Как и где законно практиковаться в стрельбе не охотнику?

vanhant

ветеран форуму
надійна команда
Ну а егеря подедут и что??? шкандаль на ровном месте
 

pheliks9

Новачок
ну тут я не разбираюсь)) за что купил, за то продал... Но подозреваю, что там все всех знают и есть договоренности)
Щоб Ви розуміли, то практично кожна лісосмуга та поле може бути чи вже є мисливськими угіддями в якомусь місцевому товаристві мисливців та рибалок (УТМР районного пошиву, це на що вас розвели по грошах), тому на це нетреба звертати уваги. Ви повинні дотримуватись вимог закону, а саме: не ближче 500 метрів, а краще 1 км, до населеного пункту, пряма видимість в ту сторону куди Ви стріляєте не ближче 600 метрів (краще кілометр і більше), або якийсь земляний горб метрів зо три, чи кар'єр поза межами населеного пункту не ближче (див. вище), ПРАВИЛЬНЕ поводження зі зброєю. Виконуючи вище описане та маючи дозвільні документи на зброю (ну ще посвідчення мисливця, яке дається раз на все життя без подальшої сплати внесків, хоча вам і воно ні до чого, про УТМР навіть мови йти не може) ви маєте повне право виїхати і провести пристрілку (тренування можна назвати й так) рушниці самому чи з сім'єю, друзями, при цьому не порушуючи закону. Не треба цього робити на території любих заказників/заповідників, там присутність з рушницею вже розцінюється як мисливство, навіть якщо ця рушниця розібрана і в чохлові. Такі заказники/заповідники, як правило широко відомі та обставлені табличками, та й їх не так багато. Я сам тільки цей рік оформив всі дозвільні документи на зброю, а до цього ен-но років практично регулярно виїжджав з друзями та такі "пристрілки" рушниць (практично кожну неділю), дозвільні документи зробив щоб їздити самому з своїми синами, тому в цьому питанню я маю досвід. Сам мешкаю в сільській місцевості, окрім дозволу на зброю, купив мисливський квиток (для чого - хтозна, щоб був, може затягне та зроблюсь затятим мисливцем...).
 

Копатыч

Зброяр
Щоб Ви розуміли, то практично кожна лісосмуга та поле може бути чи вже є мисливськими угіддями в якомусь місцевому товаристві мисливців та рибалок (УТМР районного пошиву, це на що вас розвели по грошах), тому на це нетреба звертати уваги.
Вы хоть поняли, что написали?
Ви повинні дотримуватись вимог закону, а саме: не ближче 500 метрів, а краще 1 км, до населеного пункту,
Какие 500 метров или 1000 метров ? Вы Закон читали?
Если мне не изменяет память, то там говорится о 200 метрах .....
про УТМР навіть мови йти не може) ви маєте повне право виїхати і провести пристрілку
А если это земли УООРа, то Вы будете иметь "бледный вид и шаткую походку", после встречи с егерями ..... ( опять же читайте Закон, ".... нахождение на проселочной дороге, с РАСЧЕХЛЕННЫМ !!!!!! ружьем, приравнивается к охоте ....."
Я сам тільки цей рік оформив всі дозвільні документи на зброю,
Если не знаете - не давайте ГЛУПЫХ советов, уж лучше "промолчать" .....
 

север

ветеран форуму
надійна команда
А что такое техминимум? И как его сдают? Охотминимум - слышал, читал, а тех (от слова техника?) По-моему, у нас в УООР такого нет. Вечером посмотрю-это на обратной стороне карточки с ежегодным взносом?
 

Копатыч

Зброяр
А что такое техминимум? И как его сдают?
Приходиш в УООР, там сидит "комиссия", в составе 3-4 человека (с "выслугой" 30-40 лет стажа в УООР), тянеш билет, как в школе на экзамене, там 4-5 вопросов (разнообразные, от заряжания патронов до птиц, занесенных в Красную книгу), если ответил правильно - ставят печать, если нет - досвидания, иди учи, прийдеш на "переэкзаменовку". Без штампа "техминимум сдал", не допустят к охоте, что и прописано в Приказе охотпользователя.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Приходиш в УООР, там сидит "комиссия", в составе 3-4 человека (с "выслугой" 30-40 лет стажа в УООР), тянеш билет, как в школе на экзамене, там 4-5 вопросов (разнообразные, от заряжания патронов до птиц, занесенных в Красную книгу), если ответил правильно - ставят печать, если нет - досвидания, иди учи, прийдеш на "переэкзаменовку". Без штампа "техминимум сдал", не допустят к охоте, что и прописано в Приказе охотпользователя.
Это каждый год такое у Вас в УООРе и - для всех охотников или только один раз-для вступающих? Хотя боюсь, что в нашем УООРе даже для вновь вливающихся в ряды уооровцев такой процедуры точно нет - тупо платишь энную сумму денег (официально, естественно!)-и ты уже член УООРа.
А для охотников со стажем -даже речи никогда не было ни о каком техминимуме ( кстати, серьезно-впервые об этом вообще слышу!)-заявляю категорично, т.к. в этом годы взносы в УООР и лесхоз уже заплатил.
 

pheliks9

Новачок
Вы хоть поняли, что написали?
Так, я розумію що пишу, поля знаходяться в аренді у фермерів і це не землі УТМР, вони там "керують" на підставі договору з тим же фермером це по перше, є види тварин на яких відкрито полювання цілий рік без обмежень і поки в мене немає при собі заборонених/ліцензованих до полювання тварин, мені байдуже єгер це чи ще хтось, я в вільній країні і не зобов'язаний знати це землі УТМР чи ні (виключення володіння заказників/заповідників де є попереджуючі об'яви та таблички). І не демонізуйте єгерів, не лякайте людей. Я ще раз повторюю, виїжджав раніш, роблю це зараз і буду виїжджати й надалі для того щоб постріляти в найближчу лісо полосу так як це не є порушенням закону.
А если это земли УООРа, то Вы будете иметь "бледный вид и шаткую походку", после встречи с егерями
Шановний, не потрібно ні перед ким мати якийсь там "вид" чи "походку" ви не холоп чи раб, а він не цар чи пан. Єгер є простим чоловіком на роботі/громадських засадах, це не держслужбовець, він представляє інтереси якогось мисливського товариства/приватної особи, і він також зобов'язаний дотримуватись ВСІХ законів країни в якій живем. Так, вони бува поводять себе хамовито та зверхнє, але ми це вже пережили (те саме ДАІ чи пепеесники в містах), тому чемно "ставите їх на місце" не плазуєте перед ними, і повірте, по закону ви маєте рівні і навіть більші права чим вони так як у них є ще й обов'язки й обмеження при виконанні функцій єгеря.
Если не знаете - не давайте ГЛУПЫХ советов, уж лучше "промолчать"
Добродію,... ну тут Ви самі собі дали гарну пораду.... І так, дійсно, законі обумовлено 200 метрів від поселення, але ми виїжджаєм на ту відстань про яку я писав вище, тому і радив чоловікові так.
 

Аникей

Мисливець
Якщо дозволите то я також скажу. А скажу я ось що, наскільки я пам"ятаю то перебування в мисливських угіддях із зброєю прирівнюється до полювання. Проте я думаю,що нікому непроблема повідомити єгеря чи голову УТМР чи хто там у Вас власникпро те щоВи хочете в певний час і у певній місцевості постріляти. Незабувайте також що поліція також може зацікавитись "пострілушками" та стрілками. Доречі у кожному районі є відділення поліції і у них можете дізнатись де вони проводить свої стрільби із автомата. Як правило такі стрільби проводяться в одному і томуж місці і за рельєфом більш менш відповідають умовам безпеки для оточуючих і не дуже схожі на угіддя багаті дичиною (старі кар"єри,яри, узлісся і.т.д.).
 

Kvadevit

Новачок
тому і радив чоловікові так
Спасибо за Ваши советы и за то что поделились своим опытом в такой же ситуации!
Только что приехал от туда, куда меня послали... в самую главную инстанцию по нашему району в которой можно получить охотничий билет. Билет мне не дали, сказали что этим занимается другая инстанция, отвечающая за совсем другой район, дали адрес и снова послали...)) Воспользовавшись случаем, (раз уж я к ним добрался, сорок минут на такси в одну сторону) задавал вопросы. Спросил, обязательно ли мне было вступать в УТМР и платить взносы если охотится я не собираюсь? Сказали - нет, не обязательно и удивились тому как я стал членом УТМР без охотничьего билета)) На мою просьбу помочь оформить всё законно и правильно, мне сказали что делать - ехать еще куда-то, получить там (возможно) охотничий билет, затем НУЖНО ОПЛАТИТЬ ОТСТРЕЛОЧНЫЕ КАРТОЧКИ, и перечислили птиц, животных, тарифы и число с которого можно стрелять. Мои объяснения о том, что я никого убивать не намерен, были проигнорированы. Говорю - если я не охотник, какое мне дело с какого числа у Вас открытие сезона на птицу, рыбу, раков и т.д. (в одном кабинете сказали шестого августа, в соседнем сказали восьмого) если я в них стрелять не собираюсь! Далее сказали следующее - если я на территории охотничьих угодий с ружьем, даже с зачехленным(!!!) то я потенциальный охотник или браконьер! (интересно, у меня дома есть на кухне ножи, а в штанах х...й, значит я маньяк или насильник?) Еще спросил где посмотреть карту охотничьих угодий нашего района? Сказали что такой карты нет, что весь район это угодья, все что двести метров от населенного пункта это угодья... У меня в трестах метрах от села огромная "городская" свалка, это угодья или как? Ответа не получил... В общем всё в таком духе, никто ничего не знает, ссылаются один на другого, друг другу противоречат, такой кавардак и незнание своего дела в инстанции "выпускающей в свет" людей с оружием... Для себя решил так, если в очередной "самой главной" инстанции мне опять ничего вразумительного (кроме оплатите это или то) не скажут, пойду в не общественное место, где нет вывесок и табличек что это угодья или частные владения и там буду тренироваться. В случае конфликта оплачу штраф (примерно 170грн), если официально докажут что я нарушил закон.
 

Kvadevit

Новачок
перебування в мисливських угіддях із зброєю прирівнюється до полювання
тут я даже не знаю... еду на машине, спустило колесо, достал все из багажника и ружье в том числе, меняю запаску, подкатили гопники или пьяное быдло, шуганул в воздух - все разбежались, на выстрел сбежались егеря и тут я попал... ружье есть, территория угодий тоже...
поліція також може зацікавитись "пострілушками" та стрілками
Пусть интересуются, это их работа. Ведь в законе сказано, что можно стрелять в не общественном месте, в не угодий и на определенном расстоянии от населенных пунктов. Если я трезв, адекватен и соблюдаю все меры предосторожности для безопасности окружающих.
у кожному районі є відділення поліції і у них можете дізнатись де вони проводить свої стрільби
Спрашивал, сказали выезжают просто подальше от города в любую посадку и там стреляют, мне посоветовали делать так же, только с учетом охотничьих угодий, а так как карты этих угодий нет, вот я и втянулся в эту канитель...
 

pheliks9

Новачок
Розумієте, тут є одна колізія, доки Ви не стали (якимось боком) мати відношення, хоть віддаленого, до мисливства, Вам практично нічого пред'явити що до мисливських угідь чи УТМР. Ви законно купили рушницю для захисту свого майна сім'ї та свого життя і Ви не знаєте і не зобов'язані знати ні про які угіддя чи товариства, Вам до цього просто байдуже... Єдине що Вас повинно турбувати, це безпека, безпека і ще раз безпека своя та оточуючих. Повірте, заради того щоб Вам виписати копійковий штраф по 85 статті(копійковий тому що у вас немає добутої здобичі яку можна описати і гарно оштрафувати чи намагатись здерти з Вас грошину) ні один держслужбовець при здоровому глузді (дільничий чи то державний інспектор природо охорони...) пертися за село, десь в поле не буде (виключення заповідник/заказник). Ніхто не буде платити свої кровні за бензин, щоб тільки по вбивати по грунтових дорогах свою машину заради "понтів", вибачте, але по іншому це не назвеш. Якщо У Вас є знайомий дільничний, це зовсім прекрасно, можете з ним переговорити, хоча і він Вам відповість приміром так-"...відчипись, поїдь туди-то і стріляй скільки влізе, кому ти на...й нужен, тільки обережно, не повбивайте нікого...." При нинішньому скороченні райвідділів поліції у них роботи та проблем стільки, що їм якраз до того, що хтось там в полі стріляє по мішенях,вони прямо сплять і бачуть шукать машину та бензин, щоб погаласать по лісосмугах та полях практично без толку.
 

Копатыч

Зброяр
Так, я розумію що пишу, поля знаходяться в аренді у фермерів і це не землі УТМР, вони там "керують" на підставі договору з тим же фермером
Для начала, УООР ни с каким "фермером", договора на аренду земли, заключать НЕ будет. Договора заключаются с "собственниками" земли, с людьми, которые сдали СВОЮ землю, в аренду фермеру. И запретить мне охотиться на этих землях, фермер НЕ МОЖЕТ.
є види тварин на яких відкрито полювання цілий рік без обмежень
Прошу огласить весь список ........
Добродію,... ну тут Ви самі собі дали гарну пораду....
А это Вам, изучайте, найдете, там для себя, много интересного ........
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1478-14
И еще, прочитайте ........
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0637-98
 

Копатыч

Зброяр
Это каждый год такое у Вас в УООРе и - для всех охотников или только один раз-для вступающих?
Каждый год, для ВСЕХ !!!!!!
Может быть скажут, типа зачем, ведь человек сдавал экзамен ( на удостоверение охотника ), но поверьте "чудиков" больше, чем Вы себе представляете.
При мне, спрашивают у одного, что такое "дуплет"? А он говорит, нахрена оно мне, у меня полуавтомат. У второго, как заряжать патроны, с чего начинать? В ответ, не знаю, я стреляю "магазинными" и т. д. и т.п. На охоте, выходим с лимана, сидит "чудик" и спрашивает, мужики, подскажите, сбил утку, не знаю как называется, говорит, крупная, с голубыми зеркальцами. Посмотрели, твою мать - кряква ( у нас называют "крыжень). Вот и возникает вопрос, а как "они" получали "удостоверение охотника"?
 
Зверху