Во сколько лет впервые присутствовали на охоте ?

Во сколько лет впервые присутствовали на охоте ?

  • 5-7 лет

    Голосів: 96 30,5%
  • 8-9 лет

    Голосів: 43 13,7%
  • 10-12

    Голосів: 67 21,3%
  • 13-17

    Голосів: 44 14,0%
  • На охотах в детском возрасте не присутствовал

    Голосів: 65 20,6%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    315

Volanat

Мисливець
Это конечно не я мелкий на охоте, но думаю мой возраст в начале охотничьего стажа эти документы подтвердят. Удостоверения деда, дядьки и два отцовских
дед.png
батя.png
 

ТАР

Снайпер
С самого детства с удовольствием слушал охотничьи байки и уже тогда знал что буду охотником. В связи с некорыми жизненными обстоятельствами на охоту мои родственники меня брали крайне редко, больше на рыбалку). Жил по соседству охотник который с удовольствием объяснял мне азы охотничьего дела, на тот момент всякого рода информация и даже практика для меня было любимое времяпровождение, поэтому заседал в него днями).
Он брал меня с собой на охоту, но в основном это был рассказ на примерах как отличить свежий след от давнишнего, кормовые столики андатры, заброшеная бобровая хатка или жилая. Учил меня как правильно снимать шкуры, очень непросто давалась норка особенно ее хвостик), можно было и по уху получить если надрезать шкуру. Тяжелее всего довалось мездрение шкур), дальше вичинки, сушки. Вот такому меня учили...
Когда купил свое первое ружье , только тогда попал первый раз на открытие.
 
Останнє редагування:

мц-9к

Новачок
Охотником не становяться а им рождаються.
Хтось становиться, хтось закидає на певному етапі, але, мабуть ПОТЕНЦІЙНО багато з нас народжується мисливцями(добитчиками-рос.слово, не знаю як точно українською). Дуже глибоко інстинкт(вроджена форма поведінки) добувальника?(якщо це правильне українське слово) дрімає в нас десь дуже глибоко. Чому так? Дозвольте розповісти свою історію.

Формально(квиток, дозвіл на зброю) прийшов до цього аж в 42! роки:) і то ще в повній мірі не дійшов:) в силу певних об‘єктивних причин. Був присутній на полюваннях аж 2 рази за 2 роки:) на теренах Неньки. В чужинських краях, де знаходжусь зараз, наші доки не конають, а з їхніми багато мороки.

Ні прадіди, ні діди, ні батько не були мисливцями. Зате бджіл тримали і прадід Федір(по батьковій лінії) і мамин тато і папка все своє життя з 19 років. Тут як кажуть сам Бог, «близькі» гени, і ще один дуже сильний стимул веліли.

Який же стимул спонукав до полювання? Папка пішов в інший світ дуже рано. За батьковою спиною, розумом, теплом завжди було спокійніше і затишніше. Спіть спокійно Па, Царство Небесне Вашій Душі.
Щоб вижить далі треба ворушиться інтенсивніше, думать самому як і чим виорать і обробить городи, як правильно скласти гнізда бджіл на зиму, як...
Час летить швидко. З горем пополам адаптуєшся до нових умов та викликів. Один раз береш вело і їдеш за село глянуть на соняшник, чи почина цвісти, чи сідає бджола на нього, знайти місце для кочівлі(підвезення бджіл поближче до медоносу). Дорогу перерізає яр(великий, в непогані колгоспні часи був перегороджений дамбою, був великий ставок. На жаль усе залишилось в минулому:дамбу промила вода, плити порозтягували. Залишився маленький потічок(річечка, яку можна переплигнуть). Думаю перетягну велосипед навпростець, через яр та потічок. Але яр заріс. Зайшов у такі непролазні хащі, а в багнюці...-лежбище кабанів, свіжо порите. Кабанів, звичайно, немає. Спочатку страх, а потім думка:оце б хоч одного:) бо вже своїх давно не тримаємо. Це був початок відліку...
Далі панщина. Мій пан мисливець-мечтун:вполював одну утку-віддав нам, його дружина Гейша(кличка) розмахуючи руками на відріз відмовляється патрать дичину та чистить рибу. Пара встрілених голубів (за сезон))валяється на кришах(у них на своїй територї ферми можна стрілять), заржавіла машинка для метання тарілок на «якорі» років зо три, мабуть і рушниця в іржі:)
Такі ми мисливці:)
 

Максим_1510

Новачок
В перше мабуть, коли вже і міг добре ходити, но в 5 років я в же повним ходом приймав участь в полюванні, і велике горе було якщо мене малого не брали, І до речі на фото і перше рушниця з якої добув свого першого зайця)))
 

Вкладення

Василий35

Новачок
Мене вперше взяли на полювання, коли мені було 10 років. Так шкода звіра було ... А потім якось пішло пішло ..
 

Mixaskin

Мисливець
Стою на номере с батей друга (нам лет по 12), кент в загоне идет на нас, охота на зайца, я стою слева от охотника, тут вижу, вылетает заяц, а стою в метре от ствола, кричу "Иваныч, вот он!" и приседаю под стволы, батя другана берет зайца. Этот момент впечатался на всю жизнь, а как потом хвалили, типа вот малой первым дичь заметил, и угощали вечером тушеной зайчатинкой... И мне кто-то будет говорить не брать детей на охоту?))
 

яяя

Мисливець
Батько, певно під час навчання в Шацькому технікумі лісового господарства. Фото прислав товариш, знайшов на просторах інтернета. Такого фото ні я, ні сестри батька в сімейному альбомі не бачили.
 

Вкладення

Я в перше побував у 6 років! Памятаю, як ходив позаду діда та роздивлявся його велизний брезентовий рюкзак. Рушницю він мав ТОЗ - 63. Памятаю день, коли дід добув зайця та той вечір, коли його розділювали. Тоді був напевно 97 чи то 98 рік, і тоді часто вимикали ввечері світло, при свічках, ми їли варену картоплю з мясом зайця, а потім розмовляли... і здається, люди чудово жили без того інтернету! Власне, діда немає вже 16 літ, але ті незначні моменти з полювання, зумовили мене також зайнятися полюванням, і нарешті, я собі також придбав ТОЗ - 63 :)
Дякую за увагу!
 
Зверху