Где выгуливать собак?

Статус
Закрита.

turenko

Мисливець
Подскажите можно ли в лесу выгуливать собаку в охотничий сезон, но не в охотничий день? Недавно произошел случай. Я выгуливал своих собак, одна помесь овчарки с гончаком, вторая щенок лайки, меня остановил сотрудник лесхоза и начал предъявлять притензии, мол нельзя ходить с собаками в лесу в неохотничий день. Взрослая собака была на поводку, а щенок бегал в ошенике. Он даже не представился, просто сказал, что он с лесхоза, когда я попросил показать документы, она начал угрожать, что составит протокол и полез в машину за бумагами. Я розвернулся и пошел дальше в лес. Увидив что я ухожу, он крикнул, что если его люди увидят моих собак, то они их постреляют.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
В принципі він (працівник держлісохорони ) правий, коли ви спитали його про посвідчення, він пішов в машину (по посвідчення), а ви тим часом втікли в ліс.
Я наприклад, безпородних собак без господарів стріляю.
 

turenko

Мисливець
Он не пошел в машину за удостоверением,он сказал, что ничего показывать не будет и составит протокол. Стреляете даже тех, которые с ошейником?
 

turenko

Мисливець
Чтобы вы понимали всю суть ситуации. Мне 23 года, мужику где-то под 60, и на мою просьбу предъявить документы, он ответил: "Сынок, ничего я тебе показывать не буду, а если будешь много "говорить" составлю протокол!"
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Gutsul;217547 сказав(ла):
Я наприклад, безпородних собак без господарів стріляю.
З привеликою повагою до Вас Роман а як Ви оприділяєте породна собака чи ні? Чи не виключений варіант що це породна собака котра загубилась від господара і за два тижні проживання в лісах виглядає вже як облізла дворняга а Ви взяли без роздумів і застрілили чийогось улюбленця в котрім хтось душі не чаяв!
З повагою до Вас але потрібно більш глибше і обдуманіше писати на форумі бо є люди котрі БУКВАЛЬНО сприймають слова таких досвдчених мисливців як Ви і роблять необдумані дурниці!
П.С. Пишу це не просто так бо маю дуже тяжкий досвід в цій галузі який тяжко переживав бо приходилось добивати собаку котрій вже не допомогти а потрібно було полегшити її муки. І все із за недобросовісних недосвідчених мисливців! (ні в якому разі Вас таким не вважаю просто пишу щоб молоді мисливці трохи думали перред тим як приймати рішення стріляти чи ні!)


Тепер щодо Вас Turenko законом заборонено гуляти з мисливськими породами собак (без відповідних на те документів) в лісі! ОСОБЛИВО в не сезона, тобто в період гону (думаю це Вам зрозуміло наскільки це може нашкодити лісництву) Щодо не мисливських собак в законі пробіл, в якому сенсі, собака може інтерпретуватись як бездомна тварина шкідник котра підлягає негайному знищенню. І собака з господаремкотра котра просто гуляє і справляє нужду в лісі і за законом все нормально.
Проблема в тому що не має стандарту котрий вказує хто є хто і як правильно пуступати! Скажу Вам більше не тільки в даному випадку існує такий пробіл є купа юридвипадків казусних! Але як говорив наш Президент "Маємо що маємо!"
 

baa

Мисливець
Стаття 12. Право на полювання

Право на полювання в межах визначених для цього мисливських
угідь мають громадяни України, які досягли 18-річного віку,
іноземці, які одержали в установленому порядку дозвіл на добування
мисливських тварин та інші документи, що засвідчують право на
полювання. { Частина перша статті 12 із змінами, внесеними згідно
із Законом N 1827-VI ( 1827-17 ) від 21.01.2010 }

Полювання з використанням вогнепальної мисливської зброї
дозволяється лише особам, які в установленому порядку одержали
дозвіл органу внутрішніх справ на право користування цією зброєю.

До полювання прирівнюється:

перебування осіб у межах мисливських угідь, у тому числі на
польових і лісових дорогах (крім доріг загального користування), з
будь-якою стрілецькою зброєю або з капканами та іншими знаряддями
добування звірів і птахів, або з собаками мисливських порід чи
ловчими звірами і птахами, або з продукцією полювання (крім
випадків регулювання чисельності диких тварин, польових
випробувань і змагань мисливських собак (не нижче обласного
рівня); { Абзац другий частини третьої статті 12 із змінами,
внесеними згідно із Законом N 1827-VI ( 1827-17 ) від 21.01.2010 }

перебування осіб на дорогах загального користування з
продукцією полювання або з будь-якою зібраною розчохленою
стрілецькою зброєю.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Андрію, я з вами повністю згідний, що не обовязково стріляти всіх псів біля яких немає господарів, я виразився коротко і мав на увазі що я відстрілюю 100% бродячих собак, їх визначити дуже легко, це як правило добре сформована зграя з чітко вираженим вожаком в поведінці якої чітко видно що вони завжди в пошуку дичини, про таких псів вам можуть сказати місцеві пастухи, фірмани, вони їх завжди зустрічають в визначених місцях і ствердно вам скажуть що ті пси не з їхнього села, от таких псів і треба відстрілювати бо вони завдають великої шкоди фауні.
Ще скажу що і було в мене два окремих випадки коли я в лісі зловив двох лайок в дуже плачевному стані, вони і на лайок не подібні були, так от в першому випадку після кількох днів а в другому після кількох годин я все ж таки за допомогою знайомих/знайомих/через знайомих знайшов господарів і повернув їм псів.
Вам Туренко скажу що "не знання законів не звільняє від відповідальності".
 

Hanter28

Мисливець
Якщо я не правий, то поправте мене. Але вигулювати собак на поводках можна, в тому числі і в мисливських угіддях. Зовсім інша ситуація, коли собака спущена з поводка, це може розцінюватися як полювання, а полювання всі ми знаємо може відбуватися у визначені дні і при наявності відповідних документів.
 
Статус
Закрита.
Зверху