Кабмін скасував обов'язкову реєстрацію та техогляд для певних видів суден

Mechanik

Снайпер
Кабмін підтримав внесення змін до Порядку ведення державного суднового реєстру та Суднової книги України.

Таке рішення ухвалили на засідання уряду 8 квітня.

"Пропонується внести до Порядку і скасувати обов'язкову реєстрацію маломоторних суден з механічним двигуном максимальною потужністю до 10 кВт, які раніше пділягалли реєстрації.

Також - веслові судна довжиною до 4 метрів, які не використовуються для промислу водних біоресурсів, перевезення вантажів або пасажирів з комерційною метою. А також - для подібних суден скасовується обов'язковий технічний огляд", - заявив міністр інфраструктури Власдислав Криклій.


За його словами, це вплине приблизно на 30% судновласників, які звільняться від обов'язкової реєстрації маломіних суден.

https://www.epravda.com.ua/news/202...LIheWgsgpZ-JSbTbSC-f5qFAY-bP_jWD0Y5pxztkDFVeM
 

Олег Терн

Мисливець
Наскільки я зрозумів, зміни ще тільки в планах....
так як нема посилання на відповідний закон.
 

POMAH-Lviv

Мисливець
Наскільки я зрозумів, зміни ще тільки в планах....
так як нема посилання на відповідний закон.
Так вроді якраз Кабмін затверджує ПОРЯДОК ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України.
 

Mechanik

Снайпер
Відтепер усі власники маломірних суден звільнені від обов’язкового проходження технічного огляду під час реєстрації, а 30% судновласників – від обов’язкової реєстрації.

Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій за підсумками чергового засідання Кабінету Міністрів сьогодні, 8 квітня 2020 року.

Уряд затвердив постанову «Про внесення змін до Порядку ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України», згідно з якою підтримав пропозиції Міністерства інфраструктури щодо змін у порядку, якими передбачається скасування:
- обов’язкової реєстрації суден до 4 метрів, оснащених механічним двигуном (двигунами) із загальною максимальною потужністю до 10 кВ у Судновій книзі України;

- обов’язкового техогляду судна для усіх некомерційних маломірних суден під час реєстрації у Судновій книзі України у разі наявності документу, що підтверджує технічні характеристики судна (або сертифікат, або паспорт на судно, або інший документ, виданий кваліфікаційним товариством, що містить відомості про основні технічні характеристики судна, ідентифікаційний номер/будівельний номер, марку, модель, найменування та категорія транспортного засобу, рік виготовлення, модель і номер двигуна, потужність і робочий об’єм та тип двигуна, а також відомості про виробника, країну)

https://www.kmu.gov.ua/news/vladisl...WXU4pKwkT3htkeyDiXro6i1s27-YwCXDurlDkjtVa-nro

92339619_2621112814801671_6171726644093386752_n.jpg
 
Зверху