Державне агенство рибного господарства України (Новини)

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
index_01.jpg

Державне агенство рибного господарства України

Сайт: http://darg.gov.ua/index.php
Адреса: 04053, м.Київ, вул.Артема, 45-а
тел.: (044) 486 62 43,
тел/факс: (044) 272 20 32
E-mail: darg@darg.gov.ua
Час роботи:
з 9.00 до 18.00, перерва з 13.00 до 13.45 (пн-чт)

з 9.00 до 16.45, перерва з 13.00 до 13.45 (пт)
 
Останнє редагування:

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Зариблення стерляддю дельти Дніпра (відеосюжет)
"Зариблення стерляддю дельти Дніпра", липень 2015, програма "Аквамісія", телеканал "Перспектива ТВ"
Зариблення здійснено державною установою "Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод імені академіка С.Т.Артющика"


Держрибагенство
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Інформація щодо перевірки Львіврибоохорони

згідно з наказом Держрибагентства України від 13 липня 2015 року № 205 «Про проведення службового розслідування» протягом 14 – 17 липня 2015 року з виїздом на місце проведено службове розслідування щодо начальника Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській області Кравця Л.М.
У ході службового розслідування відібрано пояснення від посадових осіб вищевказаного Управління, представників громадськості, взято участь у засіданні Громадської ради при Львіврибоохороні.
Перевіркою встановлено порушення термінів подання матеріалів до Червоноградського міського суду Львівської області керівництвом Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській області.
Крім того, встановлено низку інших порушень, які дали підстави зробити висновок про те, що організація роботи Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській області значною мірою не відповідає вимогам Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» та вимогам Положення про Державне агентство рибного господарства України, затвердженого Указом Президента України від 16.04.2011 № 484/2011, і потребує серйозного удосконалення.
На даний час Державним агентством рибного господарства України у встановленому порядку вирішується питання про дисциплінарну відповідальність керівника Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській області Кравця Л.М.


Матеріали щодо порушень порядку подання матеріалів до Червоноградського міського суду Львівської області буде направлено до прокуратури Львівської області для організації перевірки за можливе вчинення корупційного правопорушення посадовими особами Львіврибоохорони.


Держрибагенство
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Держрибагентство оголошує конкурс в рибний патруль

Держрибагентство оголошує конкурс на заміщення вакантних посад до рибного патруля:
- начальник відділу рибоохоронного патруля №1 Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області – 1 посада;
- головний державний інспектор відділу рибоохоронного патруля №1 Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області (рибний патрульний) – 21 посада;
- начальник відділу рибоохоронного патруля №2 Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області – 1 посада;
- головний державний інспектор відділу рибоохоронного патруля №2 Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області (рибний патрульний) – 21 посада;
- начальник відділу рибоохоронного патруля №3 Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області – 1 посада;
- головний державний інспектор відділу рибоохоронного патруля №3 Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області (рибний патрульний) – 21 посада;


До участі у конкурсі запрошуються громадяни України, які вільно володіють українською мовою, мають повну вищу освіту відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра, володіють знанням Конституції України, законів України "Про державну службу", "Про запобігання корупції", а також законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень. Особистими вимогами для всіх державних службовців є принциповість, рішучість і вимогливість у дотриманні чинного законодавства щодо вирішення питань розбудови незалежної України, ініціативність, особиста ввічливість, тактовність та витримка.

Кваліфікаційні вимоги до претендентів на посади начальників відділів рибоохоронного патруля Управління Державного агентства рибного господарства України:
· стаж роботи за фахом на держаній службі на посаді головного спеціаліста не менше 3 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 5 років;
· післядипломна освіта у сфері управління: магістр державного управління за відповідною спеціалізацією;



Кваліфікаційні вимоги до претендентів на посади головних державних інспекторів відділів рибоохоронного патруля:
· стаж роботи за фахом на держаній службі на посаді головного спеціаліста чи в інших сферах управління не менше 3 років;
· післядипломна освіта у сфері управління: магістр державного управління за відповідною спеціалізацією.



Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії Державного агентства рибного господарства України такі документи:
заяву про участь у конкурсі на ім'я Голови конкурсної комісії Державного агентства рибного господарства України, в якій зазначається про ознайомлення із встановленими законодавством обмеженнями щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби;
заповнену особову картку (форма П-2 ДС) з відповідними додатками;
дві фотокартки розміром 4 х 6 см;
копії документів про освіту з додатками, підвищення кваліфікації, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;
декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за формою, передбаченою Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції";
копію документа, який посвідчує особу (паспорт);
копію військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних);
довідку про допуск до державної таємниці (у разі його наявності).
Особи можуть подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).
Додаткова інформація щодо основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці надається кадровою службою за телефоном: (044) 486 99 18.



Термін прийняття документів
- 30 днів від дня опублікування оголошення в газеті.
Документи приймаються за адресою: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців (Артема) 45-а, каб. № 3 в приміщенні Державного агентства рибного господарства України.
Прийом документів до 16 січня 2016 року.


DARG.jpg

Держрибагенство

 
Останнє редагування:

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Держрибагентство опублікувало попередній список кандидатів для участі в конкурсному відборі до рибного патруля
Наразі тривають останні дні прийому документів в рибний патруль. Нагадуємо, якщо ви заповнили Анкету на веб-сайті Держрибагентства до рибного патруля, вам необхідно до 16 січня (включно) особисто подати повний пакет документів до конкурсної комісії за адресою: вулиця Січових Стрільців, 45а, каб. №3. Повний перелік документів доступний за лінком.
Крім того, на сайті можна ознайомитись із списком осіб (станом на 13.01.2016), які пройшли попередній розгляд документів конкурсною комісією на відповідність встановленим кваліфікаційним вимогам: вища освіта, вік від 21 року, відсутність судимості, задовільний рівень здоров'я та фізичної підготовки, наявність водійських прав. Остаточний список кандидатів, допущених до конкурсного відбору, буде опубліковано на веб-сайті Держрибагентства 18 січня.
Всі кандидати отримають письмове повідомлення на поштову адресу, вказану в поданих документах, про час та місце конкурсу, або про їх недопущення до проведення конкурсного відбору.
Список осіб, які пройшли попередній розгляд документів конкурсною комісією:
- до рибного патруля Києва та області;
- до територіальних управлінь органів рибоохорони;
- до управління Держрибагентства у Києві та області.


DARG.jpg

Держрибагенство

 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Держрибагентство розробляє онлайн-платформу для рибалок

До кінця 2016 року Україна отримає онлайн-платформу з вичерпною інформацією про всі водойми на території країни, видовий склад водних біоресурсів, можливості для промислового та любительського рибальства на кожній з них тощо. Також платформа міститиме корисну інформацію для любителів риболовлі, розповів Голова Держрибагентства Ярема Ковалів під час ефіру на радіо «Вести».

За його словами, на веб-сайті відомства наразі вже представлено електронну карту з інформацією про зимувальні ями, проте її ресурсу недостатньо для того, щоб відповідати рівню електронізації сучасного суспільства. Тому відомство разом з активістами працює над онлайн-платформою, яка за допомогою GPS-технологій дозволятиме рибалці визначати свою локацію, перевіряти, чи не знаходиться він у зоні, забороненій для лову, міститиме корисні поради про правила поведінки та техніку безпеки під час лову.

«В ідеалі система має виглядати наступним чином. Я на смартфоні відкриваю карту і можу бачити, знаходжусь в забороненій зоні, чи ні, де клює риба, де можна рибалити і на якому озері, чи облаштовані там місця для лову», - пояснив Голова.

Також Ковалів повідомив, що розглядається питання створення окремої системи для ефективної роботи промисловиків.

«Як відреагувати на порушення промисловика, який здійснює лов, скажімо, на Київському водосховищі. Зараз у нас немає оперативної інформації, скільки до цього на нього, наприклад, було складено протоколів – це злісний порушник, чи в перший раз попався. Для цього потрібно електронізувати певні процеси».

Очікується, що онлайн-платформа об’єднає реєстр рибогосподарських водних об’єктів (інформація про локацію водойми, її цільове використання, можливості для риборозведення тощо) та електронний ресурс з комплексною інформацією про рибництво та рибальство в Україні, де будуть вказані зони для любительського та промислового лову, можливості рекреаційного рибальства, заборонені для лову зони, аквакультуру тощо.

Нагадуємо, для запровадження ефективної системи контролю за рибальством та уніфікації досвіду зі створення електронних інформаційних систем Україна активно співпрацює з Естонією та Норвегією та планує сформувати у 2016 році відповідну робочу групу.

1455870184_1.jpg


Держрибагенство
 
Зверху