Коптильня для риби

somying

Новачок
Коптильня - это голубая мечта, но все руки не доходят. Все время и деньги на постройку дома)
 

KomlevaSV

Новачок
ютуб в помощь. или вбейте в поиск "перевязка рыбы шпагатом для горячего копчения".. 21 век на дворе, как никак...
 

Халтурщик

Мисливець
Вітаю! Питання по холодному копченню так як вирішив змайструвати димогенератор.скільки часу потрібно для копчення риби та м'яса?
 

василь довжик

Слідопит
Поцікавтесь,що виділяє жир при попаданні на гаряче в подальшому його випаровувані.Це дуже негативно в подальшому відобразиться.Якщо вже так хочеться самому зробити копчоності,то тільки не такими металевими ящиками!Або зробити щоб жир не стікав і не капав на тіло яке призведе для його випаровування.Ці пари простими словами гірше за яд.Я навіть шашлик готуючи стараюсь аби менш капало і подалі поверталось в мясо.От з димогенератором так взагалі супер.Пригадую хтось росповідав,правда не памятаю де саме чи то на Львівщині.Ну суть в тім,що там грубки роблять не тільки для тепла а й для коптіння.В комені роблять додаткову шафу.І коптять пару днів.Автору розповіді доводилось скуштувати,так говорив за уши не відтягнеш.І що на сам перед є цілком їстивним так би мовити без гмо.Любе коптіння можна використовувати чи то гаряче чи голодне але ні в якому різі не допускати попаданя жиру на жар.
 

Халтурщик

Мисливець
Гаряче копчення я вже пройшов- була зварена не одна коптілка.Щоб жир не попадав на тріску ставиться піддон- тоді ніякого випаровування немає. А також кришка коптілки робиться доміком - двускатна тоді навіть конденсат не попадає на м'ясо.також піддон краще обгорнути( застелити)фольгою- тоді менше мити після коптіння.Мене цікавить - час коптіння холодного- скільки потрібно коптит и щоб приготувати рибу та м'ясо.?
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Гаряче копчення я вже пройшов- була зварена не одна коптілка.Щоб жир не попадав на тріску ставиться піддон- тоді ніякого випаровування немає. А також кришка коптілки робиться доміком - двускатна тоді навіть конденсат не попадає на м'ясо. також піддон краще обгорнути( застелити)фольгою- тоді менше мити після коптіння. Мене цікавить - час коптіння холодного- скільки потрібно коптити щоб приготувати рибу та м'ясо.?
Копчене дуже смачне. Але - канцерогенне! Не більше як раз у місяць!
 
Зверху