В Україні спростять процес обігу зброї

север

ветеран форуму
надійна команда
"Сьогодні, 4 липня, близько першої ночі.................. що поблизу залізничного вокзалу чутно постріли.
На вулиці Привокзальній патрульні
зустріли людей, які також відреагували на шум. Вони й вказали більш точний напрямок."

Цікаво та насичено проходить в вас комендантська година в Чернігові.
А Ви думаєте, що в період комендатської години на вулицях Чернігова перебувають тільки патрулі і поліцейські? Помиляєтесь. По спецперепустках пересувається маса інших категорій громадян. В т.ч. і абсолютно цивільних. А до пострілів, в т.ч. і в самому місті, нам не звикати. Війна.
 
Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда
Цікаво та насичено проходить в вас комендантська година в Чернігові.
На жаль, це не так. У нас, в Чернігові, це реально небезпечно. Приїжджайте, поживіть, відчуйте. Хоча думаю, що і у Вас те ж саме. І пересуваючись вечірнім містом з легальним короткостволом в оперативній кобурі, я відчував би себе набагато впевненішим. За що, в принципі, і проголосував.
 
Останнє редагування:

old hunter

Снайпер

север

ветеран форуму
надійна команда
"Нет уж лучше Вы к нам".
У нас в Харкові після 22-00 тиша та тямрява.
І тільки кацапськи искандери вимушують підстрибувати з ліжка вночі.
Тримаймося. Сподіваюсь, ми зрозуміли один одного.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
одразу видамо їм джавеліни
нє, то радикально, якшо все в стилі наших керовніків робити, то зразу дадуть дозвіл патрони від пістолета носити років 3, а потім, якшо нічого не встроїв самими патронами - то можна пістолет. то може як дожевемо до перемоги, буд ліпше проводити військові збори ТрО не на папері як було з 2015 року, а реально зі стрільбами і все таке - там і будуть навички поводження зі зброєю, а саму зброю кожен член ТрО буде тримати постійно вдома. от вам і навчання і саме зберігання. тоді розмова про травмати і всяку іншу короткоствольну пукалку відпаде.
 

Schmied

Слідопит
Питання в адекватності застосування зброї пересічних громадян
Декілька свіжих скринів з одного ТК. Три випадки стрілянини на День незалежності США. От в мене питання: шо їх так тягне постріляти? Дехто скаже: так Америка ж велика… , а однак замітно…Так і демократія там на «висоті», але ж….
7B662F6B-45B7-434D-B97B-6D9A36EF2824.png
C55EEC25-887E-4F1D-B383-92B1DA8DDAFB.png
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Декілька свіжих скринів з одного ТК. Три випадки стрілянини на День незалежності США. От в мене питання: шо їх так тягне постріляти? Дехто скаже: так Америка ж велика… , а однак замітно…Так і демократія там на «висоті», але ж…. Переглянути вкладення 773222 Переглянути вкладення 773223
справа в тому, що зброю не НЕМОЖНА давати через такі випадки, а ТРЕБА. чому телеграм канали і всі інші ЗМІ не теражують скільки ліквідовано злочинців громадянами. які мають стрілецьку і не лише короткоствольну зброю. скільки подяк винесено поліцією різних штатів за допомогу у затриманні злочинців, або за попередження скоєнню злочинних дій. застосування зброї як стримуючого засобу це не постріл на ураження. у багатьох випадках вистачає простої демонстрації та попереджувального пострілу.
це стосується злочинців і мирного часу.
 

Степанович 2

Снайпер
В одному випадку мали загинути одні, а постраждали інші. В другому, навпаки.
І не факт, що в першому випадку гинуть одні злочинці, бо в іншому страждають, саме, мирні громадяни.
Життя забирати ніхто ні в кого не має права, по своєму "усмотрению". А щоб так було, то і зброї не потрібно, бо раз вона є, то руки, самі по собі, чешуться постріляти. Це, як та рушниця, що висить на стіні на початку спектаклю...
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
руки, самі по собі, чешуться постріляти
та чому ж так? це називається неврівноваженість. я зараз не хочу постріляти з мисливської зброї. доведеться(як закінчиться бронювання як с/г виробника), то постріляю з бойової. у більшості випадків зброя - то фалічний символ - як гантелі під ліжком.
 

Степанович 2

Снайпер
... і смертельна небезпека для інших.
Я, в принципі, розумію бажання багатьох мати її (зброю) і використовувати її строго законодавства, бути строго адекватним і таке інше. Але, вважаю, що коли цей бум на неї настане, то таких буде, хай 70%, плюс-мінус, біля 10-15% - може бути таких, які в стресовій ситуації не зможуть володіти собою і наробити лиха, як іншим так і собі, в принципі. Серед них будуть і такі, що не будуть мати навиків (або вони будуть надто низькі) володіння зброєю.Решту допишемо на явних уродів, яким вона (зброя) категорично заборонена, врахуємо ще процент на втрати (загубив, утопив, т.п.), не санкціонований доступ інших осіб, дітей, інші нещасні випадки ...
Це моє таке приблизне бачення ситуації, яке не нав’язую іншим, але яке мене спонукає бачити в цьому загрозу. При цьому я нігде не рву горло, не пишу петицій і таке інше. Може і не правильно бути таким пасивним спостерігачем, але як є.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Я, в принципі, розумію бажання багатьох мати її (зброю) і використовувати її строго законодавства
Ви власник зброї? чим загрожує вашим оточуючим факт, що ви маєте зброю?
такі питання коли ставиш власникам зброї, то в 99% відповіть "То це ж Я! а коли можна стане, то х.. знає кому її дадуть!!!", тобто і я і ви, і всі на форумі колись були тими "х.. знає", аж допоки не стали власниками зброї!
я також нікого ні в чому не переконую. просто треба міняти підхід, коли у 18 років на тобі АК, РПК, Джавелін, Стінгер - воюй синок! а потім як переможемо, то у 25 років після купи тягомотини тобі дадуть дозвіл аж на цілу мілкашку і то через 3 місяці і "навчання". ну це "не мальчішнік, а повна срака"(с)
 

HOWA

Слідопит
Новини. В МВС нагадали, що запитували думку громадян щодо обігу зброї в Україні. Опитування проходило в застосунку Дія, у голосуванні взяло участь понад 1,7 млн. людей.
59 % за те, що пістолети можуть мати всі громадяни, які дотримуються вимог закону, та можуть вільно носити їх із собою в громадських місцях;
22 % - пістолети категорично не мають бути в обігу серед цивільного населення взагалі;
19 % - пістолети можуть мати всі громадяни, які дотримуються вимог закону, але використовувати їх зможу тільки в тирах чи на стрільбищах. Носити зброю із собою заборонено. Джерело: https://censor.net/ua/n3359989
 

old hunter

Снайпер
Нічого це не змінює.
Жодним чином до обігу зброї для громадян ця електронна систему всередині МВС відношення не має.
Якісь "віртуальні кабінети", подача заявки на придбання зброї чи зміну місця проживання (реєстрації) не змінює головного - ніякого вільного володіння зброєю в Україні немає і не передбачається!
Той ганебний законопроект № 5708 просто "узаконює" давню ментовську відомчу інструкцію - і не більш того. Тобто майже нікому і нічого там "не дозволено". Цей закон якісно не змінив нічого. Пістолети як були заборонені простим смертним, так і лишились забороненими!
А всі ці Єдині реєстри зброї (з великої літери пишуть щури іхні штабні!) та подібні їм електронні системи документування повного життєвого циклу зброї - чергове ярмо. Яке гарантує миттєве блокування як вашого дозволу, так і його продовження коли "дозволителям" буде потрібно.
Вдумаємося - спочатку імітують спробу законодавчо врегулювати величезного, десятиліттями створюваного корупційного монстра. Навіщо?
Тепер, не пройшло і пів року - створюють подібну систему - але Закон так і не прийнято!!!
Я все розумію - прийшов рашист і всім нормальним людям є чим зайнятись. Навіть депутатам.
А от менти не сплять! Вони в цих умовах створили "систему", бля!
 

Mechanik

Снайпер
Єдиний реєстр зброї в Україні може запрацювати у жовтні – МВС


Ігор Бондаренко, заступник міністра внутрішніх справ України
- У питанні обігу зброї ніякої безконтрольної «вольниці» не буде.


За його словами, згідно з Положенням про Єдиний реєстр зброї, він буде систематизувати всі процеси використання вогнепальної зброї, аби запобігти її незаконному обігу.

«Буде удосконалено дозвільно-реєстраційну діяльність, автоматизовано процеси формування, видачі та обліку дозвільних документів на зброю та створено відповідні електронні сервіси для громадян і суб’єктів господарювання.
Зокрема, функціонал Реєстру передбачає створення електронного кабінету власника зброї, через який особа може подавати заявку на придбання та зберігання зброї, проводити актуалізацію даних та здійснювати інші обов’язкові процедури», — зазначив Ігор Бондаренко.



https://www.ukrinform.ua/rubric-soc...tupnik-ministra-vnutrisnih-sprav-ukraini.html
 
Зверху