Звіти ОБСЄ

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
СММ ОБСЕ на Донбассе, осуществляя мониторинг отвода вооружения, зафиксировали большое количество техники боевиков, которые те держат в нарушение линии отвода.
Об этом говорится в последнем отчете миссии ОБСЕ.
«Наблюдатели видели 7 танков на грузовом поезде, следовавшем в восточном направлении в н. п. Дебальцево (неподконтрольный правительству, 58 км к северовостоку от Донецка), а также другое вооружение в неподконтрольном правительству районе Луганской области — все в нарушение линий отвода», — говорится в отчете.
В документе также зафиксировано, что в нарушение договоренностей тяжелая техника боевиков также находилась:
— самоходная гаубица (2С1 «Гвоздика», 122 мм) вблизи н. п. Белое (22 км к западу от Луганска) 4 буксируемая гаубица (Д-30 «Лягушка», 122 мм);
— противотанковый ракетный комплекс (9П148 «Конкурс»,135 мм) на территории объекта вблизи н. п. Суходольск (38 км к юго-востоку от Луганска);
— два танка (T-64) вблизи н. п. Мирное (28 км к юго-западу от Луганска).
Кроме этого, 35 бронетранспортеров (типа БТР) были загружены на поезд, следующий на восток в н. п. Дебальцево (58 км к северовостоку от Донецка) и 1 боевая машина пехоты (БМП-1) на окраине Луганска.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
ОБСЕ заявляет об увеличении количества нарушений режима прекращения огня на Донбассе.
Об этом говорится в ежедневном отчете СММ ОБСЕ.
Согласно данным ОБСЕ, в Донецкой области миссия зафиксировала увеличение количества нарушений режима прекращения огня. Также по сравнению с предыдущим отчетным периодом фиксируется больше взрывов (соответственно 70 и 30 взрывов). Большинство нарушений режима прекращения огня, включая большинство взрывов, зафиксировано в районах к северу и северо-северо-востоку от н. п. Широкино.
В то же время, в Луганской области миссия констатировала уменьшение количества нарушений режима прекращения огня, зафиксировав также меньше взрывов (8), по сравнению с предыдущим отчетным периодом (приблизительно 65 взрывов). Большинство нарушений режима прекращения огня, включая все взрывы, зафиксировано в районах к западу от н. п. Голубовское.
Миссия продолжала наблюдать за ситуацией с безопасностью на участках разведения сил и средств в районах Станицы Луганской, Золотого и Петровского.
Патрули Миссии по-прежнему сталкивались с ограничениями свободы передвижения на блокпостах вооруженных формирований на юге Донецкой области.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Отчёт СММ ОБСЕ по состоянию на 15 января2020 года.

По имеющейся в открытом доступе информации,миссия ОБСЕ уличила боевиков «ЛНР» и российских оккупантов в ведении огня из зенитной установки в районе временно оккупированного н.п. Золотое-5.
«Приблизительно в 1 км к востоку от н. п. Золотое-5(Михайловка; неподконтрольный правительству, 58 км к западу от Луганска),следуя в восточном направлении, команда Миссии (в составе двух автомобилей)видела неподвижную зенитную установку (ЗУ-23, 23 мм) на расстоянии приблизительно 150–200 м. к северу от своего месторасположения:
в двух случаях члены патруля СММ видели и слышали, как из этой установки было произведено в общей сложности 8 выстрелов в северном направлении. Патруль Миссии благополучно покинул этот район».
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
обсе1.PNG
обсе2.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Збройні формування Російської Федерації продовжують обмежувати свободу пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата СММ.

У щоденному звіті від 20 січня 2020 року СММ ОБСЄ інформує про відмову патрулю Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію на блокпостах біля населених пунктів Новоазовськ та Сєдове. Крім того, на блокпостах біля населених пунктів Верхньошироківське (кол. Октябр) та Заїченко представники збройних формувань Російської Федерації відмовили патрулю Місії у проїзді в напрямку населених пунктів Пікузи (кол. Комінтернове) та Саханка, а у пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Вознесенівка (кол. Червонопартизанськ) взагалі запропонували патрулю Місії залишити пункт пропуску.
Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін наголошує, що дії по перешкоджанню виконання представниками СММ ОБСЄ мандату Місії є неприпустимими.
Довідково: Мандат СММ передбачає вільний і безпечний доступ представників СММ ОБСЄ по всій території України. Усі підписанти Комплексу заходів по виконанню Мінських домовленостей погодилися з необхідністю вільного та безпечного доступу, а також із тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Діючий голова ОБСЄ Еді Рама ознайомився з безпековою ситуацією в районі проведення ООС.

Район проведення операції Об'єднаних сил відвідала іноземна делегація на чолі з Діючим головою ОБСЄ, Прем’єр-міністром, Міністром європейських та закордонних справ Республіки Албанія Еді Рамою.
Основною метою візиту стало ознайомлення з актуальною інформацією щодо розвитку безпекової ситуації та дій російських окупаційних військ. Також пан Єді Рама вивчив стан справ виконання Україною Мінських домовленостей щодо розведення сил та засобів на визначених ділянках.
Під час відвідання Станиці Луганській члени делегації зустрілися з командуванням Об'єднаних сил, очільником Луганської облдержадміністрації Сергієм Гайдаєм та представниками ЗМІ.
Еді Рама зазначив, що ситуація на Донбасі є складною, особливо для тих, хто проживає вздовж лінії розмежування. Він також заявив, що ОБСЄ буде приділяти максимум уваги для того, щоб змінити ситуацію і досягти стійкого перемир'я.
У свою чергу командування Об'єднаних сил звернуло увагу пана Еді Рами на необхідність запровадження моніторингу спостерігачів ОБСЄ у вечірній та нічний час, адже саме у темну пору доби противник найбільше порушує режим тиші.
Наприкінці візиту пан Еді Рама відвідав КПВВ «Станиця Луганська», де ознайомився із особливостями функціонування контрольного пункту, рівнем пасажиропотоку, умовами, за яких проходить процес контрольно-перевірочних процедур, які забезпечують прикордонники зі складу Об’єднаних сил.
Крім того, Еді Рама ознайомився із гуманітарною ситуацією в області та діяльністю СММ ОБСЄ на місцях.
Изображения:
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В новому звіті СММ ОБСЄ №19/2020 за 24 січня вказувалось, що спостерігачі зафіксували переміщення 3 одиниць самохідних артилерійських гармат 2С9 «Нона-С», 120 мм, які прямували на захід у житловому масиві Київського району міста Донецьк.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В оприлюдненому звіті ОБСЄ від 28 січня повідомляється, що на непідконтрольній Уряду України території зафіксовані гаубиці і танки окупантів.
Зазначене озброєння розміщене з порушенням ліній відведення.
Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил.
«У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 28 січня 2020 року оприлюднена інформація, що 26 січня БПЛА малого радіусу дії на непідконтрольній урядові України території зафіксував 4 буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм), 2 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) біля населеного пункту Біле, 1 САУ (2С9 «Нона-С», 120 мм) біля населеного пункту Голубівка. У цей же день БПЛА дальнього радіуса дії зафіксував 1 танк (Т-64) та 1 вірогідно міномет (невстановленого типу) біля населених пунктів Новоселівка та Нижнє Лозове», - йдеться у повідомленні прес-служби.
Зазначається, що на наступний день 27 січня, патруль ОСБЄ зафіксував 3 буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм) у населеному пункті Новогригорівка.
Варто додати, що 23 січня за допомогою повітряного спостереження зафіксовано 49 танків (невстановленого типу) на полігонах біля населених пунктів Круглик та Мануйлівка.
Нагадаємо, на початку січня цього року, стало відомо, що на тимчасово окупованій території Луганської області виявлено ворожу техніку, яка знаходиться там з порушенням Мінських домовленостей. Серед виявленої техніки було зафіксовано 22 одиниці реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град».
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував військову техніку бойовиків, яка була розміщена з порушенням ліній відведення озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС із посиланням на звіт СММ, інформує UATV.
“У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 29 січня 2020 року оприлюднена інформація, що 27 січня БПЛА малого радіусу дії на непідконтрольній урядові України території Луганської області зафіксував 4 самохідні гаубиці (2С1 “Гвоздика”, 122 мм) поблизу населеного пункту Богданівка та 2 буксирувані гаубиці (ймовірно Д-30 “Жаба”, 122 мм) у населеному пункті Новогригорівка”, – йдеться у повідомленні.
Українська сторона СЦКК наголосила, що такими діями збройні формування РФ вкотре демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Пророссийские террористы продолжают ставить мины и копать траншеи под Мариуполем.

Это зафиксировано в отчете СММ.
БПЛА СММ малого радиуса действия зафиксировал, траншею длиной 100 м, проходившей с востока на запад, примерно в 130 м к северу от ближайших мирных жилых домов оккупированного поселка Таврическое, что под Мариуполем. Также была замечена еще одна 50-метровая траншея рядом с первой. Обе траншеи, принадлежат пророссийским вооруженным формированиям .
В тот же день БПЛА среднего радиуса действия обнаружил траншею длиной 400 м юго-западнее поселка Верхешироковское. Ориентировочно в 1 км дальше на юг этот БПЛА зафиксировал 15-метровое удлинение 80-метровой траншеи, которая была ранее. Все вышеуказанные укрепления принадлежат сепаратистам.
Также беспилотник СММ зафиксировал не менее 300 вероятно противотанковых мин, установленных в 3 ряда протяженностью южнее оккупированного Верхнешироковского. Этот же БПЛА снова обнаружил минимум 100 противотанковых мин примерно севернее поселка.
По оценке, все вышеупомянутые мины принадлежат кремлевским наемникам, которые, как видно. не собираются прекращать боевых действий.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Боевики стали занимать жилые дома в районе Мариуполя - ОБСЕ.

Террористы квартируются в домах мирных людей в оккупированных поселках.
Об этом заявили представители ОБСЕ в своем отчете.
3 февраля БПЛА СММ среднего радиуса действия зафиксировал недавно построенный подземный блиндаж возле одного из домов в оккупированном боевиками поселке Сосновское. Он активно используется террористами. Около укрепления было зафиксировано два наемника.
В том же населенном пункте БПЛА зафиксировал, что по крайней мере 6 других гражданских зданий используются террористами в своих бытовых и военных нуждах. Около нескольких домов были припаркованы автомобили и военные грузовики. БПЛА также обнаружил 1 бронетранспортер и 1 буксируемый миномет.
3 февраля примерно в 4 км к северу от подконтрольного наемниками Кремля поселка Верхнеширокивское (быв. Октябрь) БПЛА СММ среднего радиуса действия снова зафиксировал около 150 противотанковых мин, установленных в 2 и 3 ряда . По оценке СММ, мины принадлежат незаконным пророссийским вооруженным формированиям.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Робота Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ спрямована на зниження напруженості та забезпечення миру, стабільності і безпеки в Україні та сприяння діалогу між сторонами конфлікту.

Представниками Місії здійснюється збір інформації про безпекову ситуацію та встановлюються факти про конкретні події на місцях. Результати моніторингу висвітлюються у щоденних звітах СММ, що надаються державам-учасницям ОБСЄ. Широкій громадськості та засобам масової інформації звіти Місії доступні на офіційному сайті ОБСЄ.
Необхідно зазначити, що свою роботу СММ ОБСЄ здійснює з неухильним дотриманням принципів об'єктивності, неупередженості та прозорості.
Проте систематичні обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата Місії зі сторони збройних формувань Російської Федерації не дозволяють фіксувати факти порушень збройними формуваннями Російської Федерації.
5 лютого 2020 року патруль Місії зафіксував випадки розміщення озброєння з порушенням ліній відведення, військову присутність в зоні безпеки тільки на підконтрольних урядові України територіях. Крім того, перевірку місць розміщення відведеного важкого озброєння було здійснено також у підконтрольних урядові районах Луганської та Донецької областей. Про факти виявлення озброєння збройних формувань Російської Федерації, яке має бути відведене на визначені відстані, не повідомляється. За інформацією штабу Об’єднаних сил тільки за останній тиждень по позиціях Об’єднаних сил було випущено 176 мін калібру 120 мм та 132 міни калібру 82 мм.
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін сподівається на те, що представникам СММ все ж таки вдасться здійснювати моніторинг ситуації на всіх непідконтрольних урядові України територіях.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
БПЛА наблюдателей СММ подвергся глушению в районе Мариуполя.

Об этом сообщается в отчете ОБСЕ.
ОБСЕ продолжает сталкиваться с запретами в работе на Приморском направлении. БПЛА СММ малого радиуса действия потерпел препятствий сигнала GPS (по оценке СММ, в результате вероятного глушения) во время полета над районами у Пищевика.
Также в двух случаях БПЛА СММ малого радиуса действия также глушили над Широкино.
Это происходила на подконтрольных ВСУ районах.
На блокпосту к западу от поселка Верхнешироковское (быв. Октябрь) вооруженный боевик позволил патрулю СММ проехать через блокпост только после 25-минутного ожидания.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
За минулий тиждень представниками СММ ОБСЄ зафіксовано 21 випадок обмежень свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ зі сторони збройних формувань Російської Федерації.

Третину відмов та затримок у доступі до непідконтрольних урядові України територій було зафіксовано на блокпості біля населеного пункту Верхньошироківське (кол. Октябр) на півдні Донецької області.
У щоденному звіті СММ ОБСЄ від 10 лютого 2020 року оприлюднена інформація ще про три випадки відмови патрулю Місії у проїзді на непідконтрольну урядові України територію через блокпост біля населеного пункту Верхньошироківське. Необхідно зазначити, що за спостереженнями представників СММ, інші цивільні транспортні засоби вільно проїжджали через блокпост в обох напрямках.
Крім того, 8 лютого БПЛА СММ середнього радіусу дії зазнавав дії перешкод сигналу (за оцінкою, через ймовірне глушіння) під час польоту над районами поблизу того ж таки Верхньошироківського.
Такі дії можуть мати за мету приховати заборонену діяльність збройних формувань Російської Федерації, зосередження, пересування або підготовку військ.
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін наголошує, що дії по перешкоджанню виконання представниками СММ ОБСЄ мандату Місії є неприпустимими.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
ОБСЕ зафиксировала боевые машины на границе вблизи Новоазовска.

Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ с помощью воздушного наблюдения обнаружила боевые бронированные машины в районе пункта пропуска на неподконтрольном участке украино-российской границе вблизи подконтрольного «ДНР» Новоазовска. Об этом сообщается в отчете миссии. Наблюдателями обнаружено наличие 4 боевых бронированных машин (ББМ) на пункте пропуска на границе вблизи н. п. Новоазовск (102 км к юго-востоку от Донецка) впереди грузовых автомобилей, направлявшихся в западном направлении», — говорится в отчете. Также миссия зафиксировала еще две боевые бронированные машины приблизительно в 1 км далее к западу и пять таких машин, двигавшихся по дороге с востока на запад.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
За минулий тиждень представниками СММ ОБСЄ зафіксовано 23 випадки обмежень свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата Місії зі сторони збройних формувань Російської Федерації.

Майже половину від усіх відмов та затримок у доступі до непідконтрольних урядові України територій було зафіксовано на блокпості біля населеного пункту Верхньошироківське (кол. Октябр) на півдні Донецької області. У щоденному звіті СММ ОБСЄ від 24 лютого 2020 року оприлюднена інформація про чергові два випадки відмови патрулю Місії у проїзді на непідконтрольну урядові України територію через блокпост біля населеного пункту Верхньошироківське. Крім того, відмовили патрулю Місії у проїзді і через блокпост біля населеного пункту Староласпа. Необхідно зазначити, що за спостереженнями представників СММ, інші цивільні транспортні засоби вільно проїжджали через блокпости в обох напрямках. Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін наголошує, що дії по перешкоджанню виконання представниками СММ ОБСЄ мандату Місії є неприпустимими.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Звіт СммОБСЄ...
У щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 29 лютого 2020 року оприлюднена інформація, що 27 лютого в непідконтрольних урядові України районах Луганської області БПЛА малого радіуса дії зафіксував 16 одиниць озброєння, розміщених з порушенням ліній відведення, а також 32 одиниці озброєння за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання.
На навчальному полігоні поблизу населеного пункту Шимшинівка зафіксовано 5 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) та 1 протитанкову гармату (МТ-12 «Рапіра», 100 мм), а на навчальному полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка 6 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм) та 4 протитанкових гармати (МТ-12 «Рапіра», 100 мм). Зазначене озброєння було розміщено з порушенням ліній відведення.
Крім того на зазначених вище полігонах було зафіксовано 30 танків (Т-64 – 18 од., Т-72 – 3 од., Т-72Б – 9 од.) та 2 буксируваних міномета (ПМ-38, 120 мм), що були розміщені за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Звіт СммОБСЄ...
СММ ОБСЄ від 2 березня 2020 року оприлюднена інформація, що 27 лютого за допомогою повітряного спостереження СММ зафіксувала 18 танків (невстановленого типу) на полігоні в районі населеного пункту Круглик (31 км на південний захід від Луганська).
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зазначає, що своїми діями збройні формування Російської Федерації вкотре демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Українська сторона СЦКК.

За результатами моніторингу Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ з початку проведення операції Об’єднаних сил (30.04.2018) зафіксовано понад 2, 5 тисячі фактів розміщення збройними формуваннями Російської Федерації засобів вогневого ураження з порушенням ліній відведення, виявлено близько 5 тисяч одиниць озброєння, розміщених з порушенням ліній відведення, та більше 14 тисяч одиниць озброєння, розміщених за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання.
У звіті від 11 березня 2020 року СММ ОБСЄ оприлюднена інформація про чергові порушення розміщення засобів вогневого ураження збройними формуваннями Російської Федерації.
Так, 7 березня БПЛА дальнього радіусу дії на території колишнього аеропорту біля населеного пункту Переможне (19 км на південь від Луганська) зафіксував 2 самохідні гаубиці (2С3 «Акація», 152 мм – 1 од., 2С1 «Гвоздика», 122 мм – 1 од.), 3 буксирувані гаубиці (2А65 «Мста-Б», 152 мм – 1 од.; Д-30А «Жаба», 122 мм – 1 од., Д-20, 152 мм – 1 од.), 1 реактивну систему залпового вогню (9К51; БМ- 21 «Град», 122 мм) та 1 протитанкову гармату (МТ-12 «Рапіра», 100 мм). Зазначене озброєння було розміщене з порушенням ліній відведення.
Крім того, у той же день БПЛА дальнього радіусу дії зафіксував на території колишнього аеропорту біля населеного пункту Переможне 2 міномета (2Б11 «Сани», 120 мм – 1 од., 2Б14 «Піднос», 82 мм – 1 од.), 1 буксируваний міномет (2Б9 «Волошка», 82 мм) та 1 зенітний ракетний комплекс (9К35 «Стріла-10»), а на території об’єкту біля населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч; 56 км на південний захід від Луганська) зафіксував 20 буксируваних гаубиць (2А65 «Мста- Б», 152 мм – 1 од., невстановленого типу – 19 од.).
Днем раніше міні-БПЛА СММ на полігоні біля населеного пункту Тернове (57 км на схід від Донецька) зафіксував 21 танк (T-72 – 17 од., T-64 – 18 од.). Зазначене озброєння було розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання.
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зазначає, що своїми діями збройні формування Російської Федерації вкотре демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей.
 
Зверху