Звіти з риболовлі 2023/25

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Доки автівка була на СТО, спіннінг в мене завжди в авто, спустився до місцевої водойми.

Вкладення

roz_koms

Слідопит
Вже навіть не пригадаю скільки років не сидів з поплавцевою вудкою, а мабуть всі саме з неї і починали, це як повернення кудись у дитинство на беріг ставка в селі.
CEA616A8-FC98-42B9-9D18-9A82E3DBAF8D.jpeg

Час правда для цього я вибрав не найкращій…із-за весняного паводку сидіть довелось посеред затопленої лісової дороги, до затоки на яку планувалось ідти ге дійшов декілька сот метрів, не вистачило забродів:( Карасів було хоч і не багато, але трохи половив.
96B66E6C-F332-47BA-9E67-3055E67C6FB9.jpeg

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
сидів з поплавцевою вудкою
у нас називались вудки - верхова та сподовка. верхова - поплавцева, а сподовка - донка :)
то зараз флети, фідери, ультралайтінги... а першу верховодку я зловив років у 5-6 на чорний хліб ліщиновою вудочкою і було то 37 років назад...

roz_koms

Слідопит
Дві години дуже активного кльову. Переважно краснопер, трохи менше плітка, і небагато «миколаївської». Силікон 1.2‘‘ груз 1-1.5г. Про кількість годі й казати.
P.S. Вода в нас майже зійшла, до нормального рівня. Риба позаходила кругом (люди на городах навіть збирають), водою наповнилися й ті озера, що вже давно висохли. Хтось ходе збирає рибу в полях..безліч риби просто загине.
B7660169-3F5D-4684-A075-DB4AF6D1182F.jpeg

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
от ви пишете :) , це новий чи той самий?

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

roz_koms

Слідопит
Сонячний окунь або санфіш. Оселився в нас вже досить давно і мешкає майже в усіх водоймах, в тому числі і закритих. В річках України по яким я сплавлявся, а їх немало, зустрічається всюди. Товариш, який працює на кораблях, висунув версію його появи в наших водоймах, що потрапив він до нас разом із баластними водами, які скидають кораблі, а як воно насправді хто зна…
Стосовно його ловлі. Полюбляє він невеликі глибини в береговій зоні, бажано з піщаним дном і незначною рослинністю,весною там він собі облаштовує такі наче «гнізда», які він захищає від небажаних гостей, а вже блище до літа розподіляється по всій водоймі. Кількість його в нас досить значна, бувало таке що при ловлі карася на вудочку, за цілий день вдавалося піймати пару штук, а сонячних десятки… Неоднаразово його ловив і на спінінг, цілеспрямовано! Тут вже досить специфічна ловля.
Що стосується кулінарних якостей. Багато хто його навіть боїться брати до рук (думають що піранья:D) не кажучи вже про те щоб їсти його. Але останнім часом все частіше чую від людей, що брали,їли, сподобався… З власного досвіду, колись наловив його в кількості, частину вирішив посмажити, частину засолить. Смаженим правду кажучи я його не зрозумів (хоча багатьом саме в такому вигляді він і подобається, кажуть аж солодкий:)), а ось сушеним сподобався, мені і всим кого пригощав.
І на останок, ловить його в нас можна в необмеженій кількості, без порушення правил спортивного та любительського рибальства.
6D27BE60-5F49-4E5F-9B57-D5066F061888.jpeg
360C0E7E-99D0-4B38-ACF1-C8042DFF1270.jpeg

джейк

Мисливець
Сьогодні малохмарно і сонячно .Дністер трохи впав і очистився від дощів попередні два тижні був піднявся до метра вода була мутна.
Щука 1.750кг.
IMAG1280[1].jpg

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Доки трохи часу було, вихід на коропа, проханий відмовлявся клювати на черв'яка, опариша, горох та кукурудзу. Прикормка з ароматом макухи на ПопАп з тим же ароматом макухи, таки допомогли умовити одного карпушу. Короп відразу був відпущений, повен був ікри.

Вкладення

Зверху