Регистрация лодок. Изменения в законодательстве.

M.zp.ua

Мисливець
Уряд затвердив постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України».
https://mtu.gov.ua/news/31768.html
 

КОРСары

Мисливець
У постанові а ні слова про обов"язкову наявність посвідчення на право керування... Виходить, що на керування моторним судном (незалежно від потужності мотора) все одно "права" потрібні!
 

КОРСары

Мисливець
Кто то озвучит-нужны права до 10Квт?
У постанові а ні слова про обов"язкову наявність посвідчення на право керування... Виходить, що на керування моторним судном (незалежно від потужності мотора) все одно "права" потрібні!
 

стрелок60

Слідопит
Вчера зашел в контору по выдаче прав.По их словам уже до 4 х метров регистрация не нужна также как и мотор до 10Квт.Но права нужны независимо от типа и мощности мотора.
 

Visioner

Слідопит
Вчера зашел в контору по выдаче прав.По их словам уже до 4 х метров регистрация не нужна также как и мотор до 10Квт.Но права нужны независимо от типа и мощности мотора.
Какая процедура и сколько стоит?
 

old hunter

Снайпер
Заходите, заходите! Не стесняйтесь!
Гугл работает, несмотря на выходной.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0831-13
Или у Вас не так?
С Гуглом я могу и без форума пообщаться.
Мне интересен опыт коллег, живой опыт из первых уст.
Не со всеми правда приятно общаться, но это переживем :)
 

PirotehniK

ветеран форуму
надійна команда
С Гуглом я могу и без форума пообщаться.
Мне интересен опыт коллег, живой опыт из первых уст.
Не со всеми правда приятно общаться, но это переживем :)
Ой, да я ж обеими ногами за!
Тут, правда, как пообщаться вживую за то же оформление/переоформление разрешения, выдачи зелёнки и прочие тесные взаимоотношения с разрушителями, то такой живой, я бы даже сказал животрепещущий, эдакий интересный опыт коллег проскакивает, шо мамадарагаябижиховайсявхату!
И шо главное, многие ещё и готовы все эти высосанные из (даже трудно подобрать нематерного слова откуда) клоаки внутренних дел захцянки разрушителей ещё и выполнять, вместо того, чтобы ткнуть носом в ихний же приказ..
as.gif

Застрелиться можно.gif

Так шо да, живой, интересный опыт чем-то заменить трудно..
 
Останнє редагування:

old hunter

Снайпер
Форумы они такие..........
 

hantersvirid

Мисливець
Маю човен колібрі 260 з електромотором. І вирішив для себе розібратись в законодавстві. Вивчив багато нормативних документів та зробив для себе посібник по Волинській області, оскільки приходиться плавати на території Шацького національного природного парку. Можливо кому стане в пригоді.
У кого є слушні зауваження з приводу викладеного прошу давати обгрунтовані коментарі чи заперечення. Прислухаюсь. Буде корисно знати, можливоя в чомусь і помиляюсь.

ЧОВЕН З ЕЛЕКТРИЧНИМ ПРИСТРОЕМ (ДВИГУНОМ) ДЛЯ ПЛАВАННЯ НЕ ВВАЖАЕТЬСЯ МОТОРНИМ СУДНОМ в розумінні нормативних актів, НЕ ПОТРЕБУЄ ОТРИМАННЯ ПОСВІДЕННЯ СУДНОВОДІЯ, ТА НЕ ПІДПАДАЄ ПІД РЯД ОБМЕЖЕНЬ у використанні.



ВІДНОСНО ПОСВІДЧЕННЯ СУДНОВОДІЯ

ПОЛОЖЕННЯМ
про порядок видачі посвідчення судноводія малого/маломірного судна


ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства інфраструктури України 07.05.2013 № 283 (у редакції наказу Міністерства інфраструктури України 26.08.2014 № 413)

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 травня 2013 р. за № 831/23363


1.1. Це Положення визначає порядок видачі посвідчень судноводіїв малих/маломірних суден (далі - Посвідчення) відповідно до проведеної підготовки та за результатами підтвердження кваліфікації судноводіїв малих/маломірних суден.

Дія цього Положення не поширюється на осіб, які керують:

суднами, що плавають під військово-морським прапором України;спортивними суднами;

весловими суднами, що використовуються без двигуна.

1.3. У цьому Положенні наведені нижче терміни вживаються у таких значеннях:

посвідчення судноводія ММС -документ, що надає право управління ММС, оформлений та виданий у порядку, визначеному цим Положенням;

мале/маломірне судно (далі - ММС) -моторне судно з корпусом довжиною до 24 метрів та вітрильне судно з корпусом довжиною від 2,5 до 24 метрів валовою місткістю менш як 80 одиниць , а також водні мотоцикли (гідроцикли);

моторне судно -самохідне судно будь-якого типу з корпусом довжиною до 24 метрів, конструкція та призначення якого відповідають вимогамТехнічного регламенту прогулянкових суден, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09 листопада 2011 року № 1147;

ВІДНОСНО МОТОРНИЙ ЧОВЕН, ЧИ НІ.

ТЕХНІЧНИЙ РЕГЛАМЕНТ ПРОГУЛЯНКОВИХ СУДЕН

ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2011 р. N 1147

2. У цьому Технічному регламенті наведені нижче терміни вживаються у такому значенні:

прогулянкове судно (далі - судно) - судно будь-якого типу, призначене для відпочинку або занять спортом, з корпусом завдовжки від 2,5 до 24 метрів. Довжина такого судна визначається згідно з відповідними національними стандартами незалежно від типу пропульсивної установки.

пропульсивна установка - механічний пристрій, гвинт чи водомет, призначений для забезпечення руху судна і керування ним;

пропульсивний двигун - двигун внутрішнього згоряння із запаленням від свічки чи від стиснення, який використовується для створення пропульсивної (рушійної) сили, у тому числі дво- та чотиритактові двигуни, рушійно-стернові двигуни із вбудованим вихлопним трубопроводом або без нього та підвісні двигуни;


ВІДНОСНО РЕЄСТРАЦІЇ ЧОВНА


ПОРЯДОК
ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 1997 р. N 1069


color:#292B2C;mso-ansi-language:RU">6. Реєстрація судна в Україні полягає у внесенні відомостей про нього до Державного суднового реєстру України, що ведеться за формою згідно з додатком 1, або Суднової книги України, що ведеться за формою згідно з додатком 2, та отримання цим судном свідоцтва про право плавання під Державним прапором України.

2. Дія цього Порядку не поширюється на: - малі моторні судна, оснащені механічним двигуном (двигунами) із загальною максимальною потужністю до 10 кВт, крім риболовних суден, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства;

{ Пункт 2 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 933 ( 933-2008-п ) від 22.10.2008; в редакції Постанови КМ N 289 ( 289-2020-п ) від 08.04.2020 }

- веслові судна довжиною до 4 метрів, які не використовуються для промислу водних біоресурсів, перевезення вантажів та/або пасажирів з метою провадження підприємницької діяльності.

{ Пункт 2 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 933 ( 933-2008-п ) від 22.10.2008; в редакції Постанови КМ N 289 ( 289-2020-п ) від 08.04.2020 }


ВІДНОСНО РАЙОНУ ПЛАВАННЯ.

Рішення обласної ради від 14.03.2008 № 18/27 "Про Правила користування маломірними (малими) суднами на водних об'єктах області"

Відповідно до статей 8 і 67 Водного кодексу України, обласна рада ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Правила користування маломірними (малими) суднами ні водних об'єктах області у новій редакції (додаються).Правила користування маломірними (малими) суднами на водних об'єктах області

Перелік об'єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, де заборонено використання моторних суден (за винятком контролюючих органів)

Перелік об'єктів
природно-заповідного фонду загальнодержавного значення,
де заборонено використання моторних суден
(за винятком контролюючих органів)

1. Національний природний парк "Прип'ять-Стохід", (р. Прип'ять - в межах парку 60 км, р. Стохід - в межах парку 19 км та озера Люб'язь, Біле, Рогізне, Скоринь та Добре) Любешівського району.

2. Шацький національний природний парк Шацького району (23 озера);

3. Природний заповідник "Черемиський", (озера Черемиське та Редичі) Маневицького району;

4. Ландшафтний заказник „Чахівський" Шацького району (озеро Чахове);

5. Ландшафтний заказник „Мошне" Любомльського району (озеро Мошне);

6. Ландшафтний заказник „Згорянські озера" Любомльського району (озера Велике Згоранське, Мале Згоранське, Оріхівське, Хмільники, Лісне);


ВІДНОСНО ТЕРМІНІВ ПЛАВАННЯ І ЗАБОРОН

Правила любительського і спортивного рибальства
Затверджено наказом Державного комітету рибного господарства України 15.02.99 N 19
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 квітня 1999 р. за N 269/3562


Заборонено пересування плавзасобів у заборонених для рибальства зонах (за винятком установлених суднових ходів), а на ділянках, оголошених органами рибоохорони нерестовищами в період нересту - всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів;


Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Волинській області від 17 березня 2020 року № 41 -О/Д (http://vl.darg.gov.ua/_nakaz_vid_17_03_2020_) забороняється займатися риболовлею на водних об’єктах Волинської області у такі строки:

1. з 1 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;

2. з 1 квітня по 10 червня – на озерах, водосховищах;

3. з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок.

 
Зверху