloomberg
Державний департамент Сполучених Штатів Америки у вересні 2019 року самостійно прийняв рішення про виділення частини фінансової допомоги Україні.
Це було зроблено ще до того, як відповідне розпорядження віддав президент США Дональд Трамп. Глава США розблокував допомогу 11 вересня, а Держдеп прийняв відповідне рішення за кілька днів до цього числа. Зазначається, що співробітники Державного департаменту розблокували допомогу, оскільки провівши розгляд з залученням юристів, прийшли до висновку, що адміністративно-бюджетне управління Білого дому та сам президент не володіють повноваженнями заморозити виділення зазначених коштів у розмірі приблизно 140 млн дол. по лінії Держдепартаменту. Нагадаємо, у вересні в Сполучених Штатах Америки розгорівся скандал навколо телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським у липні 2019 року. Американський лідер начебто під час дзвінка кілька разів нагадував українському лідеру про розслідування щодо компанії Burisma, де працював Гантер Байден — син потенційно головного конкурента Трампа Джо Байдена. Трамп попереджав Зеленського, що може припинити надання Україні американської військової допомоги в тому випадку, якщо той не почне розслідування проти Байдена. Глава США безпосередньо пов’язував надання допомоги Україні з початком розслідування. Вже 31 жовтня нижня палата Конгресу Сполучених Штатів Америки ухвалила резолюцію про початок процедури імпічменту президента Дональда Трампа. Її підтримали майже всі конгресмени з Демократичної партії, а республіканці голосували виключно проти.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Україна отримає від Фінляндії 600 тис євро на розмінування Донбасу.
Фінський уряд надасть Україні 600 тис євро грошової допомоги. Ці гроші підуть на гуманітарне розмінування Донбасу. Про це повідомили у прес-службі МЗС Фінляндії після робочого візиту міністра закордонних справ країни Пекки Хаавісто до України.
“Фінляндія значною мірою бере участь у розвитку України, підтримуючи підвищення енергоефективності та шкільної реформи. Під час візиту міністр підтвердив додатковий внесок у 600 тисяч євро на гуманітарне розмінування. Міни все ще залишаються проблемою в багатьох районах та ускладнюють сільське господарство й будівництво”, – заявляють у прес-службі МЗС Фінляндії.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Литовські депутати зі складу політичної групи Європейської народної партії (ЄНП) пропонують запустити так званий "процес тріо" для прискорення євроінтеграції України, Молдови та Грузії.
Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ", таку ініціативу вони презентували 12 листопада в Брюсселі.
Документ в ході дискусії "Наша стратегія для майбутнього "Східного партнерства" за участю депутатів Європейського парламенту, представників громадськості та політиків з країн-партнерів, представив голова парламентської асамблеї Euronest, литовець Андрюс Кубілюс.
Нове бачення передбачає започаткування так званого "процесу тріо" для країн, які мають з Євросоюзом угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, та відкриття перед цими країнами перспективи членства в ЄС.
"Європейський "процес тріо" має бути запропонований на наступні десять років для підтримки країн, які мають розвинуті відносини з ЄС у форматі асоціації та поглиблених та всеохоплюючих зон вільної торгівлі (Україна, Грузія і Молдова)", - йдеться у поширеній з цього приводу пояснювальній записці.
Нова ініціатива, яка отримала назву "Стратегія тріо 2030", має на меті "м’яку" трансформацію пострадянських країн та їх перетворення на успішні демократичні держави, зокрема, з урахуванням досвіду попередників з країн Східної Європи, головним стимулом для розвитку яких став процес розширення ЄС.
На думку авторів, така політика відповідатиме інтересам самого ЄС.
"Сьогодні ми перебуваємо у критичному пункті, коли маємо додати нові довгострокові інструменти до нашої стратегії, щоб допомогти народам провідної групи асоційованого з ЄС тріо зберегти мотивацію та імпульс до реформ протягом наступного десятиліття до 2030 року", - йдеться у документі.
Головною новацією нової стратегії є не лише збереження принципу "більше за більше" у відносинах з ЄС, але й конкретизація зобов’язань самого Євросоюзу, який у відповідь на успіх у реформах має запропонувати країнам-партнерам інструменти для більш амбітної кінцевої мети європейської інтеграції.
"Процес тріо" фактично є повторенням так званої Берлінської ініціативи, ініційованої Німеччиною у 2014 році, та запропонованої країнам західних Балкан для прискорення процесів їх європейської інтеграції.
Програми розвитку в рамках "процесу тріо" можуть включати інструменти Європейського економічного простору для тіснішої інтеграції згаданих країн-партнерів у європейський ринок.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
До польського СПГ-терміналу в Свіноуйсьце у вівторок прибуло судно, що перевозило американський скраплений природний газ для України.
Про це повідомляє посольство США в Україні.
"Американському скрапленому природному газу (СПГ) в Україні бути! Судно, що перевозило СПГ для України, вчора прибуло до терміналу СПГ Свіноуйсьце (Польща) у Балтійському морі – це ще один крок у наданні допомоги Україні задля досягнення нею енергетичної незалежності", - йдеться в повідомленні.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Візит корвета ВМС Франції до Одеського порту
28 листопада до Одеського порту зайшов і був пришвартований до 16 причалу пасажирського комплексу корвет ВМС Франції F 796 COMMANDANT BIROT.
Корабель знаходиться у Чорному морі з 22 листопада. За цей час відвідав порт Батумі в рамках військового співробітництва між Грузією і НАТО.
Це 28-й візит корабля ВМС нечорноморських країн НАТО в Чорне море в 2019 р. Раніше в Одесу вже заходили фрегати ВМС Франції "Лафейетт" і "Гепратт", тральщик "Каприкорн", а також розвідувальне судно A759 DUPUY DE LOM.
Програма візиту COMMANDANT BIROT до Одеси передбачає зустрічі з представниками ВМСУ та інші заходи. Відхід корабля заплановано на 1 грудня.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Пентагон збільшить фінансування програм в Україні та Грузії після скорочення внесків у колективний бюджет НАТО.
Про це повідомляє у четвер, 28 листопада, CNN.
За словами одного з чиновників Пентагону, в американському оборонному відомстві розглядають можливість витрати заощаджених коштів на інші зусилля США у сфері оборони і безпеки в Європі. Йдеться і про фінансування оборонних програм в Україні та Грузії.
Зазначається, що Білий дім вже погодив з НАТО нову формулу внесків до загального бюджету альянсу.
Раніше повідомлялося, що США вирішили скоротити розмір внеску в колективний бюджет НАТО. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив це після переговорів із президентом Франції Емманюелем Макроном. Так, Вашингтон сплачуватиме в бюджет альянсу 16% замість 22% колективного бюджету.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Путину уже и шантаж Донбассом не поможет...
Путин и Зеленский провели телефонный разговор, касающийся транзита газа. Что логично: впереди нормандская четверка, на которой нужно решать проблему Донбасса, а для Кремля Донбасс – это не «русские своих не бросают», а инструмент шантажа Европы и Украины в вопросах газового транзита. На «своих» Кремлю плевать, какие они свои? Пока, судя по информации о разговоре, подвижек нет. Киев отказывается рассматривать любые временные схемы вроде продления текущего договора, и настаивает на заключении нового. Кроме того, «нулевой вариант» с отказом от взаимных претензий также неприемлем. Пока, судя по информации о разговоре, подвижек нет. Киев отказывается рассматривать любые временные схемы вроде продления текущего договора, и настаивает на заключении нового. Кроме того, «нулевой вариант» с отказом от взаимных претензий также неприемлем. Европа, конечно, намерена дожать кремлевских и поставить их в стесненное положение как сейчас, так и в будущем. И прямо сейчас для этого есть все условия. Прекращение подачи газа в Европу станет тяжелым ударом в первую очередь для «Газпрома» – он рискует получить массовые иски от потребителей, причем регресс требований к Украине после 31 декабря будет невозможным – договор прекратит свое действие, а потому Украина перестанет нести ответственность по нему. Это проблемы «Газпрома» – как доставить товар потребителю. В положении «Газпрома», когда он выбросил колоссальные ресурсы на строительство газопроводов, да еще и не может занять деньги за рубежом (тут и санкции, и взыскания по решению Стокгольмского арбитража), получить новые штрафные санкции на сотни миллионов, а то и миллиарды долларов – прямой путь к банкротству. В общем, положение «Газпрома тяжелое». И ждать, что Европа участливо отнесется к его проблемам, не приходится. Расчет прост – сейчас у Путина будут выбивать из рук козырь и инструмент шантажа – Донбасс. В обмен на что-то не слишком значительное. Что – примерно понятно, но возможны и варианты. Когда тема Донбасса будет закрыта, его начнут давить дальше. Благо, и южный, и северный маршруты транзита практически беззащитны. И прижимать Кремль объемами разрешенного транзита по ним можно в широком диапазоне. Впрочем, Кремль сам себе привез все текущие проблемы. Нелепо полагать, что кретинизмом кремлевских не воспользуются.

Источник: https://inforesist.org/putinu-uzhe-...qHIaECHgi7NA4OZGe230WVNPOMJrup7twjYaBFhwosy8E
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Болгарський диякон вже зачитав диптих, у якому вшанував ім’я глави Православної церкви України Епіфанія.
Як відомо, митрополит Пловдивський Миколай, який приїхав з Болгарії 27 листопада очолив ранкову літургії у храмі Святого Афанасія і Святих Акакія і Дамаскіна Студита в Лангаде в Греції. Під час служби він зачитав диптих (богослужбовий порядок згадки предстоятелів) до якого включив ім’я Єпіфанія. Варто зазначити, що Болгарська православна церква довго не давала конкретної відповіді щодо визнання ПЦУ.
630_360_1572806818-8636.jpeg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Министры иностранных дел Грузии, Молдовы и Украины подписали совместное заявление о создании так называемого формата «ЕС+3», включающего три страны Восточного партнерства для достижения своих целей европейской интеграции, передает Emerging Europe.
Согласно заявлению, подписанному министром иностранных дел Грузии Давидом Залкалиани, министром иностранных дел и европейской интеграции Молдовы Нику Попеску и их украинским коллегой Вадимом Пристайко, эти три страны стремятся укрепить отраслевое сотрудничество с ЕС в области транспорта, энергетики и других областях. Инициатива ЕС по политике соседства, посвященная десятилетию Восточного партнерства, охватывает три страны, а также Армению, Азербайджан и Беларусь. В заявлении подчеркивается, что после 10 лет, когда три страны присоединились к Восточному партнерству, пришло время для долгосрочной стратегии, «которая обеспечит более тесное сотрудничество стран с ЕС». Главы МИД Грузии, Молдовы и Украины также осудили нарушение их территориальной целостности и призвали ЕС активно участвовать в решении вопросов Восточного Партнерства.
ukr_gruzija_moldova.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Министерство обороны США готовится предоставить следующий транш военной помощи Украине.

Об этом на встрече с военными чиновниками заявил глава ведомства Марк Эспер, сообщает Голос Америки.
«Скоро мы будем иметь еще один транш, мне кажется, это около 250 миллионов долларов. Министерство обороны США поддержало это в прошлый раз, поэтому я думаю, в следующий раз поддержит тоже. Но мы всегда должны проводить проверку. Мы всегда следим за тем, как эти средства используют, и Украина решает вопрос коррупции», — сказал министр.
На вопрос о том, влияет ли на это процесс импичмента президенту США Дональду Трампу, Эспер ответил отрицательно.
«Нет, потому что мы выполняем хорошую работу, оставаясь вне этого. Я остаюсь вне политики и хочу, чтобы Министерство обороны оставалось вне ее», — сказал он.В то же время министр отметил, что со стороны Минобороны США не было задержки помощи для Украины, и ведомство оценивало предоставление летальной оружия Украина, основываясь на трех вещах: «Первое: насколько это важно для Украины в плане их способности противостоять россиянам. Второе: достаточно ли Украина решает вопрос коррупции. И третье: также ли наши союзники в регионе предоставляют поддержку Украине в сфере безопасности. Ответ на все три вопроса был «да», и мы поддержали предоставление такой помощи».
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Міжнародний кримінальний суд у Гаазі опублікував щорічний звіт про результати попередніх розслідувань, зокрема за позовом України проти Російської Федерації.

У документі зазначається, що впродовж наступного року, суд збиратиме додаткову інформацію щодо відповідного позову, буде взаємодіяти з українською владою, представниками громадянського суспільства та іншими зацікавленими особами.
Крім того, суд продовжить розглядати звинувачення у нових злочинах, які були скоєні в Україні.
Нагадаємо, 16 січня 2017 року Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою залучити Росію до відповідальності за підтримку тероризму на Донбасі та дискримінацію етнічних українців і кримських татар у тимчасово окупованому Криму. Київ звинувачує РФ у порушенні Конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції про заборону расової дискримінації.
12 червня 2018 року Україна подала до Міжнародного суду ООН меморандум у справі проти Росії за порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму. Київ також закликав суд ООН відкинути заперечення РФ про відсутність предмета спору і почати розглядати справу по суті.
3 червня 2019 року суд ООН в Гаазі почав розгляд заперечень РФ про наявність у Суду юрисдикції за позовом України.
У листопаді 2019 суд ООН визнав свою юрисдикцію і розгляне позов України про порушення РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Для потреб Збройних Сил України постачатимуть американські 11-метрові швидкохідні човни з жорстким корпусом та надувними бортами виробництва Willard Marine Incorporated (США).

Випробування човнів класу RHIB (rigid-hulled inflatable boat), які як правило використовуються підрозділами Сил спеціальних операцій, проводять фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.
Нагадаємо, що у рамках програми Foreign Military Sales (FMS), у 2015 році Сполучені Штати Америки вже поставили Збройним Силам України п'ять 7-мі та 11-метрових швидкісних катерів Willard Sea Force.
Характеристики Willard Sea Force® 1100
Довжина: 11,07 м
Ширина 3,60 м
Маса човна: 5765 кг
Маса з повним навантаженням: 15778 кг
Двигун: Cummins QSB з 6,7-літровий Cummins QSB на 380 к.с. (або 480 к.с.)
Водометний рушій Hamilton Jet HJ292
Ємність баків: 1060 л
Максимальна швидкість: 44 вузли
Місткість: до 26 осіб
Конструкція: склопластик або алюміній.

Изображения:
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Генеральна асамблея ООН прийняла нову "кримську" резолюцію, проте з нею була не згодна традиційна проросійська група країн.

Отже, загалом підтримали документ 63 країни, утрималися – 66. 19 держав проти того, щоб Росія припинила окупацію українського півострова і вивела звідти своїм війська, а саме: Вірменія, Білорусь, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея, Іран, Киргизстан, Лаос, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Сербія, Судан, Сирія, Венесуела та Зімбабве.
Прес-секретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко зазначив, що документ під назвою "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також частини Чорного та Азовського морів" розробила група держав: Україна, країни ЄС, США, Канада, Туреччина. Ще 42 держави приєдналися до кола співавторів.
5dee9bcf9bea3.jpg
5dee9bd6c5a7d.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Лідери держав-членів Європейського Союзу домовилися про збереження санкцій проти Російської Федерації ще на 6 місяців.
Про це за підсумками першого дня роботи саміту лідерів ЄС заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель, передає Європейська правда.
"У нас також була можливість, що стосується Росії та України, вислухати дискусію, представлену після зустрічі нормандського формату, яку в Парижі провели Емманюель Макрон та Ангела Меркель. Це була можливість обміну інформацією щодо ситуації в регіоні, і це була можливість, як ви, звичайно, знаєте, ухвалити рішення про продовження санкцій на ще пів року, враховуючи той факт, що ми вважаємо, що імплементація Мінських угод залишається для нас надзвичайно важливим моментом", - сказав він.
"Це пункт, щодо якого ми й надалі будемо дуже уважні та дуже активні в майбутньому", - додав Мішель.
Рішення ще має затвердити Рада ЄС.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Andriy Kobolyev
Американський Сенат щойно підтримав законопроект, яким затверджується оборонний бюджет США на 2020 рік (NDAA). Також ним впроваджуються обов’язкові санкції щодо компаній та осіб, які прокладають труби на будівництві Північного потоку 2 або допомагають це робити.
За законопроект проголосували 86 сенаторів, 8 проголосували проти. Минулого тижня аналогічний законопроект підтримала нижня палата Конгресу США – Палата представників. Там документ підтримали 377 голосами проти 48.
Законопроект набирає сили після підписання його Президентом Трампом. Очікується, що це відбудеться протягом кількох днів.
Після цього компанії, задіяні на будівництві Північного потоку 2, муситимуть згорнути роботи протягом найближчого часу або опиняться під санкціями США.
Дякую нашим друзям в Україні і за кордоном за підтримку на цьому шляху. Також дякую команді Vadym Glamazdin, Oleksandr Kharchenko, Aliona Osmolovska, Vitalii Shcherbenko, які три роки допомогали цій події статися)
Ще один важливий крок зроблено. Працюємо далі.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Район проведення ООС відвідала делегація Міністерства національної оборони Канади.
Делегація міністерства національної оборони Канади на чолі із заступником Міністра національної оборони Канади з політичних питань паном Пітером Хаммершмідтом відвідала район проведення операції Об'єднаних сил. Іноземних гостей супроводжували заступник міністра оборони України Олександр Поліщук та Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко. Головна мета візиту – ознайомлення з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі проведення ООС, зокрема в районі розведення сил та засобів поблизу населеного пункту Золоте. Крім того, канадці ознайомилися з інформацією щодо тактики дій підрозділів (груп) російських окупаційних військ та заходів з протидії, що застосовуються українськими підрозділами. Іноземна делегація побувала на передових позиціях однієї з механізованих бригад, яка наразі виконує бойові завдання поблизу населеного пункту Золоте. Канадські партнери на власні очі побачили умови несення служби та побут військовослужбовців та, звісно, мали можливість оцінити реальний стан справ безпосередньо на місці. Командир бригади детально розповів про обстановку в смузі відповідальності, а також закцентував увагу на заходах, що вживаються для покращення гуманітарної складової та проведену роботу з розмінування в районі розведення сил та засобів.
- Обстановка в районі бойових дій є складною, але контрольованою. Противник продовжує вести провокаційний вогонь по позиціям українських військових. Хоча саме у районах відведення сил та засобів ситуація стабільна, обстрілів немає, - підкреслив Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко. Крім того, у цей же день канадська делегація відвідала Авдіївку, де ознайомилась з обстановкою на лінії зіткнення. У районі авдіївської "промки" заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук, Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко разом з заступником Міністра національної оборони Канади з політичних питань паном Пітером Хаммершмідтом поклали квіти до меморіального комплексу та вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників України. Далі наші канадські партнери побували на одному з командних пунктів батальйону бригади, яка обороняє Авдіївку.
В ході двосторонніх консультацій обидві сторони домовились й надалі розвивати роботу в питаннях військово-технічного співробітництва, підготовки особового складу та військової освіти, передусім в рамках місії UNIFIER, а також в напрямках розвитку військово-медичної галузі. Канадці підтвердили намір в подальшому розвивати матеріально-технічну допомогу задля покращення спроможностей підрозділів Збройних Сил України.
дел.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Andriy Kobolyev
Американський Сенат щойно підтримав законопроект, яким затверджується оборонний бюджет США на 2020 рік (NDAA). Також ним впроваджуються обов’язкові санкції щодо компаній та осіб, які прокладають труби на будівництві Північного потоку 2 або допомагають це робити.
За законопроект проголосували 86 сенаторів, 8 проголосували проти. Минулого тижня аналогічний законопроект підтримала нижня палата Конгресу США – Палата представників. Там документ підтримали 377 голосами проти 48.
Законопроект набирає сили після підписання його Президентом Трампом. Очікується, що це відбудеться протягом кількох днів.
Після цього компанії, задіяні на будівництві Північного потоку 2, муситимуть згорнути роботи протягом найближчого часу або опиняться під санкціями США.
Дякую нашим друзям в Україні і за кордоном за підтримку на цьому шляху. Також дякую команді Vadym Glamazdin, Oleksandr Kharchenko, Aliona Osmolovska, Vitalii Shcherbenko, які три роки допомогали цій події статися)
Ще один важливий крок зроблено. Працюємо далі.

Дональд Трамп затвердив оборонний бюджет США на 2020 рік, який передбачає військову допомогу Україні і санкції проти газопроводу "Північний потік-2".
"Президент Трамп у п'ятницю ввечері підписав щорічний закон про оборонну політику", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що глава Білого дому поставив підпис під документом в урочистій обстановці на авіабазі "Ендрюс" поблизу Вашингтона, де зазвичай базується президентський літак. При цьому Трамп зазначив, що документ забезпечує фінансування космічних сил США, а також певні соціальні заходи для американських військових, зокрема 12-тижневу декретну відпустку.
Закон, який виділяє на оборонні потреби США $738 млрд, передбачає 300 мільйонів доларів військової допомоги Україні. Окремим розділом у ньому прописані санкції проти компаній, що беруть участь у будівництві російського газопроводу "Північний потік-2".

Изображения:
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Україна уклала контракт зі Сполученими Штатами про постачання другої партії протитанкового ракетного комплексу Javelin.
Про це повідомив заступник міністра оборони Анатолій Петренко. За словами Петренка, контракт було укладено впродовж 4 кварталу "за рахунок зосередження ресурсів".
"Ми також замовляємо аналогічні ракетні комплекси нашого виробника. Ми маємо кілька станцій артилерійської розвідки, близько 100 броньованих різного типу автомобілів і бронемашин, кілька літаків і продовжуємо рухатися у напрямку забезпечення військ станціями радіолокаційної боротьби. Було реалізовано в 2019 році два контракти з урядом США за програмою іноземних військових продажів, один контракт з агентством НАТО з підтримки і постачання", - розповів заступник міністра.
Изображения:
 
Зверху