Заряд в 32 гр. в 76-ту гільзу

vasyok12

Слідопит
Є думка зарядити на зиму стандартний заряд в 32 гр. дріб (на зайця на приклад 2-0 ) та кулю ( наприклад бренеке) в 76-ту гільзу . Очевидно необхідно буде під заряд добавляти добавочний пиж. Є хвилювання чи не буде мати негативних наслідків спорядження патрона із збільшеною висотою пижа для рушниці чи стрілка.
Підкажіть чи хтось споряджав такі патрони. Порадьте які пижі бажано при цьому використовувати як добавочний войлочний не осалений, древесно волокнистий, а може в когось є позитивний досвід використання пінопластових пижів?
Мета яка переслідується (для чого заморочуватись) - придбав в цьому році н/а. Патронник 76. Як відомо бій рушниці з 76-м патронником із використанням гільзи в 70 см. погіршується порівняно із 70Х70. Хочеться зробити якісний патрон на зиму, та нівелювати усі фактори, що будуть негативно впливати на якісний вистріл (окрім найбільшого фактору - себе звичайно ж).
Заряжаю на на ЛИИ. Порох TS-32. Звичайний патрон получається супер.
Наперед вдячний усім хто поділиться досвідом чи просто думками з даного приводу. Зима не загорами!
 

Kapitan

Снайпер
По поводу использования гильзы 70мм в патроннике на 76 скажу что это все ерунда. Бой погиршуеться только у хренового стрелка.Правда на форуме сейчас найдуться демагоги которые начнут Вам рассказывать о "невыдымой траектории полета дроби" или о чем то высоком.По пыжам запомните, что пыж из пенопласта может идти только как добавочный или наполнитель. Поэтому какой пыж Вы используете как дополнительный не столь важно.
 

igor805

Новачок
Четвёртый сезон стреляю 70-ми гильзами в 76-х патронниках (правда в 20-м калибре), ухудшения боя незаметил. Даже использую гильзы обрезанные приблизительно до 60 мм. по перепелу и утке. На сайте hunter.ru есть статья начальника КБ и ведущего конструктора ижевского механического завода " О зависимости качества выстрела от использования гильз, не соответствующих длине патронника". Довольно любопытная и познавательная статья.hunter.ru/bullet/articles/dlina.htm Просьба к администратору -- выделить этот сайт как ссылку.
 

vasyok12

Слідопит
Досить пізнавальна стаття. Дякую за ссилку. Для себе роблю висновок, що не варто морочити собі голову із спорядженням патроні в 76-ту гільзу, тим більше якщо відповідні спеціалісти у цій галузі вже вивчили це питання і надали отриману інформацію.
 
Зверху