Апеляційна інстанція скасовує вирок суду, в якому немає посилання на закон

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Вже вдруге апеляційна інстанція скасовує вирок суду, в якому немає посилання на закон, що міг би бути порушений. Особа, подавши апеляцію, запитує який закон і чиє право вона порушила, що її держава визнає кримінальним ПравоПорушником.

Здається, що саме з таких вольових рішень почнеться справжня судова реформа, коли в суддів є сміливість руйнувати радянську традицію. Публікуємо текст повністю.

Ухвала апеляційного суду стор.1

Ухвала апеляційного суду стор.2

Ухвала апеляційного суду стор.3

УХВАЛИЛА:

Апеляційні скарги прокурора та обвинуваченого ОСОБА_2 на вирок Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської обл. від 30 березня 2017 р. задовольнити частково. Вирок Тернопільського міськрайсуду Тернопільської обл. від 30 березня 2017 р. щодо ОСОБА_2, обвинуваченого за ч.1 ст.263 КК України, - скасувати з призначенням нового судового розгляду в суді першої інстанції в іншому складі суду.

Як відомо, традиція сильніша за закон, тому судді, які захищають закон в супереч радянської традиції, варті особливої подяки.

http://zbroya.info/uk/partner/law-o...sudzheno-za-porushennia-neisnuiuchogo-zakonu/
 

СерыйП

Слідопит
Совсем же не так, как ТС пишет и как комментируют на некоторых ресурсах.
1)Приговор не отменили, а отменили с передачей дела на повторное рассмотрение. Проще говоря, назначили новое судебное рассмотрение.
2) Мотивов названо много и в первую очередь целая куча процессуальных нарушений.
3) Ка могли не отменить, если об этом просил сам обвинитель (прокурор)?
 
Зверху