Відкриття сезону 2013 року

pufa

Новачок
Коли відкривається сезон охоти на птицю в Вінницькій області???
 

Kapitan

Снайпер
На мою думку 03.08. це рановато.Сьогодні був в угіддях, відсотків 40 ще не на крилі, що крижень, що лисуха(лисухи то взагалі галапупів повно).Може підростуть за два тижні.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Kapitan писав: Може підростуть за два тижні.
Два тижні для качки строк не малий. Думаю, що на відкриття підніметься вся качка.
З пов.
 

BOGDAN BAR

Мисливець
Вчора був в угіддях,вразило 2 виводка качки ще взагалі малеча і виводок лисухи зовсім малі недавно вилупились...пірникози на гніздах сидять....все-таки рановато відкривають....або ще одна причина, що водойми спущені були довго.!!!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Взагалі каченята на цей час досить розвинуті. Але завжди є випадки загибелі кладки яєць від паводків, хижаків тощо...
 

BOGDAN BAR

Мисливець
ВСІХ ЗЕМЛЯКІВ ЗІ СВЯТОМ...ВЛУЧНИХ ПОСТРІЛІВ ТА ГАРНОГО ВІДПОЧИНКУ УСІМ..!!!!
 

ZOER

Новачок
НУ, і як відкрилась ВІЙНИЦЯ? ЗІ СВЯТОМ. УРА,УРА,УРА.
 

BOGDAN BAR

Мисливець
ВІННИЦЯ ВІДКРИЛАСЯ ВДАЛО...ніхто з колективу без качки не залишився,качка літала досить активно. Свято Відкриття Полювання як завжди відзначилось гучно і у хорошій компанії..!!!
 

Шарапов

Мисливець
Вітаю з вдалим відкриттям! А коли відкриття по інших областях? Волинь - 17.08 о 16 год. Пошвидше б вже....
 

nertomarus

Новачок
Шановні друзі хто знає яка ситуація з полюванням на хутрових у нашій Вінницькій області? Як відомо з наказу полювання починається з 2 листопада, на зайця день полювання тільки неділя, а як бути в суботу?
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
На копитних відкривається з 02.11.2013 р., а на хутро 03.11.2013 р.
В суботу та неділю дозволяється по ліцензії на копитних, а якщо зібралися на зайчика....лисика, то тільки в неділю. Таке життя...
З пов.
 

leo201029

ветеран форуму
надійна команда
Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» користувачі мисливських угідь Вінницької області встановили наступні терміни полювання:









З 16-ої години 03 серпня до 29 грудня 2013 року: на качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, щилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника), голубів (крім голуба-синяка), на гусок: сіру, білолобу велику, гуеменника.

З 16-ї години 03 серпня до 24 листопада 2013 року включно:

на перепілку.

З 05 жовтня до 24 листопада 2013 року включно:

на фазана.



Індивідуального полювання на копитних тварин:

З 01 травня до 29 грудня 2013 року включно:

на самця козулі;

З 1 серпня 2013 року до 26 січня 2014 року включно:

на самців оленя плямистого, кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування;

З 01 вересня 2013 року до 31 грудня 2013 року включно:

на самок оленя плямистого, козулі, кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування;



Колективного та облавного полювання на диких парнокопитних тварин – з 02 листопада до 29 грудня 2013 року.



З 02 листопада 2013 року до 19 січня 2014 року включно:

на зайця-русака, лисицю, вовка;

З 02 листопада 2013 року до 26 січня 2014 року включно:

на куницю лісову;



ДНЯМИ ПОЛЮВАННЯ Є:

на пернатих - субота, неділя, середа;

на копитних, куницю лісову (при індивідуальному полюванні) – усі дні тижня, а при колективному та облавному полюванні – субота та неділя;

на зайця-русака – неділя;

Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем – один заєць. Норми відстрілу лисиці не лімітовано.

Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати: гусей – 1; качок – 5; лисок – 6; куликів – 10; голубів – 10; перепілок – 15; курочок водяних – 3; норця великого – 1; пастушків – 3;



Полювання проводити за відстрільними картками з зазначенням місця та дати проведення полювання, на пернату дичину – набоями, спорядженими шротом з №9 по №3, на хутрових звірів – з №2 по №00.



Полювання в лісових угіддях на зайця-русака ЗАБОРОНИТИ.

Полювання на зайця-русака проводити тільки в польових мисливських угіддях.



Полювання на диких парнокопитних тварин, куницю лісову проводиться за ліцензіями згідно із затвердженими лімітами добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів у мисливський сезон 2013/2014 років та Положенням про порядок поводження із зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань, затвердженого наказом Держкомлісгоспу від 02.04.2007 року № 129, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.04.2007 року за № 389/13656.



Колективне та облавне полювання на парнокопитних тварин дозволяється в складі не більше двадцяти мисливців, включаючи нагоничів.



Добування вовка та лисиці дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.

Добування вовка та лисиці дозволити здійснювати за наявності у мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.

Відстріл вовка та лисиці не в мисливський сезон здійснюється мисливцями з дозволу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, а в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – з дозволу Вінницької облдержадміністрації за письмовою заявкою користувача мисливських угідь.
 

nertomarus

Новачок
Да...печально, що суботу на зайчика і лисика відмінили, я особисто переживу,але багато мисливців потягнуться на бракон"єрство в суботу. имхо
 

Kapitan

Снайпер
nertomarus;150313 сказав(ла):
Да...печально, що суботу на зайчика і лисика відмінили, я особисто переживу,але багато мисливців потягнуться на бракон"єрство в суботу. имхо
Да братуха. Опять уважаемый Мерц сделал для своих охоту колективную(в склади бригад под предводительством егеря) якобы на лису а эти бригады будут искать только исключительно кабана, ну или в худшем случае косулю. Благодать, в суботу в угодьях простых охотников нет бей, стреляй все что угодно, никто не увидит. Я так понимаю если никому значит никому. А то поделят опять охотников на белых и черных. Еще один интересный момент. У этих бригад по отстрелу лисы не будет ни одной гончей собаки, одни лайки. Вопрос, у нас что лайки стали работать по лисе лучше гончака? И зачем тогда держать гончую, только чтобы выйти с ней на охоту 9 раз в году? В состав бригад войдут ну максимум 40-45 человек, а куда деваться остальным 450 "действующим" охотникам? Очень много вопросов, но ответов нет. У нас в области Мерц сидит крепко в кресле как и наш президент.
 

Baron

Новачок
@Kapitan,
Картина трішки не така, яку ти змалював.
І в суботу в угіддях будуть прості мисливці, бо як уважно прочитати наказ, то можна побачити, що в суботу і неділю до 29 грудня дозволено полювання на пернату дичину.

З.І. скан наказу явикладав в цій темі:
http://www.uoor.com.ua/forum/messages.php?theme=9441
 

Kapitan

Снайпер
Baron;151827 сказав(ла):
@Kapitan,
Картина трішки не така, яку ти змалював.

І в суботу в угіддях будуть прості мисливці, бо як уважно прочитати наказ, то можна побачити, що в суботу і неділю до 29 грудня дозволено полювання на пернату дичину.



З.І. скан наказу явикладав в цій темі:

http://www.uoor.com.ua/forum/messages.php?theme=9441
Картина как раз та.Вот скажи мне Baron, а какой дурак будет платить вам 50грн за разовую отстрелочную? Или вы нас уже полностью за лохов держите хотя так оно и выходит. Можно многое добавить но сейчас админ начнет горчичники роздавать.
 
Зверху