Зупинити пожежі.!

слон

ветеран форуму
надійна команда
Тільки пригріло сонечко і зачесались руки ,чи то десь ззаді свербить -невідомо , але наші угіддя запалали. Тримати пожежну бочку із водою неможливо по причині нічних мінусових температур (можна розморозити крани і помпу) ,а пока наберемо -вже й не потушиш тією бочкою.Тушимо мітлами .За два дні сім підпалів .Потушити змогли тільки чотири .Сьогодні згорів острів(якщо правильніше полуострів) ,а там жили кози ,куріпки ,а фазанів не менше як тридцять (знаю ! Прикинув по зерну що засипаю в годівницю ).Помимо того що ловимо паліїв ,тушимо і охороняємо хотів роздрукувати листівки і розвести по магазинах -хай роздадуть людям . І тому звертаюся про допомогу -Чи є на форумі людина яка може написати таку листівку . Потрібно описати ту біду яку приносить пожежа і в кінці обов*язково ту відповідальність яку передбачає закон стосовно підпалів. Звісно ,я розумію що бумажкою проблему не вирішити АЛЕ ! щось потушимо,когось вловимо ,а комусь і ума добавиться ,якщо читати вміє. Звертаюся ще до Олексійовича ! http://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/Прийняття-ВР-законопроекту-0916.35446/page-10 Прошу в темі підтримати мене і висловити пропозиції стосовно описаної проблеми . Дякую !
 

хитрый лис

клон забаненого
у нас палят робокопы для своего же комфорта, архиологи недоделанные:mad::mad::mad:
kladoiskatel-27690-2012-12-19.jpg
 

роман!!!

Слідопит
Така біда і у нас. Три роки підряд спалювали траву в березні квітні. Прослідкувати неможливо, бо навколо купа сіл. Десь дві неділі назад вирішили,в самих "небезпечних" місцях підпалити самим - краще так, як ще через місчць-півтора.
 

Кайзер

Мисливець
Така біда і у нас. Три роки підряд спалювали траву в березні квітні. Прослідкувати неможливо, бо навколо купа сіл. Десь дві неділі назад вирішили,в самих "небезпечних" місцях підпалити самим - краще так, як ще через місчць-півтора.
Також,в неблагонадійних місцях спалюємо восени,або в сезон полювання.Решта що залишаться,користувачі земель спалюють в період посівної.Нажаль,боротися з цим не можливо.
 

Hanter28

Мисливець
Ми також два тижні назад при сприятливій погоді трохи "поспалювали" угіддя, але палили з розумом, так щоб були для звіра шляхи відходу.
Випалювали угіддя перший раз, раніше такого не практикували. Якщо не випалити самим в лютому чи осінню, та фермера будуть палити в квітні - травні, а це всім відомо чим закінчується.
 

хитрый лис

клон забаненого
как бороться с этими пи....сами?:mad: луг то я потушил, но от этого мозгов у тех кто это делает не прибавится:mad::mad::mad: горят кроны деревьев,терен ,и это именно то место где стоят мои кормушки для куропаток
Фото0095.jpg
 

хитрый лис

клон забаненого
приехал домой и ужаснулся...прям около лесничества горит лес:eek::eek::eek:
Фото0120.jpg
 

Майстренко

Новачок
На мою думку причиною весняних пожеж в першу чергу є велика кількість земель, які не обробляються , - тобто не розорюються і не скошуються. Чому колись, років 25 -30 тому цього лиха не було? Та тому, що горіти не було чому, адже кожен клаптик землі використовувався або колгоспами , або приватними особами. Сільське населення в цей час утримувало значну кількість великої рогатої худоби. Сінокосів всім не вистачало, тому заготовляли сіно скрізь де тільки могли, навіть в лісі (на узліссях, в рідколіссі, на біогалявинах, в міжряддях молодих посадок). Тому коли сходив сніг і приходила весна, всі поля, городи, дачні ділянки були або зорані ще восени, або посіяні озиминою, сінокоси були викошені. Отож як я вже казав, - горіти тоді просто не було чому. На мою думку, в даний час потрібно усувати саме цю причину - не буде невживаних земельних ділянок, не буде і весняних палів сухої рослинності. Всі інші заходи - наглядна агітація, залякування штрафами - марна трата часу.
 

Черный153

Мисливець
Годиков за двадцать могли и дать по шеи за такие дела. У нас был случай поджог камыша обошолся в 8.000 только не помню валюту сори. Но волокиты и нервишок потрепали ему не завидую. А сейчас ввобще просто капец тушат и сами чуть не задохнулись в дыму.
 

мр 153 12 76..

Снайпер
Наблюдав картину,десь так з 3 -4 неділі назад...як їхати на Дніпропетровськ з Дніпродзержинська.......є там такі балки мальовничі (як до бика виїзжджати) так горіли ,ой як горіли...причому з обох боків дороги....і там табличка була ,на дереві приколочена "будь-яке мисливство,вигул і натаске собак ,суворо заборонені.УООР" ,згоріло на х...й все пєпєлище....зараз відросло,але скільки шкоди завдало:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
 

мр 153 12 76..

Снайпер
а у нас и кормушки погорели будем делать по новой только не знаеш на долго ?
У нашому регіоні робити кормушки ,то херня...зими не такі і сніжні,підножної жратви валом....от якби,як у Богуна, в Польщі, бурячки розкидать,картоплю,кукурудзу..ото тєма.......так попиз..ть же усе шо можна
 

MAPODEP

Мисливець
вчора по телику бачив майбутнього міністра екології, журналістка в нього по моєму питає - "а чому вас призначили на цю посаду, ви ж ніяк не стосуєтесь до екології?", а він їй - "ууу, еее, гарне питання, посада міністра, це ж політична посада....". Ото і екологія в нас така, немає фанатів своєї справи в міністерстві екології!
 

Майстренко

Новачок
Ото і екологія в нас така, немає фанатів своєї справи в міністерстві екології!
Цілком з Вами згідний. Причому немає не тільки фанатів, але і фахівців цієї справи і не тільки в міністерстві , але і на місцях. Практично кожен "гінеколог" (так я їх називаю) - думає лише про власне збагачення. Приклад тому - новопризначений міністр екології. Як можна йти на таку посаду не маючи фахової освіти, досвіду роботи?
 

мр 153 12 76..

Снайпер
Зверху