Визначаємо свіжість куринних яєць

Mechanik

Снайпер
На куринних яйцях в магазині стоять штампи, але на домашніх куплених на базарі у бабусь, таких штемпелів не має. Тоді може стати в нагоді даний спосіб перевірки. Ну а дієтичними яйцями вважаються яким не має неділі.

1.jpg
 

solovey84

Мисливець
Гарний метод,але тільки дома.А як визначити свіжість яєць на базарі,стоячи коло бабці яка їх продає?
 
  • Like
Reactions: crp

Mechanik

Снайпер
На вид. Свіже яйце має матову полущену шкаралупу без вад, а залежане яйце відрізняється глянцевою поверхнею.
На слух. Потрясіть яйце біля вуха: свіже яйце не буде видавати ніяких звуків, у той час як в надрах старого яйця буде чути булькання.
Якщо Ви купуєте куринні яйця в магазині, то такі яйця поділяються на дві категорії: дієтичні та столові.
Дієтичні яйця
завжди відмічені червоним штампом із зазначенням дати виготовлення та сортом.
Дієтичним яйце вважається тоді, коли було виготовлено не більше семи днів з моменту покупки, далі яйця переходять у категорію «їдальні».
На столові яйця ставиться синій штамп із зазначенням категорії, без дати виготовлення. Позначення «О», «1», «2» означають відповідно «добірні» (найбільші), «1 категорії» (трохи менше) і «2 категорії» (найменші).
Столові яйця можна зберігати до 30 діб у холодильнику, а ідеальною температурою для яєць є +5 +8 градусів.
 

CheshireCat

Мисливець
Кхм... нашо так складно?

Просто покрутити треба.
Чим свіжіше яйце, тим складніше його розкрутити.

Будьте готові, що 8 з 10 продавців на базарі невдоволено потім крутять носом.
Як так, вони ж сказали, що яйця свіжі, сьогодні вранці збирали (насправді - ні, у більшості яйця терміном за тиждень і більше).

Залишилось знайти тих 2 з 10, які принесли продавати дійсно свіжі яйця.
Треба просто походити пошукати.
 

kef

Зброяр
Раз у день з кубел в курнику яйця зібрав ,ось і все визначення свіжості.А ринок є ринок.Бо тих яєць ще назбирати кількість певну для продажу треба.Тому то вони і будуть різні.Тим більше ,що птиця зараз линяє і яєць ой як мало в кублах є....:)
 

ТАР

Снайпер
Також визначають по запаху.Якщо яйце розбити на сковорідку і від запаху темніє в очах - не свіже!
 

ТАР

Снайпер
Раз у день з кубел в курнику яйця зібрав ,ось і все визначення свіжості.А ринок є ринок.Бо тих яєць ще назбирати кількість певну для продажу треба.Тому то вони і будуть різні.Тим більше ,що птиця зараз линяє і яєць ой як мало в кублах є....:)
Щоб жовтки були жовтіші побільше давайте овсу. Це так старі люди мені говорили.
 

Mechanik

Снайпер
Щоб жовтки були жовтіші побільше давайте овсу. Це так старі люди мені говорили.
Овес — багатий клітковиною, тому в організмі птиці стимулює зростання пір’я, та в раціоні курей має складати не більше 10%
В складі будь-якого комбікорму, пшениця повинна складати близько 65-70 %
Забарвлення жовтка залежить від раціону птиці.
Якщо курка буде вживати продукти, багаті жовтим пігментом, то у жовтка з’явиться більш насичений жовтий відтінок.
Такий ефект дає кукурудза, трав’яне борошно.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Мой отец когда выращивал курочек,то разработал для них мультирацион,желток был почти красный и его можно было резать ножом.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Короче говоря,все чем бы ты не занимался, к этому нужно относится серьезно и делать все качественно и с любовью.Вот тогда и будет толк от того чем занимаешься.
 
Зверху