Вбивство гончака

Rus-Ivan

Новачок
http://newvv.net/crime/events/242233.html

Зранку 14.11.2015 р. наша маленька мисливська компанія у складі 5-ти чоловік і 2-ох гончих собак вирішили разом поганяти зайців у Менському районі Чернігівської області в угіддях УТМР. Як водиться, всі з зареєстрованою мисливською зброєю, мали на руках дозвільні документи на право полювання. На собак були вдягнуті помаранчеві ошийники з табличками про реєстрацію і телефонним номером господаря. Більше того, на кожну собаку був вдягнутий GPS-ошийник, що дозволяє спостерігати його переміщення на далекі відстані.
Ми полювали у садах біля с. Стольне Менського району. Добрі собаки і вправні мисливці принесли успіх – ми взяли русака!
Після цього собаки у цьому ж саду підхопили свіжий слід і повели гон вліво – у напрямку приватного мисливського господарства ТОВ «ПВХ-Пласт». Ми негайно рушили за своїми собаками, щоб перехопити їх, та забрати з гону. І одночасно зателефонували керівництву приватного мисливського господарства. Повідомили, що наші собаки завернули до їх угідь.
Не доїзжаючи до кордону угідь УТМР і «Пласту», колектив мисливців лишився чекати, а господар собак без зброї поїхав їх забирати.
Поки чекали господаря собак, чули, як в лісі «Пласту» проводиться полювання. Чули рушничні постріли. Очевидно, там проводилось загонне полювання, що, у абсолютній більшості випадків проводиться на копитних. Приблизно о 9 годині один з пострілів, що ми чули, був не характерний для рушниці – розкотистий, як з СКС чи іншої нарізної зброї.
Близько 11-ї години повернувся наш товариш. Він привіз мертву собаку.
Наш пес був вбитий однією кулею навздогін. У вихідному отворі вивернуті нутрощі.
Пес був знайдений за координатами GPS-приймача, в електронній пам`яті було зафіксоване останнє місце знаходження. Але при собаці вже не було GPS-ошийника, і він вже був вимкнений.
Мисливського собаку було вбито, а GPS-ошийник вкрадено вбивцею! Я підозрюю у вбивстві працівників ТОВ «ПВХ-Пласт»!
Вартість породного гончака з документами – $200-300. Вартість GPS-ошийника - $300. І не вирахувати вартість втрати друга-помічника, що протягом двох років був вигодований, вихований, і завжди був учасником полювання!
ТОВ «ПВХ-Пласт».відоме не тільки у Менському районі, чи навіть у Чернігівській області. Це товариство надає свої послуги у першу чергу київським багатіям-мисливцям. Та й то – далеко не всім бажаючим. У цих угіддях вже багато років не полюють пересічні мисливці, а щільність єгерів і охоронників – як на ядерному об`єкті!
Як розказували місцеві мисливці – це не перший випадок. Ця мерзота (я наполягаю на цьому), шо працює і полює в цих закритих угіддях, і вважає їх «навіки своїми», вже неодноразово відзначилася у подібних випадках.
Такі дії я вважаю неприпустимими. Це не тільки вбивство собаки, але й кримінальна крадіжка.









 

VADAS67

Слідопит
Через певний час під час п*янки ці єгеря проговоряться хто вбив собаку.І тоді власник собаки хай зробить *тьомну* цьому придуркові.Але може хтось із *київських вельмож* це зробив- тоді це вже буде проблематично зробити...
 

fichhanter

Мисливець
От і маємо......та не повинно бути приватних угідь......ось ще трохи і фермера-арендатори скоро почнуть забороняти ходить по тіх полях що в них в аренді.....повилазять на свої джіпи і почнуть кричати "Виходьте з поля я тут арендую".....і як цьому придурку пояснити що кожен член УТМР платить за аренду цієї землі щоб використовувати її для полювання та відтворення фауни і трохи біше має прав знаходитись на ціх полях.....ИМХО.
Власникові собаки співчуття...теж доводилось переживати втрату четвероногих......
 

DVV

Слідопит
Мої співчуття. А спробуйте написати офіційну заяву на керівника Менського УТМР, вкажіть всі факти. ЩО він Вам відповість. Чи відповість взагалі. Давайте на форумі прослідкуємо цю ситуацію. В разі якщо куля була з нарізного, то обовязково відстрілювалася , є в пулегільзотеці і т.д. Якщо є бажання не залишити цю справу, напишить особисто що можу тим допоможу
 

PinchukMP

ветеран форуму
надійна команда
якщо куля була з нарізного, то обовязково відстрілювалася
Судячи по фото куля пройшла на виліт,і навряд чи її можна буде долучити як доказ.
Власнику висловлюю співчуття. Якщо всеж таки вийде,то покарайте їх по повній,але в рамках закону,всі заклики про "тьомну" і т.д відкидайте подалі,а ті хто так радить подумайте двічі,чи ви бажаєте ТС окрім втрати друга щей проблем з поліцаями?
 
  • Like
Reactions: crp

kolesnyk_2007

ветеран форуму
надійна команда
Мої співчуття. А спробуйте написати офіційну заяву на керівника Менського УТМР, вкажіть всі факти. ЩО він Вам відповість. Чи відповість взагалі. Давайте на форумі прослідкуємо цю ситуацію. В разі якщо куля була з нарізного, то обовязково відстрілювалася , є в пулегільзотеці і т.д. Якщо є бажання не залишити цю справу, напишить особисто що можу тим допоможу
Навряд чи куля лишилась в тілі
 

DVV

Слідопит
Якщо навіть куля не залишилась, є підстави для заяви як мінімум до Менського УТМР, а також до Меньского районного відділу поліції. Є питання на які ці органи дати відповідь Навіть, якщо гончак загинув з необережності (нажаль, собак багато гине з вини людини), то привласнення GPS-ошийника говорить про щось інше. Цей випадок потребує офіціальної оцінки згаданих органів, але ініциатива має бути від господаря гончака
 
  • Like
Reactions: crp

XAHTEP

Новачок
Соболезную! По поводу обращения в рай.УООР - бесполезно, так-как частние угодия УООР не подчиняются. Обращатся с заявлением нужно в полицию и лесничество (контролирующий орган пользователей охот угодий).
 

Mechanik

Снайпер
Втрата такого ДРУГА це - трагедія. Співчуваю Вам, та розумію Вас шановний колего.
Пса вже ніколи не вернути, але виродка треба знайти та покарати поки що законно.
Переконуюсь кожен рік, скільки є гнилі та сук, серед так званих "мисливців" та це число нажаль зростає.
Покоління не те, що було колись. Мажори, бакси, круті тачки та джипи і голівуд. Зараз кулю в спину тобі пустять, просто так...
Тільки залишається одне, це звернення до поліціїї, тому що всі слідчі дії повинні проводити на це уповноважені особи.
Починати треба з кількості участників на полюванні в ТВО "пласт"
Пишу з малої букви пласт, тому що НЕ ЗАСЛУЖИЛИ ці презервативи поваги, писати їхню контору з великої літери.
Далі, хто із учасників полювання, був в секторі координат GPS загибелі собаки? Яка зброя використовувалась?
Кожну "шавку" допитати, дивлячись йому в очі....та в їхніх очах Ви впізнаєте істинного вбивцю Вашого пса.
Далі процес складний...досить складний. Докази в судовому порядку, по суті справи.
Але щоб там не було....як закінчиться справа... Ви будете знати хто забрав життя у Вашого вірного ДРУГА.
 

Хижак.

Новачок
Співчуваю.
Знайомі відчуття.
Обовязкова заява до міліції з підключенням секції мис. собаківництва
вашого району до справи.
Збережіт також дані джпс прийомника.
Подаючи заяву надайте якомога більше
інформації. Також обовязкова її
реєстрація.
 
  • Like
Reactions: DVV

КСФ

Слідопит
І не вирахувати вартість втрати друга-помічника, що протягом двох років був вигодований, вихований, і завжди був учасником полювання!
Вот именно друг-помощник..Соболезнования. Примите соболезнования ..
В свое время был пес,дворняга..На рыбалке,ночью,просыпаешься бывало костер поправить,а он,дружок,сидит колышком и охраняет..хотя никогда не дрессировал,но было такое впечатление,что когда разговариваешь-понимает..Сколько лет прошло,а все,нет-нет и вспоминаешь его ..А те,кто стреляет охотничьих собак,это уже нелюди...,а как говорил герой фильма"А зори здесь тихие".."...Не люди они..а звери..о двух руках,о двух ногах.."
 

Vladddd

Мисливець
есть методика расчета стоимости охотничьего пса. собаку, понятно не вернуть, но для суда нужна будет справка от кинолога ФМСУ. получить ее можно в отделении, где собака стояла на учете

Розрахунок вартості мисливського собаки


В основу методики розрахунку вартості мисливських собак покладено критерії, що використовуються при комплексній оцінці (бонітуванні).

Вартість собаки дорівнює середній ринковій вартості цуценяти тієї чи іншої породи у даному регіоні, помноженій на коефіцієнт вартості тварини.

Розрахунок коефіцієнта складається із суми оцінок за наступні показники:
походження; мисливські якості й їх універсальність; породність, конституція й екстер'єр.
(Пропущен пункт "нащадки". - Прим. ред. borzoi.org.ua)

Оцінка проводиться експертом-кінологом на основі наданих документів на собаку, затверджених Федерацією мисливського собаківництва України.

Відповідно до результатів проведеної оцінки складається висновок експерта-кінолога в 2-х екземплярах, один з яких видається власникові собаки, інший залишається в кінологічній організації.

Коефіцієнт дорівнює сумі, отриманій в результаті додавання балів, отриманих собакою при її комплексній оцінці.

Оцінка походження


Походження оцінюється максимально 2 балами:
при наявності в батьків оцінки за екстер'єр не нижче «добре»: батько — 0,5 бала; мати — 0,5 бала; усього — 1 бал;
при наявності у батьків дипломів за мисливські якості: батько - 0,5 бала; мати - 0,5 бала; усього — 1 бал.

Оцінка мисливських якостей

Враховуються лише вищі за ступенем дипломи - основний, додатковий (повторний) й за універсальність.
Максимально - 5,3 бали.
Основний диплом:
I ступеня - 4 бали;
II ступеня - 3,5 бала;
III ступеня -3 бали.

Додатковий (повторний) диплом:

I ступеня - 1 бал;
II ступеня - 0,8 бала;
III ступеня - 0,5 бала.

Диплом за універсальність:

I ступеня - 0,3 бала;
II ступеня - 0,2 бала;
ІІІ ступеня - 0,1 бала.

Оцінка нащадків

Враховуються й оцінюються як для суки, так і для кобеля тільки прямі нащадки (діти), що мають диплом за мисливські якості й оцінку за екстер'єр не нижче «добре».
Максимально - 5,4 бали.

Екстер'єр:

«відмінно» - 0,4 бали;
«дуже добре» - 0,3 бали;
«добре» - 0,2 бала.

Польові дипломи:

I ступеня-0,5 бала;
II ступеня - 0,4 бала;
III ступеня-0,3 бала.

Оцінка екстер'єру


Балова оцінка за екстер'єр виставляється на основі однієї вищої оцінки, отриманої собакою на виставках. При оцінці «задовільно» балова оцінка за екстер'єр не нараховується.
Максимально - 4 бали.
«Чемпіон»-4 бали;
«відмінно» - 3 бали;
«дуже добре» - 2 бали;
«добре» -1 бал.

ВИСНОВОК ЕКСПЕРТА-КІНОЛОГА


Я________________________________(П. І. Б.)______________

експерт-кінолог___(найменування кінологічної організації)_____

провів експертну оцінку вартості мисливського собаки породи __________________________________________________,
на кличку________________________________________________,
свідоцтво №_______________ УРПКМС №_________________,
котра належить___________________________________________,
що проживає за адресою:___________________________________
На основі проведеної експертизи вартість вищевказаного собаки складає _________.

Обґрунтування висновку (зразок)

Мисливський собака на кличку____________________
свідоцтво №________________, УРПКМС №_____________,
має:

1. Походження - 2 бали. Екстер'єр у батьків - оцінка «добре>.
У батьків наявні дипломи за мисливські якості.

2. Мисливські якості:
основний диплом І ступеня - 4 бали; додатковий диплом II ступеня - 0,8 бала; диплом за універсальність III ступеня - 0,1 бала.

3. Потомство - 2 класних потомки:
а) екстер'єр «відмінно» - 0,4 бала; диплом II ступеня - 0,4 бала;
б) екстер'єр «дуже добре» - 0,3 бала; диплом ІІ ступеня - 0,4 бала.

4. Оцінка екстер'єру «відмінно» - 3 бали. Коефіцієнт вартості дорівнює 11,4.

Середня вартість цуценяти даної породи в регіоні - 1000 гривень.
Середня вартість собаки складає: 1000 грн. х 11,4 = 11 400 гривень.
 

olga 83

Мисливець
на открытие по зайцу в сосницком р-не ,той же обл. аналогичный выстрел с таким же исходом,пёс миновал номера и устремился по своих делах,кто-то из другой компании услышав гон заехал на перёд и произвёл выстрел .....и смылся увидев что натворил.... примите соболезнования .
 

Ruslan83

Мисливець
Це ще один доказ нашої поведінки і культури на полюванні. Це не люди і не звірі а бидлота яка жирує з карабінами в руках. Прийміть мої співчуття.
 

hanter1982

Слідопит
Мои соболезнования!Сам держе гончаков-это просто П......ц!Этим тварям нужно руки по самые плечи пообрубать.Это не охотники,это даже не люди-это нечто с оружием в руках.Такой П....р человека замочит-глазом не моргнет.как таким казлам оружие выдают???Еще раз соболезную.Крепитесь!!!!!:(
 
Зверху