Вопрос В.Яковлеву ??????

Статус
Закрита.

Sarmat

Мисливець
Наверное нужно открыть новый раздел ,,Вопросы В.Яковлеву ??????,, :)

Володя подскажи пож. :
1. С какой целью при каждом районном УООРе созданы ОРХ ?
2. Кому они подчиняются -районной организации УООР или Областной ?
3. У ОРХ - свой устав ,как комерческой организации ? Если да ,тогда где прочесть типовой устав ОРХ ?
4. Какие законные взаимоотношения между районной организацией УООР и ОРХ предусмотрены ? И где оговариваются эти отношения ?
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
В соответствии с частью третьей статьи 22 БЗ «Площа мисливських угідь, що надаються користувачеві, повинна становити не менше 3 тисяч гектарів, але не більше ніж 35 відсотків від загальної площі мисливських угідь Автономної Республіки Крим, області та м. Севастополя». Но в БЗ (статья 1) определено, что «користувачі мисливських угідь - спеціалізовані мисливські господарства, інші підприємства, установи та організації, в яких створені спеціалізовані підрозділи для ведення мисливського господарства з наданням в їх користування мисливських угідь».
Отсюда и пошел выход из созданной ситуации: можно создавать специализированные предприятия, например, - ОРХ (кстати, и частники часто идут этим путем: при своем ООО «Завод тяжелых дрындулетов» создают ЗАТ «Любовь к зверюшкам». Образно говоря).
Обычно такие предприятия создают (касательно системы УООР) при облорганизациях. Они являются юридическими лицами. А начальником ОРХ (с целью экономии) чаще всего назначают председателей райсоветов, которые в совете – на общественных (то есть – без оплаты), а в ОРХ – директором за зарплату. Но возможны варианты.
Отсюда и соответствующие отношения: ОХР, как юрлицо, имеет свое положение (устав), но его создатель может и ликвидировать, начальника уволить в соответствии с КЗоТ, наказать и т.п.
Достаточно?
Почитать устав у охотпользователей и можно. В порядке, предусмотренном законодательством. Тут я не очень спец в хозяйственном праве…
 

kym61

Мисливець
Проблема в том, что директора ОРХ (Председатели УООР) кроме 25% отчислений на вышестоящую организацию (обл.УООР), сгоняют остальные деньги на счета ОРХ в виде безвозвратной помощи. Хотя ОРХ находиться на самофинансировании. Изредка оставляют крохи на разного рода мелкие общественные расходы.
Нельзя ли более подробно осветить вопросы Сармата?
 

kym61

Мисливець
Интересует протокольная часть, проведения общих собраний.
Если можно развёрнутую информацию о ревизионной комисии в
райгорУООРах,и по отношению к ОРХ в том числе.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Ну, что затихли? Я вас не "послал", а объяснил, что вопросы - расплывчатые...Вот что такое "интересует протокольная часть, проведения общих собраний"? Имеется ввиду наличие документа, который регаментирует порядок проведения общих собраний и как составлять при сем протокол его? Или кого-то интересует конкретный протокол от 01.02.2012 № 3 Чертопхановского ПОК Тьмутараканской райорганизации Затрапезной области?
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
kym61;55651 сказав(ла):
Проблема в том, что директора ОРХ (Председатели УООР) кроме 25% отчислений на вышестоящую организацию (обл.УООР), сгоняют остальные деньги на счета ОРХ в виде безвозвратной помощи. Хотя ОРХ находиться на самофинансировании. Изредка оставляют крохи на разного рода мелкие общественные расходы.
Нельзя ли более подробно осветить вопросы Сармата?
Вот, почитайте извлечения из:
«Статут УТМР
V. КОШТИ ТА МАЙНО ТОВАРИСТВА

5.1. Об’єктами права власності Товариства є:

а) грошові кошти, які складаються із вступних і щорічних членських внесків, добровільних внесків, пасивних доходів, оренди, відрахувань від доходів господарської діяльності створених госпрозрахункових установ, організацій і підприємств, інших, не заборонених Законом надходжень;
б) майно, необхідне для здійснення статутної діяльності, набуте від вступних та членських внесків, безкоштовно передане громадянами, підприємствами, установами та організаціями, а також придбане за рахунок коштів отриманих від господарської діяльності госпрозрахункових підприємств, або надане державою.
Товариство самостійно володіє, користується і розпоряджається об’єктами власності.
Основні засоби перебувають на балансі Кримської республіканської, обласних, Київської міської, Севастопольської регіональної організацій УТМР, під контролем президії Всеукраїнської ради Товариства.
За рішенням президій Кримської республіканської, обласних, Київської міської, Севастопольської регіональної рад УТМР вказані засоби можуть надаватися в користування міським, районним організаціям УТМР, як з передачею так і без передачі на їх баланс.
Президії Кримської республіканської, обласних, Київської міської, Севастопольської регіональної та райміськрад УТМР несуть відповідальність за прийняті рішення щодо використання і збереження майна.
Мисливські угіддя, надані користувачам УТМР, використовуються за призначенням і не можуть передаватися іншим структурам, продаватися, бути відчуженими. Добровільна відмова від угідь, передача їх іншим організаціям можлива лише за рішенням вищих керівних органів користувачів (конференції, з’їзду).
Право власності на кошти і майно, основні засоби Товариства реалізує з’їзд, а в період між з’їздами Товариства – Всеукраїнська рада УТМР.

5.5. Отримані кошти від господарської діяльності установ, організацій та підприємств, створених Товариством, направляються на забезпечення своєї діяльності, діяльності Товариства, створення спеціальних фондів.
Витрати на утримання штатних працівників Товариства та інші статутні завдання проводяться за рахунок відрахувань від сум вступних і членських внесків, добровільних внесків, спонсорської допомоги та надходжень від господарської діяльності госпрозрахункових організацій системи Товариства за рішенням президій Всеукраїнської, Кримської республіканської, обласних, Київської міської та Севастопольської регіональної рад УТМР.
Кримська республіканська, обласні, Київська міська, Севастопольська регіональна, районні, міжрайонні, міські організації Товариства можуть надавати фінансову допомогу за рахунок відрахувань від членських внесків для створених госпрозрахункових структур, які здійснюють основну свою діяльність на підставі цього Статуту.
5.6. Кошти Товариства, зберігаються на рахунках в установах банків і витрачаються відповідно до кошторисів, затверджених президіями відповідних організацій на статутні завдання, благодійні цілі та на утримання штатного апарату.
5.7. Частина коштів від суми вступних і членських внесків за рішенням Кримської республіканської, обласних, Київської міської, Севастопольської регіональної, районних, міжрайонних, міських рад УТМР, які мають статус юридичної особи, можуть направлятися на фінансування заходів первинних організацій для забезпечення виконання статутних вимог.
5.8. Оплата праці в Товаристві здійснюється відповідно до штатного розкладу, а також при наявності коштів за особистий вклад в розвиток Товариства може виплачуватись заохочення у вигляді премії, матеріальної допомоги і т. і., як штатним так і позаштатним працівникам.
5.9. Кошти Товариства та його майно не підлягають розподілу між членами УТМР.»
Это – по коштам.
А насчет устава (положения) ОРХ, так пока нет человека, у котрого я могу его взять (местная командировка). Появится – попробую взять.
А что, к своим сходить попросить сложно?
 
Статус
Закрита.
Зверху