Герои этой войны

Ангел

ветеран форуму
надійна команда
Сьогодні, Поминальна неділя.

Згадаймо тих, хто були до нас. Хто був із нами та не дійшов.
Героїв, які віддали своє життя за волю і долю України...
В криївках, Воркуті, і в Магадані,
не зміг зламати вас тоді ніхто.
У тюрмах більшовицьких, й на Майдані,
в чужій війні, що названа - АТО.
За нашу волю ви взялись до зброї,
пішли в безсмертя, та не в забуття...
Хай Вічна Пам*ять буде Вам, Герої,
всім, хто віддав за рідний край життя....

Соломія Українець.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму


ВОРОЖА СНАЙПЕРСЬКА КУЛЯ ОБІРВАЛА ЖИТТЯ ГЕРОЯ АТО ОЛЕКСАНДРА ШТЕЙКА
«Вночі, 26 квітня, від ворожої кулі загинув наш побратим, боєць 72 бригади «Батарейка», подолянин з міста Бар (Вінницька обл.) - Штейко Олександр Борисович. Будучи на бойовому посту, виконуючи військове завдання, Сашко отримав смертоносне ураження в груди. Зупинилось серце веселого життєрадісного «Батарейки». Ще два побратими Артем та Олександр важко поранені. Знову горе і смуток...», - гірка звістка з’явилась на офіційній сторінці у Facebook 72-ої Гвардійської окремої механізованої бригади.

Олександру було всього 46, попереду було ще ціле життя, але ворожа куля вирішила інакше. Він військовослужбовець контрактної служби, старшина 1 статті, командир БМП, який загинув у зоні АТО, поблизу населеного пункту Верхньоторецьке Донецької області. Справжній патріот своєї Вітчизни, відважно боронив її від ворога. За гідне виконання військового обов’язку Олександр Штейко, відповідно до Указу Президента України від 19 листопада 2016 року № 511/2016, був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Друзі відгукувались про нього виключно як про справжнього товариша, який завжди прийде на допомогу, щиросердечну, доброзичливу і чуйну людину.

29 квітня барчани провели в останню путь Олександра Борисовича Штейка – Героя АТО. Він віддав найдорожче – своє життя, боронячи Україну. Вічна пам’ять і слава мужньому бійцеві! Попрощатись із Героєм прийшло чимало небайдужих сердець: керівництво та громадськість району і міста, родина та друзі, односельчани, бойові побратими.

Сльози, яких не стримували навіть чоловіки, оберемки квітів, що символізували тугу за померлим і проникливий мітинг-реквієм у самісінькому серці міста, - так проводили в останню путь Олександра Штейка.

Під час траурного мітингу виступили голова райдержадміністрації Володимир Саволюк, голова районної ради Михайло Піддубний, очільник міської об’єднаної громади Артур Цицюрський, які висловили глибокі співчуття рідним та близьким Олександра Штейка.

На майдані, ставши навколішки та схиливши голови в жалобі, вшанували Героя АТО. За Олександром лунала тужлива і прониклива мелодія «Пливе кача…», яка є своєрідною панахидою в пам'ять за загиблими активістами Євромайдану та тими, хто пішов з життя під час війни на сході України.

Завершився траурний мітинг-реквієм спільною молитвою за упокій душі мужнього бійця. Після відспівування у храмі с.Балок Олександра Штейка поховали з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі.

Інна ТКАЧУК

Фото з сайту www.barrda.gov.ua











 

Syava70

Мисливець
У дебальцевському котлі він залишився єдиним хірургом в своєму підрозділі і наодинці проводив операції. Без обезболювальних, без плазми. Оперував в бліндажі, на колінах, прикриваючи собою поранених від землі, яка сипалася після постійних розривів мін.
І про нього ніхто не чув і не розповідає.
За дев’ять діб врятував 95 бійців! Олександр Данилюк, позивний «Смайл». Сміливий Лікар-Майданівець з Ужгорода, відважний Лікар-Герой!
1-1030.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
В Великобритании жестоко убили ветерана АТО из Латвии



В Великобритании на острове Гернси нашли тело 33-летнего Микуса Альпса, воевавшего в Донбассе в составе 8-го отдельного батальона Украинской добровольческой армии.

Местная полиция сообщила, что тело было найдено в сгоревшем автомобиле в отдаленном районе острова.

Также, смерть Альпса подтверждают и в батальоне УДА: «Пытали, убили, привязали и сожгли машину, которую Мик вез для военных нужд батальона». Отмечается, что он воевал в Донбассе два года.
 

kef

Зброяр
А ми все граємось у якусь псевдо демократію.....Пора і висновки робити які багатьом будуть не довподоби.....
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Шість полеглих героїв квітня Переглядів: 4571 мая 2018 0:32Mikel АВТОРСЬКІ СТАТТІ
Майборода Володимир Анатолійович, 9 липня 1967 р.н., м. Мелітополь Запорізька область. Прапорщик, заступник командира взводу розвідки 24 ОМБр. Дитинство пройшло у с-щі Переможне Якимівський район. Одружившись, переїхав до Мелітополя. Навесні 2014 брав участь у діяльності «Самооборони Мелітополя», чергував на блокпостах на кримському та донецькому напрямках. З літа 2015 проходив службу в батальйоні НГУ «Донбас», звільняв Широкине. В жовтні 2016 з побратимами перейшов у 16 ОМПБ 58 ОМБр, воював в Авдіївці, брав участь у блокаді торгівлі з ОРДЛО. З травня 2017 служив у 3-му батальйоні 72 ОМБр, воював в авдіївській промзоні, на шахті «Бутівка». Коли 72-гу вивели на ротацію, перейшов у 24-ту бригаду, щоб бути на фронті. 8 квітня 2018 8 квітня біля с-ща Жованка, що входить до складу смт Зайцеве, перебуваючи у «секреті», група «Мая» помітила ДРГ противника. Командир прийняв рішення розділитися і атакувати нечисленного ворога. Двоє бійців заходили з одного боку, «Май» пішов з іншого, але підірвався на міні. Почувши вибух, противник почав втікати, українські захисники автоматними чергами знищили двох бойовиків (підтверджено противником). Побратими шукали командира до темряви, повернулись наступного дня, але не знайшли. 13 квітня вороги повідомили, що знайшли тіло в стороні від місця вибуху, — Володимир намагався повзти, помер від поранень і втрати крові. 15 квітня загиблого військовослужбовця передали українській стороні на КПВВ «Мар’їнка». Похований у с-щі Переможне. Залишились дружина і доросла донька.


Матус Олександр Васильович, 18 вересня 1981 р.н., м. Лисичанськ Луганська область. Військовослужбовець 53 ОМБр. У 2004 закінчив Луганський державний університет внутрішніх справ імені Едуарда Дідоренка. Майстер спорту з кікбоксингу, неодноразовий чемпіон України з кікбоксингу, призер чемпіонату України з боксу. Загинув 20 квітня 2018 року близько 2:30 вночі поблизу с. Кримське (Новоайдарський район) внаслідок обстрілу з озброєння БМП. Похований у Лисичанську. Залишилась дружина та дві доньки.


Начосний Денис Миколайович, 2 вересня 1986 р.н., с.Маркеєв Чаплинський район Херсонська область
. Мешкав у Генічеську. Сержант, заступник командира взводу — командир бойової машини 3-го відділення 1-го взводу 2-ї мотопіхотної роти 34 ОМПБ «Батьківщина» 57 ОМПБр. З лютого 2015 до квітня 2016 проходив службу за мобілізацією, з вересня 2016 підписав контракт. Боронив Райгородку, Бахмут, Авдіївку, з 14.06.2017 ніс службу на блокпосту у Пісках. 08.04.2018 повернувся на передову з відпустки, під час якої одружився. Загинув 12 квітня 2018 близько 18:00 від кулі снайпера поблизу с-ща Піски (Ясинуватський район), рятуючи важкопораненого товариша. Похований на кладовищі с. Червоне (Генічеський район). Залишились батьки, дружина та донька від першого шлюбу.


Перепелиця Сергій Леонідович, 2 липня 1977 р.н., Званівка Бахмутський район Донецька область.
Головний сержант роти 46 ОБСП «Донбас-Україна» 54 ОМБр. Закінчив Бахмутський індустріальний технікум. Працював ковалем на Донецькій залізниці. В липні 2016 обраний депутатом Званівської сільради. Наприкінці 2016 пішов на військову службу, в батальйоні — з березня 2017. Воював на Світлодарській дузі, боронив Гладосове і Травневе, звідки родом його мати. Загинув 21 квітня 2018 року під час виїзду на бойове завдання внаслідок підриву машини на міні в районі Світлодарської дуги, ще один боєць дістав бойову травму. Похований у Званівці. Залишились двоє дітей, — доросла донька і син.


Черкун Максим Миколайович, 9 січня 1997 р.н., Кривий Ріг Дніпропетровська область. Сержант, командир протитанково-кулеметного відділення 1-го протитанково-кулеметного взводу 2-ї мотопіхотної роти 34 ОМПБ «Батьківщина» 57 ОМПБр. Мешкав із батьками у с. Кривбас Криворізького району, працював у місцевому ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Скорпіон» в службі охорони (доглядав поля). Захоплювався нумізматикою, був членом пошукової групи Криворізької ГО «Військово-патріотичний клуб «Пошук». Мріяв вступити до авіаційного училища. По закінченні 9 класу рік навчався в автотранспортному коледжі КрНУ за спеціальністю автомеханіка, після чого вступив до вищого професійного училища на ту ж спеціальність. З березня 2016 підписав контракт із ЗСУ. Командував обороною опорного пункту в Пісках. Загинув 16 квітня 2018 року під час мінометного обстрілу с-ща Піски (Ясинуватський район). Похований на Алеї Слави Центрального кладовища Кривого Рогу. Залишилися батьки, в яких Максим був єдиним сином.


Шозда Михайло Іванович, 14 квітня 1968 р.н., м.Львів.
Старший сержант, військовослужбовець 24 ОМБр. Навчався в НУ «Львівська політехніка». Проходив військову службу у Чехословаччині, в артилерійських військах. Працював у магазині будматеріалів, був директором СП «ВІСКО». В січні 2017 підписав контракт. Загинув 17 квітня 2018 року від наскрізного вогнепального поранення шиї, під час бойового чергування поблизу окупованого м. Горлівка. Похований на Личаківському цвинтарі на полі почесних поховань № 76. Залишились батьки, брат, сестра, дружина і двоє дітей, — син та донька.

Источник: https://onpress.info/shist-poleglih-geroyiv-kvitnya-124189?utm_referrer=https://zen.yandex.com
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Його голову вороги оцінили в 250 тисяч "зелених".
Володимир Тарасенко,він же Дракула,один з найдосвідченіших саперів...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Дмитрo Лось - лікар, надав медичну допомогу 52 пораненим бійцям, і жоден із них не помер. Йому довелося робити ампутації в бомбосховищі аеропорту, але він впорався, і нині він знову на фронті. Велика шана такому лікарю!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
31 марта в Днепре в зале областной госадминистрации прошла 27-я торжественная церемония награждения негосударственной наградой "Народный Герой Украины".

Список награжденных
посмертно:
  • Александр Вохрамеев, 93-я бригада
  • Максим Ридзанич, 90-й отдельный аэромобильный батальон имени Героя Украины старшего лейтенанта Ивана Зубкова 81 отдельной аэромобильной бригады
  • Андрей Гуричев, 57-я бригада
прижизненно:
  • Сергей Федосенко, 25-й батальон
  • Олег Копычинский, 30-я бригада
  • Александр Колодяжный, 74-й отдельный развед батальон
  • Владимир Васянович, 5-й батальон УДА
  • Юрий Брехаря, 40-й отдельный мотопехотного батальон "Кривбасс"
  • Александр Борисов, командир отделения 40-го отдельного мотопехотного батальона 17 танковой бригады
  • Иван Шостак, 80-я отдельная десантно-штурмовая бригада
  • Виктор Сикоза, 36-я бригада морской пехоты
  • Александр Терещенко, 79-я десантная бригада
  • Алексей Чабан, 17-я танковая бригада
  • Роман Жованик, 128-я бригада
  • Валерий Сарбаш, друг Дельфин, 5-й батальон УДА
  • Тенгиз, доброволец
  • Иван Калашников, 2 батальон 95-й бригады
волонтерские награды:
  • Татьяна Губа
  • общественная организация "Восток и Запад едины" (руководитель Владимир Канищев, активные члены волонтерской группы из Донецкой области Владимир Авдеев, Эдуард Хатмуллин).
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
26203951_ef05c61b9362ad07cea565c3a805b6c6.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Той самий легендарний Адам.
Танкіст від Бога.
Винищував цілі групи терористів на шаленій швидкості!
Слава герою! Бережи його Боже!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Лікар Святослав Прохоров, позивний "Дантист".
Створив на фронті два стоматологічні кабінети та вилікував більше тисячі бійців. Дякуємо, Лікарю!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Валерій Пастернак.
Він оперував бійців у Луганському аеропорту.
Без необхідного обладнання, у бомбосховищі виконував найскладніші операції.
Низький уклін Вашим золотим рукам, Лікарю!...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
!!.png
 
Зверху