Зберігання зброї за місцем проживання чи прописки?

Кузнец144

Мисливець
прописан в Днепропетровской обл, проживаю в Черновцах!
разрешитель чтоб в этом удостоверится сделал визит по месту моего фактического проживания.
уже не помню документ, там два соседа должны расписаться как-бы что не против чтоб я имел оружие.
и ни каких проблем
 

bejsik

Мисливець
Прописан в Херсонской области, проживаю в Днепре. Принес договор аренды квартиры, и никаких проблем.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Добавлю свої, так би мовити для затвердження. Зброя зберігається там де живе власник, не прописаний а саме живе. В зеленці також вказується адреса проживання.
При перевірці зберігання зброї куди їдуть....? Отож.
 

ColdSteel

Новачок
Зброя оформлюється по місцю проживання на підставі підтверджуючих документів, не обов'язково прописка.
Якщо не тривале зберігання, наприклад на дачі то можна не попереджати але якщо тривале то повідомляється інформація в МВС обов'язково. Бо в разі непередбачених обставин до Вас будуть питання з усіма витікаючими наслідками.
 

Visioner

Слідопит

Hovarf

Слідопит
На мою думку тут нема однозначної відповіді і кожен дозвільник може трактувати це питання на свій розсуд. Що таке місце "постійного проживання" ? Наводжу простий приклад - живу в місті (згідно реєстрації в паспорті), а працюю (з понеділка по п'ятницю ) на підприємстві , що знаходиться за 30 - 40 км від міста, там же в гуртожитку і ночую. Тобто суботу - неділю знаходжуся в місті, а понеділок - п'ятниця - в селі. То де моє постійне місце проживання? Там, де вирішить дозвільник. Бо в законі ніде це чітко не визначено.
 

Visioner

Слідопит
Поняття «місце проживання» визначається цивільним законодавством. Згідно ч. 1 ст. 29 Цивільного кодексу України місцем проживання фізичної особи є житловий будинок, квартира, інше придатне для проживання приміщення у відповідному населеному пункті (готель, гуртожиток і т.д.).
Даний закон дає своє трактування місця проживання як адміністративно-територіальної одиниці, на території якої особа проживає строком понад 6 місяців на рік. Таким способом законодавець відокремив його від поняття місця перебування - адміністративно-територіальної одиниці, на території якої проживання, відповідно, здійснюється строком менше 6 місяців на рік. Законодавець логічно уклав, що саме місце переважного перебування підлягає державній реєстрації. Але це, ні в якій мірі, чи не порушує конституційних свобод, оскільки людина має право вільно пересуватися по території країни і мати кілька місць проживання, число яких не лімітовано.

Село, там де (понеділок - пятниця) походу катит :), а от місто (субота та неділя) - ні.
 
Зверху