Гільза пластік відновити.

Степанович 2

Снайпер
Мені дуже часто разом з рушницями в "нагрузку" давали власники різне мисливське приладдя. Саморобні виточки "навойників.пижоруби.калібровки.ручні прилади для запресовки гільз по типу зірка.і.т.д...і.т.п.". Ще і досі дещо зберігаю.А більшість роздав нашим сільським мисливцям.
Навіть сам колись замовив виточку- калібровку -конус Переглянути вкладення 654963 Переглянути вкладення 654965 Переглянути вкладення 654966 для корекції капсульного виступи в латунних гільзах під жвл. І вона працює . :D
Колись мені подарував один форумчанин таку річ саморобну. Міні ручний станок - зірка . ;)
З роками різного барахла назбирується достатньо, так сказати мисливський скарб :)

1.11

Слідопит
Доброго дня шановні. Є така проблема. Гільзи пластік 78 року. При спорядженні тріскаеться. Мабуть пересохла. Чи є який спосіб оновити?
Що означає відновити? Завальцовувати без тріщин, то інша справа.
В залежності від пластифікаторів, полімерна гільза має різні властивості. Завальцовка "Зірка" і "Вальцування" піддають полімер різним навантаженням. Варто зазначити, що в період СРСР, в основному, було вальцування краю гільзи то ж вимоги до пластичності полімеру гільзи мінімальні. Сучасні промислові лінії по спорядженню патронів використивують матриці з підігрівом тобто завальцовують на "гарячу". У вашому випадку, безпосепредньо на стадії завальцовування, можете використовувати фен або нагріти край гільзи від лампи 100Вт. (20-30 с.) і одразу на прес або закрутку.

вовцюгака

Мисливець
Доповнюючи тему,можу сказати що залишилось біля сотні Рекордовських совєцьких гільз,деякі навіть нові,та чорні російські 2006року під жевело.Завальцьовував,зіркой не закручував.Щодо теми,наприклад,для релоуда не зайшли гільзи Елея сірого кольору,білі гордоновські ВР,також Ротвайль.Натомість майже вся італійська гільза,клевер,ріо,зала досить добре тримають зірочку.

Зверху