Іж-12. 12к. трапова рушниця

Статус
Закрита.

claytrgthunter

Мисливець
Вітаю. Щобзробити так як увас вийшло з насічкою, нічого не треба мудрувати. Коли рестааруєте приклад і знімаєте стару насічку, все так і буде.
В першу чергу стикаються лініїї насічки, а контурні залишаються, тому, що завжди вони чуть глибші, хочаб тому, що їх наводити легше і проходять по них ще раз після закінчення роботи.Завжди потрібно знімати більший шар дерева, щоб зняти контурні лінії. Зверніть увагу, що навіть на дереві з насічкою, вона стирається більше.
Повірте WOODCARVER
Дякую за увагу.
Дякую за участь в дискусії. Як спеціаліст з насічки, кажить будь ласка, чи можна зняти насічку так щоб залишки були рівномірними (малюнок насічки повністю вкриває поверхню), не відчутними на дотик ні якому місці (риска не відчувається)?

Раніше я писав про контур тільки, але по фото бачу що воно було скрізь, напевно забув вже.
 

woodcarver

Мисливець
З часом, насічка забивається брудом.
Цей бруд проникає в пори дерева, які в місцях насічки відкриті більше ніж на інших частинах. Цей бруд і "фарбує" місця ліній насічки, навіть якщо вона стерта і практично не відчувається тактильно.
Плюс, зверху ви намазюкали лаком або воском, от вам і секрет.
Це як скрімшоу, малюнок є, а ви тактильно його не відчуваєте.
Пояснив як міг. Коротше, з вас пиво.
Я також власник трапової рушниці, яку успішно переробив для полювання (поставив запобіжник, два спуски і ще багато чого). Працює відмінно, від кулі і картечі до шостого номеру.
Дякую за увагу.
 

woodcarver

Мисливець
До речі, у вас стоять не стяжки, у вас "шканти". Коли ремонтували тріщину, дерево стиснули, посвердлили отвори і в них на клею запресували дерев'яні "колики", торці яких затерли клеєм або епокс. з пилюкою від шліф. шкірки.
Метод правильний і надійний, але виконання не акуратне.
Сильне звуження не робить стволи траповими. Особливо серед ТОЗ-34 зустрічаються такі звуження що і "трапи" відпочивають.
Нормальна у вас рушничка, ціна адекватна, з торгом. Удачі в продажі.
 

pasa bobkin

Мисливець
Не видиржав, ія. Просто з самого початку, треба писати правду. І не булоб тоді дурних дискусій. Р.С.тут не лохи.
 

claytrgthunter

Мисливець
З часом, насічка забивається брудом.
Цей бруд проникає в пори дерева, які в місцях насічки відкриті більше ніж на інших частинах. Цей бруд і "фарбує" місця ліній насічки, навіть якщо вона стерта і практично не відчуваеться
Вибачаюся, але не можу погодитися з цією версією. Не перший день працюю з шліфуванням, та ї бруд забирається в місця, яки стикаються з долонями, тобто не рівномірно. Проникнення бруду в пори деревини настільки рівномірно, що це нагадує малюнок здається малоймовірним.
В будь якому разі продається як є, торг присутній звісно
 
Останнє редагування:

woodcarver

Мисливець
будь якому разі продається як є, торг
З того треба було починати. На стрільбу воно не впливає. Хто хоче естетики, той поміняє дерево на свій смак і параметри.
На цьому форумі такі люди, на молекули розберуть на раз. Жартую. Удачі.
 
Статус
Закрита.
Зверху