Вяхирь и др. голуби

kef

Зброяр
В більшості я ніколи непритримуюся рецептурних правил приготування (дичини і не тільки).Інгредиєнти самі по собі приходять в ході приготування.То добавити ,солі,овочів,грибів-свіжих-сушених ,спецій,цукру,меду,варення,в кінці готової страви та під час самого приготування.і.т.д...,
-Можна замаринувати,обсмажити в жирі (смальці,маслі,олі).,тушкувати в "скороварці".,або в іншій ємкості.з добавлянням сметани чи масла ,овочів-помідори,кабачки,баклажани.... .Аби лише було з чого готовити.:D:rolleyes:.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
В більшості я ніколи непритримуюся рецептурних правил приготування (дичини і не тільки).Інгредиєнти самі по собі приходять в ході приготування.То добавити ,солі,овочів,грибів-свіжих-сушених ,спецій,цукру,меду,варення,в кінці готової страви та під час самого приготування.і.т.д...,
-Можна замаринувати,обсмажити в жирі (смальці,маслі,олі).,тушкувати в "скороварці".,або в іншій ємкості.з добавлянням сметани чи масла ,овочів-помідори,кабачки,баклажани.... .Аби лише було з чого готовити.:D:rolleyes:.
И главное-не стесняться пробовать и корректировать процесс;) по ходу приготовления!
 

cagor

Слідопит
И главное-не стесняться пробовать и корректировать процесс;) по ходу приготовления!
Чуть не втему. Я тут утку тушил, жена пробовала во время приготовления чуть не до дна кастрюли:)
 

DVV

Слідопит
И главное-не стесняться пробовать и корректировать процесс;) по ходу приготовления!
Додам. Заливати слід гарячою водою, кип'ятком. Для гурманів пропоную 1. відділити дрібні частини (крила, шиї, ніжки, кусочки шкіри) 2. з тушок та дрібних частин варити бульон, з додаванням цілої цибулі, моркви, перцю грошком, лаврушки, солі і т.ін. 3. Трохи підварені тушки виймаються, а рештки далі варяться.4. Тушки підсмажують на вершковому маслі до рум'яної скоринки, додають у пательню бульону (щоб не пропали залишки масла) тушкують так 3-5 хв. А далі в казанок по установленому вище порядку та заливають бульоном разом з усіма рештками (цибулю слід вийняти) Смачного)))
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Чуть не втему. Я тут утку тушил, жена пробовала во время приготовления чуть не до дна кастрюли:)
Часто, во время "колдования" над кастрюлькой, так напробуешься, что когда приготовленное блюдо торжественно стоит на столе уже и аппетита нет- наелся!;)
У меня такое с драниками ( дерунами) происходит - ну вкусные они получаются и все тут! А силы воли-нет!:rolleyes::) Пока очередная партия дожарится- тарелка уже пустая...
 

kef

Зброяр
Птиця,спеції,масло,шматки кислого яблука в середину,рукав ,духовка,.Після повної готовності блюда-дещо піджарити у відкритому вигляді,так щоб низ рукава був цілим і рідина-сік не виливався на дечку......І все....Смачного....
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Птиця,спеції,масло,шматки кислого яблука в середину,рукав ,духовка,.Після повної готовності блюда-дещо піджарити у відкритому вигляді,так щоб низ рукава був цілим і рідина-сік не виливався на дечку......І все....Смачного....
Для утки-согласен. Но голуби- весьма специфичны. Мясо у них, практически, без жира. Суховатое. В рукаве запекать- только засушишь на "сухарь" и не укусишь ( по-теории)!
Мы пыталитсь его на решетке, над углями приготовить. Замариновали предварительно. Запах, вкус, замечательны, но сухое ( и жесткое!)- и все тут! Голубиное мясо, увы-не баранина!:rolleyes: И даже- не перепелка!
 
  • Like
Reactions: kef

kef

Зброяр
І так і не так:D:rolleyes::D.Все залежить скільки буде рідини у рукаві (смальцю,сметани,масла,олії,або сала,яке можна положити під саму птицю та по боках ,або обмотати.......) перевірено!!!:rolleyes::D.Чесно.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
І так і не так:D:rolleyes::D.Все залежить скільки буде рідини у рукаві (смальцю,сметани,масла,олії,або сала,яке можна положити під саму птицю та по боках ,або обмотати.......) перевірено!!!:rolleyes::D.Чесно.
Все возможно! Надо будет еще так попробовать.
На открытом огне в гусятнице, как мне показалось, для "разваривания" мяса голубей, все-таки, не хватает температуры. Не зря тушить рекомендуется в "закрытом помещении", т.е. в духовке, печи :rolleyes:;), а не на газу. Хотя утка, заяц, косуля и т.д. ( кабан, в пиве, например...) и на плитке отлично "увариваются" ( проверено;)). Специфика мяса, однако!
 
  • Like
Reactions: kef

kef

Зброяр
Все возможно! Надо будет еще так попробовать.
На открытом огне в гусятнице, как мне показалось, для "разваривания" мяса голубей, все-таки, не хватает температуры. Не зря тушить рекомендуется в "закрытом помещении", т.е. в духовке, печи :rolleyes:;), а не на газу. Хотя утка, заяц, косуля и т.д. ( кабан, в пиве, например...) и на плитке отлично "увариваются" ( проверено;)). Специфика мяса, однако!
-Однако .А ще нам хочете сказати (показати),що в приготуванні страв Ви делитант:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
-Однако .А ще нам хочете сказати (показати),що в приготуванні страв Ви делитант:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D.
Совершенству нет предела, так, кажется, говорят?;) И к советам "бывалых" с удовольствием, всегда, прислушиваюсь.
П.С. А вот, все-таки, горячие, домашние, пышные деруны, с поджаристой, грустящей золотистой корочкой по каемке, с мясным, подперченным ( в меру), сочным фаршем внутри:rolleyes:!, из головы что-то не идут. Давно, наверное не готовил?:confused: Хоть тема и про голубей!:D
 
Останнє редагування:

Dantist1982

Мисливець
Для утки-согласен. Но голуби- весьма специфичны. Мясо у них, практически, без жира. Суховатое. В рукаве запекать- только засушишь на "сухарь" и не укусишь ( по-теории)!
Мы пыталитсь его на решетке, над углями приготовить. Замариновали предварительно. Запах, вкус, замечательны, но сухое ( и жесткое!)- и все тут! Голубиное мясо, увы-не баранина!:rolleyes: И даже- не перепелка!
В середину яблуко,зовні обов,язково перець,морква,соковиту цибулю.В рукаві на 180 гр щоб не горіло м,ясо. Коли майже готове,перекладую на фольгу та доводжу до готовності періодично змазуючи невеликою кількістю меду. Виходить дуже смачна скоринка...
 

Вкладення

север

ветеран форуму
надійна команда
В середину яблуко,зовні обов,язково перець,морква,соковиту цибулю.В рукаві на 180 гр щоб не горіло м,ясо. Коли майже готове,перекладую на фольгу та доводжу до готовності періодично змазуючи невеликою кількістю меду. Виходить дуже смачна скоринка...
Мясо- не сухое?
 

olga 83

Мисливець
перед обжаркой.сегодня росказали новый рецепт...добуду,попробую а потом роскажу
 
Зверху