Відкриття на пернату дичину 2026

HOWA

Слідопит
Так , і по багатьом питанням від тих "фахівців" чути відповідь, "а мені так сказали". На питання хто вам таке сказав чути "бе ме е є е" ....Ось зараз узяв "матроску" - документ : "Щорічна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання", стовпчик 6, де чітко і ясно вказано - "відмітка користувача! мисливських угідь" (прізвище, підпис). То з якого дива, я мисливець, повинен заповнювати графу про здобуту дичину як вимагають деякі... особи? Так, у відстрільній картці це повинен робити мисливець, а там, у "матросці" повинен користувач мисливських угідь, а не мисливець !? Але ж як я навів приклад - "а мені так сказали" (див вище ).

Останнє редагування:

2209

Мисливець
Вечірній виїзд. Річка Південний Буг.
Десь о 18:30 вже на місці.
Вибрав місце і почав очікувати на лет (якого майже не було).
Лету нема, але в очереті на іншому березі річки чую якийсь шум! Товариш запускає собаку в очерет і тут починається: качка одна за одною злітає - постріл - впала, постріл - впала. І так десь за 20 хвилин ми вполювали 7 штук. На цьому полювання і завершилось. Собачка дала результат на всі !
Сьогодні хмарно, а тому швидко стемніло і ми щасливі подались додому. Дійсно, без собаки ми б сьогодні мабуть були б з «бубликом».
Фото зроблені поспіхом, а тому прошу суворо не критикувати).

Вкладення

Так , і по багатьом питанням від тих "фахівців" чути відповідь, "а мені так сказали". На питання хто вам таке сказав чути "бе ме е є е" ....Ось зараз узяв "матроску" - документ : "Щорічна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання", стовпчик 6, де чітко і ясно вказано - "відмітка користувача! мисливських угідь" (прізвище, підпис). То з якого дива, я мисливець, повинен заповнювати графу про здобуту дичину як вимагають деякі... особи? Так, у відстрільній картці це повинен робити мисливець, а там, у "матросці" повинен користувач мисливських угідь, а не мисливець !? Але ж як я навів приклад - "а мені так сказали" (див вище ).
ЗАКОН УКРАЇНИ

Про мисливське господарство та полювання

(Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2000, № 18, ст.132)

Стаття 20. Заборони щодо здійснення полювання
З метою раціонального використання мисливських тварин, охорони диких тварин, а також середовища їх перебування забороняється:
5) транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту у щорічній контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання, а також у дозволі на їх добування;
P.S. Дискусію не бачу сенсу розводити. Не знаю жодного позитивного рішення суду по ст. 85 КУпАП з цього питання на користь мисливця на якого складено було протокол. Є сумніви в моїх словах, звертайтесь з запитом до ДАЛРУ. З повагою.

HOWA

Слідопит
А як так що в двох документах різні трактування ? Те що ви шановний не бачите сенсу розводити дискусію не змінює становища, яке не зовсім врегульоване. Так як і по:
Стаття 24. Плата за користування мисливськими угіддями
Користування мисливськими угіддями є платним.
Розмір та порядок внесення плати за користування мисливськими угіддями визначаються у
договорі між користувачем мисливських угідь та власником або постійним користувачем
земельних ділянок, на яких знаходяться ці угіддя.
Розмір плати за користування мисливськими угіддями встановлюється залежно від їх
місце знаходження, природної якості та інших факторів.
І що УТМР сплачує? Скільки? А одна дуже поважна людина з нашого форуму колись сказала тут що немає ніде прописаного як і скільки сплачувати. Відсутня методика. А Закон же від 22.02.2000р. ( зі змінами, доповненнями від 21.01.2010р)... сьогодні 01.09 2026р. За весь цей час методику не розробили, фахівці... Отакий ото він, сенс.

Останнє редагування:
Питань багато не врегульовано. Щодо плати за угіддя, це питання врегульоване в новому законопроекті, який зареєстровано ву ВР. ;)
Щодо УТМР, то МРГ або районні організації сьогодні платять за користування землями ДЛФ на підставі договорів практично у всіх областях...
По суті питанння, якщо має місце факт транспортувнння добутої дичини без відмідки в контрольні картці, дивіться ст. Закону. З повагою.

Дмитрий ВБ

Новачок
Для тих хто розуміється на виконані норм закону про мисливське господрство и тд:
стаття 20 параграф 5 вимагає відмічати факт транспортування або перенесеня в контрольній картці, проте скільки цю картку не розглядай розділу про транспортування та перенесення в ній немає. Більш того на сьогодняшній день, наскільки мені відомо, не існує затвердженного порядку заповнення картки обліку крім випадку полювання на копитних.
Як що я помиляюсь, прошу надати для ознаьомлення цей документ.

HOWA

Слідопит
Згоден що багато чого не врегульовано. А що заважало чи заважає доповнити, змінити в щорічній "картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання" графу "відмітка користувача мисливських угідь" (прізвище, підпис) на "мисливець або користувач (прізвище, підпис" )? Невже так це складно? На зворотньому боці картки збільшили ж кількість рядків про добування дичини та зменшили рядки про порушення. P.S. У мене є знайомий фермер (у власності десь під 360 га ), на його землі є мисливські угіддя УТМР одного з районів , за 17 років районний УТМР не сплатив ні копійки... Але то таке. Полювання на пернату відкрили, то є добре, можливо й на хутрового відкриють.

Останнє редагування:

Дмитрий ВБ

Новачок
Доречі ще один "камінець" в адресу разробників форми карти обліку:
є графа "результати полювання" а в ній "добув (трофей)". Як що "(трофей)" це мисливський трофей, то відповідно до норм закону це : мисливські трофеї - відповідним чином оброблені частини мисливських тварин (шкури, роги, черепи, ікла тощо), добуті шляхом полювання, які використовуються у наукових, естетичних, культурних та освітніх цілях;
Як що це не мисливський трофей то що це?
Ось така ххххх малята.

Доречі ще один "камінець" в адресу разробників форми карти обліку:
є графа "результати полювання" а в ній "добув (трофей)". Як що "(трофей)" це мисливський трофей, то відповідно до норм закону це : мисливські трофеї - відповідним чином оброблені частини мисливських тварин (шкури, роги, черепи, ікла тощо), добуті шляхом полювання, які використовуються у наукових, естетичних, культурних та освітніх цілях;
Як що це не мисливський трофей то що це?
Ось така ххххх малята.
В ДАЛРУ є вакансіїї у відділі мисливського господарства....))) Можна "підняти камінець" і внести зміни до картки обліку і не тільки...

Аникей

Мисливець
Щодо " матроски" то можна відкрити тему в якій обговорити ці питання заодно і спільно розробивши проект нової,зручної для всіх та звернутись до ДАЛРУ з пропозицією її запровадження. Тут давайте будемо все-таки про відкриття полювання.

Щодо " матроски" то можна відкрити тему в якій обговорити ці питання заодно і спільно розробивши проект нової,зручної для всіх та звернутись до ДАЛРУ з пропозицією її запровадження. Тут давайте будемо все-таки про відкриття полювання.
Без питань. Тільки відкриття вже відбудося на Хмельниччині, якщо суто по темі :cool:

Зверху