Звіти ОБСЄ

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Спецмісія ОБСЄ зафіксувала 128 порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Їх виявили за період з вечора 5 по вечір 7 січня.

Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ.
Так, за даними спецмісії ОБСЄ, за період з вечора 5 по вечір 7 січня в Донецької області Місія зафіксувала 57 порушень режиму припинення вогню (в тому числі 13 вибухів невизначеного походження). Більшість порушень відбулися в південній частині н. п. Донецьк (непідконтрольний уряду) увечері 6 січня (постріли і черги зі стрілецької зброї), а також в районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний уряду, 100 км на південь від Донецька) увечері 5 січня. За попередній звітний період зафіксовано 10 таких порушень.
За період з вечора 5 по вечір 7 січня в Луганській області Місія зафіксувала 71 порушення режиму припинення вогню (в тому числі 58 вибухів невизначеного походження) більшість з яких сталися в районах на південний схід від н. п. Попасна (підконтрольний уряду, 69 км на захід від Луганська) вдень 7 січня. За попередній звітний період зафіксовано 208 таких порушень.
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Я не один раз казав, що ОБСЄшники сліпо-глухо нимі! Ось ще одно підтвердження мого бачення ситуації...
В ОБСЕ объяснили, почему не расследуются нарушения "тишины" на Донбассе.
Глава Специальной мониторинговой миссии ОБСЕ Халит Чевик объяснил, почему нарушения перемирия на Донбассе не расследуются. По его словам, стороны не смогли договориться о создании совместного механизма для принятия мер.
Об этом он сказал в ходе заседания Совбеза ООН.
"Возникло важное препятствие, поскольку стороны не смогли договориться о создании совместного координационного механизма для принятия мер и расследования предполагаемых нарушений в целях как деэскалации, так и решения проблем безнаказанности", - отметил Чевик. Он подчеркнул, что этот механизм мог бы служить важной мерой укрепления доверия, "которого до сих пор не хватало".
"К сожалению, вынужден констатировать, что обсуждение этого вопроса в рабочей группе зашло в тупик, поскольку позиции на переговорах ужесточились. Несмотря на призывы к принятию мер к безнаказанности, стороны не продемонстрировали приверженность этому принципу", - сказал глава СММ ОБСЕ.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
За повідомленням СММ ОБСЄ від 15 березня, команда Місії втратила контроль над просторовим положенням БПЛА середнього радіусу дії. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Операції об’єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

Під час виконання запланованого польоту, вранці 14 березня, патруль Місії перебував неподалік населеного пункту Степанівка, що за 54 км на північ від Донецька. Близько 12.00, пролітаючи над районами поблизу населеного пункту Петрівка, приблизно за 12 км від місцеположення команди СММ, апарат зазнав впливу перешкод сигналу, після чого о 12:09 спостерігачі СММ втратили контроль над його просторовим місцеположенням. Упродовж 20 хвилин члени патруля Місії безуспішно намагалися відновити зв’язок із літальним апаратом. Того ж дня, завдяки допомозі місцевого населення підконтрольної Урядові України території, спостерігачам вдалося повернути БПЛА, який зазнав незначного пошкодження.
Українська сторона СЦКК повідомляє, що 16 березня об 11.14 мав місце ще один інцидент із перешкоджання роботі літальних апаратів СММ ОБСЄ. Зокрема, здійснюючи запланований обліт поблизу населеного пункту Авдіївка, Донецької області, представники Місії вимушені були здійснити екстрену посадку БПЛА після того, як він зазнав перешкод РЕБ.
Уважно вивчивши і співставивши зазначені випадки перешкоджання роботі літальних апаратів СММ, та користуючись власними джерелами інформації, УС СЦКК дійшла висновку, що джерела радіоелектронного впливу, глушіння БПЛА знаходилися на тимчасово окупованій території та належали збройним формуванням РФ.
Маючи значний радіус впливу, такі засоби РЕБ, як Р-330М1П «Діабазол» та Р-330Ж «Житєль» , що стоять на озброєнні збройних сил Російської Федерації, протягом лютого-березня поточного року систематично створюють радіоперешкоди БПЛА Місії з передмість тимчасово окупованих Горлівки та Єнакієва. Зазначені комплекси неодноразово фіксувалися БПЛА СММ на тимчасово окупованій території.
Підтвердженням застосування окупантами засобів РЕБ типу Р-330Ж є факт, який мав місце 7 березня. Тоді БПЛА дальнього радіусу дії «S-100» Місії, працюючи в цьому ж районі, зазнав глушіння сигналу обох модулів GPS та зазнав аварії приблизно за 1,5 км на схід від населеного пункту Романівка.
Метою зазначених дій окупантів є дискредитація підрозділів Збройних Сил України та перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ.
Будь-які сфабриковані російсько-окупаційними військами ОРДЛО повідомлення стосовно зазначених інцидентів, надумані і містять елементи антиукраїнської пропаганди.
Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов’язань і всіляко сприяють СММ ОБСЄ у виконанні нею Мандату.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Снимок0.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Снимок1.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Снимок3.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Снимок2.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Українська сторона СЦКК

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців, про що йдеться у Звіті СММ ОБСЄ від 31 липня 2021 року.
Так, БПЛА малого радіуса дії СММ ОБСЄ зафіксував озброєння, розміщене за межами виділених місць зберігання на полігонах Успенка та Круглик на тимчасово непідконтрольній Уряду України території Луганської області, а саме: 6 протитанкових гармат, 20 гаубиць та 61 танк.
Також кремлівські найманці розмістили в зоні безпеки на території об’єкту в Будьонівському районі Донецька 4 одиниці БТР, 8 одиниць МТ-ЛБ, землерийну машину (МДК-3) та броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БТС-4А).
Крім того, збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати роботі Місії на тимчасово окупованій території, створюючи перепони та обмеження, а інколи навіть відкрито погрожуючи.
Зокрема, в Оперативному звіті СММ ОБСЄ №19/2021 поширено інформацію про погрозу окупантів збити БПЛА СММ поблизу Старомихайлівки у разі його запуску.
Вчергове окупанти заборонили перебуванню команді Місії на пункті пропуску поблизу населеного пункту Ізварине та затримали представників СММ ОБСЄ на блокпостах поблизу окупованих населених пунктів Оленівка та Старомихайлівка.
Систематичні відмови СММ у доступі до районів на тимчасово окупованих територіях з боку кремлівських найманців вкотре засвідчують факт приховування численних порушень Мінських домовленостей задля подальшого загострення обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В СММ ОБСЕ сообщили, что боевики "ДНР" угрожали сбить их БПЛА...

Патруль миссии прибыл 31 июля в 10:00 на блокпост у Старомихайловки, чтобы запустить беспилотник о полете которого сообщалось заранее. Член вооруженных формирований поинтересовался у наблюдателей относительно их намерений, а затем сказал им, что ему не сообщали о разрешении на осуществление миссией полета. Члены патруля СММ попросили его проверить это у своего руководства. «Примерно через 5 минут он снова подошел к патрулю и повторил, что ему неизвестно о запланированных в этом районе полетах, добавив, что, если СММ запустит БПЛА, летательный аппарат будет сбит. В 10:40 наблюдатели покинули этот район», — говорится в сообщении. В 12:06 патруль ОБСЕ вернулся на тот же блокпост. Боевик сказал, что уже получил разрешение на проведение миссией полета БПЛА. Наблюдатели запустили летательный аппарат с места вблизи блокпоста, после чего они поехали без дальнейших инцидентов.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Боевики «ДНР» не пропускают через блокпосты наблюдателей СММ ОБСЕ.

Боевики «ДНР» и российские оккупанты не пропускают наблюдателей СММ ОСБЕ через блокпосты в районе временно оккупированных н.п. Старомихайловка, Новая Марьевка и Старопетровское.
«На блокпосте возле н. п. Старомихайловка (не подконтрольный правительству, 15 км к западу от Донецка) член вооруженных формирований снова не пропустил патруль Миссии к западу в населенный пункт, сославшись на отсутствие предварительного согласования такого посещения. Находясь на блокпосте, наблюдатели видели, что гражданские автомобили свободно проезжали через блокпост.
На блокпосте около н. п. Новая Марьевка (не подконтрольный правительству, 64 км к югу от Донецка) 3 вооруженных члена вооруженных формирований не пропустили патруль СММ к югу в направлении н. п. Шевченко (не подконтрольный правительству, 69 км к югу от Донецка), мотивируя это «проведением в этом районе работ по разминированию». Находясь на блокпосте, наблюдатели слышали 1 взрыв неопределенного происхождения и видели черный дым приблизительно в 3 км к западу от своей позиции.
На блокпосте у н. п. Старопетровское (не подконтрольный правительству, 35 км к северо-востоку от Донецка) 2 вооруженных члена вооруженных формирований отказали патрулю Миссии в проезде к западу в направлении н. п. Корсунь (не подконтрольный правительству, 31 км к северо-востоку от Донецка) по «соображениям безопасности СММ». Находясь на блокпосте, наблюдатели отметили, что гражданским транспортным средствам также отказывали в проезде на запад, а также слышали 33 выстрела из стрелкового оружия, которые, по оценке, были частью учений с боевой стрельбой в зоне безопасности».
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Українська сторона СЦКК
Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.
Спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 102 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей.
В зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ виявлено:
в районі ТЕРНОВЕ:
за межами виділених місць зберігання озброєння:
танки Т-72 – 34 одиниці;
танки Т-64 – 14 одиниць;
ББМ – 16 одиниць;
з порушенням ліній відведення:
САУ 2С1 – 4 одиниці;
буксирувані гаубиці Д-30 – 3 одиниці;
в районі ПОКРОВКА:
за межами виділених місць зберігання озброєння:
танки Т-72 – 15 одиниць;
танки Т-64 – 2 одиниці;
САУ 2С1 – 1 одиниця;
ББМ – 13 одиниць.
Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.
Так, 17 грудня збройні формування РФ двічі не дозволили патрулям СММ ОБСЄ проїзд на тимчасово окуповані території через блокпости біля південного краю ділянки розведення в районі ЗОЛОТЕ та в районі МОЛОДІЖНЕ, що відображено в оперативному звіті СММ ОБСЄ.
Також в зоні дій так званого 2 армійського корпусу ЗФ РФ, в районах ПАНЬКІВКА, СТУКАЛОВА БАЛКА, СМІЛЕ та НОВОГРИГОРІВКА під час польотів БПЛА СММ ОБСЄ було зафіксовано постановку перешкод засобами РЕБ збройних формувань РФ.
Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів.
Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ. Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян.

267765657_1260543614438252_3011818962326566457_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Українська сторона СЦКК

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.
Спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 25 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей. В зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі ТЕРНОВЕ виявлено 24 танки, розміщені за межами виділених місць зберігання озброєння, а саме:
танки Т-72 – 16 одиниць;
танки невизначеного типу – 8 одиниць.
Крім того, в районі ПЕТРІВСЬКЕ виявлено БМП-1 збройних формувань РФ, розміщену в зоні безпеки.
Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.
Так, 19 грудня збройні формування РФ двічі не дозволили патрулям СММ ОБСЄ проїзд через блокпости біля південного краю ділянки розведення в районі ЗОЛОТЕ та в районі МОЛОДІЖНЕ, що відображено в оперативному звіті СММ ОБСЄ.
Також патрулі СММ ОБСЄ були зупинені на блокпостах збройних формувань РФ в районах НОВА МАР’ЇВКА, ГРЕЧЧИНЕ та КРУТА БАЛКА.
В районі ГОЛЬМІВСЬКИЙ під час польотів БПЛА СММ ОБСЄ було зафіксовано постановку перешкод засобами РЕБ збройних формувань РФ.
Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів.
Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ. Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян.
269699902_1261997260959554_7270436463202544951_n.jpg
 
Зверху