Его Величество Мед

Степанович 2

Снайпер
Прогрес уже навчився робити і мед, ще цікаво хто запилення робити буде.
https://agrotrend.com.ua/u-sviti-vygotovyly-spravzhnij-med-bez-bdzhil/
Втрачаємо потроху зв’язок з природою і знищуємо її не дивлячись на вже очевидні реальні загрози (зміни клімату і наслідки від цього).
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму

мц-9к

Новачок
А от,що значить біла піна в меді!!Повчально знати,перед тим як сумніватись в щирості цього продукту!!https://akcent.info/a-vy-znaly-shch...lpble-e6oDxZQYgAxKrc-XCT_zfjz0-pi5c5SEhkdBpCo
Нажаль, не все так однозначно, як пишуть у згаданій Вами статті, пане Арго. Пробачте, що змушений розчарувати, але тільки заради об‘єктивності

Про квітковий пилок зверху-правда, про глюкозу-сумнівно, хоча б тому що мед це не тільки глюкоза. Піна-ознака бродіння!, яке було зупинене швидкою кристалізацією(ознака далеко не найкращих медів), викачуванням зрілого меду(відсутністю вологи в продукті більше18%), антимікробними властивостями меду та ін факторами

на вигляд це типовий соняшниковий мед, далеко не найкращий і це далеко не точно сказано. Ну і незавершену ферментацію(бродіння) витримає далеко не всякий шлунково-кишковий тракт, тому будьте обачливі…

в минулому співробітник профільної дослідної установи

Важко набить розгорнуту відповідь у телефоні, хоча благо той же телефон зараз дає величезні можливості пізнання…
 
Останнє редагування:

мц-9к

Новачок
Брат жены был 10 месяцев в Британии. Привез баночку 0,5 валлийского верескового меда. По вкусу - на любителя (кто пробовал лавандовый - дык этот еще более терпкий), аромат - рядом с одеколоном, лично меня особо не пронял. Но вот консистенция - это что-то. Думал, химия - ан нет... Оказывается, это его отличительное свойство. Значит, в "спокойном" состоянии - это желеобразная масса, типа нашего холодца, но стоит только крутнуть пару раз ложкой в банке - сразу превращается в текучий свежеоткачанный мед. Через час - опять гель! Кристаллизуется или нет - не скажу, не дождался... Съел. На ржаной тост и с травяным чаем!
Найсмачніший, один із найкращих, мабуть! ІМХО, звичайно)

Пощастило пожить у сім‘ї пасічника, на островах.
Це була найкраща відпустка у моєму житті!

Цей мед був найдорожчим серед місцевих. Його не відкачували(густий), рвались стільники, а традиційно віджимали(випресовували), або витоплювали, пізніше у спец термостатах при помірних температурах, не пам‘ятаю зараз точних показників, але віск при цьому витоплювався, спливав нагору. Уранці віск уже зсідався, його видаляли, мед ще був ледь теплий, але рідшої ніж за звичай консистенції, його швиденько розливали в тару, де він набував специфічного желеподібного стану…

Зараз дуже ціниться із мануки, але він привозний, є його різні сорти і ціни, але в порівнянні із ін медами він, мабуть, найдорожчий

Що цікаво, останній використовується не тільки як продукт харчування, а і як, не знаю медичної термінології, для загоювання ран, володіє сильними антимікробними властивостями…
 

мц-9к

Новачок
Різні сорти гречки, і мед різний, це так.
Запам‘ятались слова батька:,,З одної комори(читай з однієї купи) посівний матеріал(гречку) брали, в двох місцях(полях) одного колгоспу посіяли. З одного поля є медозбір, з іншого нема…
 

Mechanik

Снайпер
Піна-ознака бродіння!
Автор відео заборонив відтворювати дане відео на інших вебсайтах.
Перейдіть будь ласка на канал "Пасека в объективе" з аудиторією 2.1 млн.підписників.
Пасіка автора відео : Україна Запорізька обл. Мелітопольський р-н.

 
Останнє редагування:

мц-9к

Новачок
Автор відео заборонив відтворювати дане відео на інших вебсайтах.
Перейдіть будь ласка на канал "Пасека в объективе" з аудиторією 2.1 млн.підписників.
Пасіка автора відео : Україна Запорізька обл. Мелітопольський р-н.

Пане Механік, ми, мабуть, просто не розуміємся в силу опосередкованості спілкування та не можливості повністю висвітлить достатньо великий об’єм інформації коротким текстом.

Наступні тези тільки для порозуміння та встановлення істини або об’єктивної дійсності

беззаперечно якщо ця піна або як називають у відео пінка являється сумішшю закристалізованого меду та квіткового пилку як показано у відео, без включень кульок повітря(бульбашок) це одна справа, і зовсім інша якщо ця пінка в прямому розумінні цього слова-піна…Ви як пасічник, сподіваюсь, чудово розумієте різницю

медозбір із соняшнику як правило достатньо інтенсивний, дужечасто бджоли не встигають його якісно переробить, в такому меді часто більше вологи, менше діастази та ін консервуючих речовин, а звідси більші ризики саме закисання такої суміші

Одним із показників якості бджолиного меду є його констстентність: неоднорідний, розшарований не відноситься до першосортних…
Швидка кристалізація, характерний її малюнок на стінках тари можуть свідчить про натуральність меду, наявність квіткового пилку також, але на жаль це не свідчення якісних показників продукту…

Пробачте, важко набивать текст телефоном,тому будемо повертать до висновків:

1.Беззаперечно можна споживать цю суміш якщо вона доброякісна і не спричиняє розладів травлення
2.Справді та пінка являється чудовою ранньовесняною підгодівлею для бджіл, сім‘ї ростуть як на дріжджах

На завершення пригадався умовний поділ медів у старовину: панський або світлий(перші меди, без ріпаку, його тоді ще не сіяли) та людський або темний(гречка+соняшник, пізніші.
Це стосовно якості
 

Бандерос

Мисливець
А от,що значить біла піна в меді!!Повчально знати,перед тим як сумніватись в щирості цього продукту!!https://akcent.info/a-vy-znaly-shch...lpble-e6oDxZQYgAxKrc-XCT_zfjz0-pi5c5SEhkdBpCo
Смотря в каком мёде . Если это закристолизированый мёд и сверху в банке видно белые прожилки - это 100 % качественный мёд !
 

Бандерос

Мисливець
На завершення пригадався умовний поділ медів у старовину: панський або світлий(перші меди, без ріпаку, його тоді ще не сіяли) та людський або темний(гречка+соняшник, пізніші.
Це стосовно якості
[/QUOTE]
Я б еще к панскому добавил непревзойдённый лесной мёд.
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда
Місцеві мешканці пригощають. Від того смачніше й приємніше...
 

Вкладення

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда
Зверху