Є така думка (законопроеккт) , обсудим ...

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Повторюсь: обсуждать законопроекты - дело неблагодарное... Их там подобных лежит, вероятно, более десятка, некоторые - более 20 лет. и Где они?
Но поговорить - могЁм!
 

Yarik87

Мисливець
Прочитал! То что бросается в глаза: "За отримання (поновлення дії) Свідоцтва покупець сплачує збір в розмірі п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян" - 17*500=8500 грн. Как по мне, то очень дорого за кусок пластика. Обратно выкачка денег. Но если посмотреть вот сюда: "Свідоцтво діє безстроково.", то получается вроде и не дорого, но чуть выше по тексту Закона есть фраза: "За отримання (поновлення дії) Свідоцтва покупець сплачує збір в розмірі п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян" - исходя из этого и зная нашу влась, в частности ее жадность, то не удивлюсь, если сделают 8500 грн. на срок 3-5 лет.
Порадовало также то что продажа оружия разрешена лицам, начиная с 18 лет.
Также,по моему, перебор со штрафами и много бюрократии (с разными реестрами и т.д.). Ну и непонятно написано, как можно применять оружие при самозащите, как обычно в наших законах: бла, бла, бла......
Это из того что прочитал в тексте проекта Закона. Спасибо за внимание!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Yarik87;241178 сказав(ла):
К охоте не относится, но если примут и начнет дествовать, то будет не до охоты, внимательно прочитайте вывод комитета и научно-експертного управления: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53072
Так мы тут будет обсуждать ЗУ "Про вогнепальну зброю цивільного призначення" или все подряд, в том числе - и изменения к Податколвому кодексу?
 

Yarik87

Мисливець
Яковлев В.А.;241189 сказав(ла):
Yarik87 писал:
К охоте не относится, но если примут и начнет дествовать, то будет не до охоты, внимательно прочитайте вывод комитета и научно-експертного управления: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53072

Так мы тут будет обсуждать ЗУ "Про вогнепальну зброю цивільного призначення" или все подряд, в том числе - и изменения к Податколвому кодексу?
Просто дал для информации, а обсуждать будем только ЗУ "Про вогнепальну зброю цивільного призначення"
 

S.V.R.

ветеран форуму
надійна команда
Яковлев В.А.;241087 сказав(ла):
Повторюсь: обсуждать законопроекты - дело неблагодарное...
А вдруг ( с поправками) и примут : и тогда каждый по 8,5
 

saeco

Мисливець
Давно вже пора узаконити володіння зброєю. Юридично, на сьогодні можа мати зброю і не бути миливцем. Це є причиною того, що володарі зброї, володіючи смертельним предметом, не маючи практики стрільби не ходячи на полювання, НЕ ВМІЮТЬ користуватися зброєю і є потенційно небезпечними громадянами. Тому фінансовий тиск на них є нормальним.
 

Грищенко

Снайпер
saeco писал:
Давно вже пора узаконити володіння зброєю.


А что,на сегодняшний день в этом вопросе царит полная анархия?Оп,-извиняюсь,сразу не заметил

saeco писал:
Юридично, на сьогодні можа мати зброю


значит все на данный момент таки законно.

saeco писал:
не ходячи на полювання


Разрешите поинтересоваться,а разного рода спортсмены,IPCS и иже с ними,которые на охоте на были не разу ,но жгут на тренировках патроны сотнями а то и тысячами,-тоже

saeco писал:
є потенційно небезпечними громадянами


?

S.V.R. писал:
и тогда каждый по 8,5


причем не единожды :(.
 

saeco

Мисливець
Шановний Грищенко не передергуйте.
Це Мисливський Форум, а не IPCS, МВС України, Динамо і т.д. Я пишу про простих громадян, які мають зброю і не є мисливцями. З мого оточення, 12 чоловік мають зброю, тільки четверо мають картку Лісгоспа. Інші ні.
Уява про користування зброю у них базується на колмпьютерних іграх та фільмах. І я пишу не про жарти, а реальні речі. Якщо Вам цікаво, то поцікавтесь останніми сводками про правопорушення. У Вас волосся дибом встане.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
saeco, чого на Грищенка напали? У нас у ВРУ кожний депутат писав закони для себе, любого.
Тому у нас в Раді багато законопроектів про зброю, вони там "бродять" та лежать із 1992 року деякі, а Закону України "Про зброю" до цього часу немає. Ніяк не визначаться, чиї "аргументи" найбільш вагомі!.. ;)
Одні думали як продати військову зброю із складів, інші - зброю із свого заводу, треті - ту, що завезли на продаж до свого магазину... Четверті думають, як від проданої зброї своє дорогоцінне життя застрахувати, п'яті - як собі купити,але іншим не надати такої можливості.
От хіба їх всіх до купи зведеш?
 

Грищенко

Снайпер
saeco писал:
З мого оточення, 12 чоловік мають зброю, тільки четверо мають картку Лісгоспа. Інші ні.


Радуйтесь,что остальные не охотники,-и так дичи с гулькин нос.Если все владельцы оружия в стране массово переквалифицируются в охотников...даже не знаю,что будет :(.

saeco писал:
Уява про користування зброю у них базується на колмпьютерних іграх та фільмах.


Пока оружие у них находится в сейфе,а по закону оно должно именно там находиться,они представляют куда как меньшую опасность по сравнению с пьяными водителями,которые убивают и калечат каждый год десятки тысяч наших сограждан.

saeco писал:
Якщо Вам цікаво, то поцікавтесь останніми сводками про правопорушення. У Вас волосся дибом встане.


Лучше гляньте,что творится у нас на Востоке страны :(,а заодно поинтересуйтесь статистикой правонарушение с применением огнестрельного оружия,особенно,-какой процент там занимает легальное,зарегистрированное оружие.Очень познавательно.

saeco писал:
Тому фінансовий тиск на них є нормальним.


Давить будут всех,безотносительно наличия у владельца ствола охотбилета или просто у него в сейфе будет ружье " на всякий случай".Тут никаких иллюзий быть не может.
 

KIRA

Мисливець
Це якась хирня, тоді давайте за сокиру платити, за машину, за бензопилу воно ж теж вбиває, молоток, лом, цікаво який придурок вбиває з зареєстрованої рушниці? Знову якийсь дибілоїд хоче на людях нагрітись і я думаю це поліцаї в першу чергу!
 
Зверху