З св’ятом Михайла!

ATIS

Снайпер
Вітання всім з Днем Архистратига Михаїла!!!!
Мисливці в Україні вважають Архістратига Михайла своїм покровителем та захисником. Ще відносно недавно затяті мисливці йшли на святкову вранішню відправу і перед образом свого покровителя ставили свічки, а повернувшись додому, оглядали зброю, чистили її і випробовували на угоду покровителеві.
На цю тему створено безліч легенд та переказів. Найпоширеніший переказ про святого Михайла в’яжеться з віруванням про те, що найкраща рушниця тільки та, яка побувала в руках Архистратига.
За старою легендою, одного разу гроза застала мисливця в лісі. Відшукав мисливець ліщину (за переказом – це єдине дерево, підяким можна стояти під час грози) і побачив нечистого, який ховався від Архистратига Михайла. Прицілився мисливець і влучив у чорта, тільки пляма смоли від нього залишилась. Михайло подякував мисливцеві за допомогу і запитав, яку б винагороду він захотів отримати. Мисливець забажав одержати рушницю Архистратига, і той погодився. І почало цьому мисливцеві так щастити на полюванні, що годі й казати! Тільки кожного разу, як він з цієї рушниці стріляв, такий грім над землею лунав, що люди лякалися. От мисливець і вирішив повернути рушницю назад. Одержавши свою, він помітив, що рушниця набула чудодійної сили після того, як побувала у руках Архістратига і мисливська удача не покидала вже його довіку.
У селі Буківна Тлумацького району на Івано-Франківщині збереглися давні обряди посвячення у мисливці: «Господи Боже, що всіма лісами і нетрями володієш, усю звірину знаєш і нам її даєш, і ти архангеле Михаїле, благослови полювання, нам на пожиток, Тобі на прославу!». Так вперше звертаються до Бога і до Михаїла ті, яких щойно прийняли до товариства стрільців — розповів один з ініціаторів відродження мисливської посвяти, краєзнавець Роман Рибчин.
Є ще багато інших оповідань, де Архистратиг Михайло змальовується лицарем, суддею, оборонцем і покровителем мисливців на полюванні.
Шанування святого Архістратига Михаїла почалося на наших землях ще з часів древньої Русі, про це свідчать чудеса явлені архангелом Божим і велика кількість храмів та монастирів побудованих нашими благочестивими предками на честь Начальника Небесних сил.

Найперше треба згадати, про Михайлівський Золотоверхий монастир, який обрав для себе за оселю Архістратиг Михаїл. Місто Київ, злотоглава столиця нашої держави і вся Україна мають собі за небесного покровителя Архангела Михаїла.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Усіх вірян вітаю із святом Архистратига Михаїла!
Цього дня православні вшановують очільника війська небесного – архангела Михаїла.
1605869667-4009.jpg
 
Зверху