Корисна пам'ятка про те, скільки часу варяться крупи

Mechanik

Снайпер
Щоб каша вийшла ідеальною, важливо знати, скільки часу готується та чи інша крупа! Від часу варіння залежить консистенція каші, вона не підгорить і не втече, якщо все робити правильно.

1. Рис вариться 15-20 хвилин. Води потрібно брати в 2 рази більше, ніж рису. Варити рис потрібно в невеликій ємності на маленькому вогні. Дуже важливо також правильно замочувати рис для відмінного результату.

2. Пшоно вариться 25-35 хвилин. Пшоно перед варінням краще промити в теплій воді і варити на слабкому вогні.

3. Гречка вариться 20-25 хвилин. На один стакан гречки потрібно брати 2,5 склянки води. Варити гречку потрібно на слабкому вогні, не розмішуючи.

4. Перловка готується 40 хвилин - 1,5 години. Перловку потрібно варити у великій ємності з великою кількістю води. Перед тим як варити, крупу обов'язково замочують хоча б на 5 годин в гарячій воді.

5. Манна каша вариться 15 хвилин. Пару хвилин йде на закипання води або молока. Пропорції, з якими каша виходить чудовою - 2 ст. л. крупи на 200 мл рідини.

6. Вівсяна крупа заливається на 4 години окропом, потім вариться 30 хвилин на маленькому вогні. Недробленая вівсяна крупа вариться 2 години.

7. Вівсяні пластівці варяться від 3 до 5 хвилин на повільному вогні.

8. Булгур вариться 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Булгур - крупа з твердих сортів пшениці. Обробляється кип'ятком, після чого висушується на сонці та дробиться. Розповсюджена в країнах Близького сходу, Балканах, та Середземномор'ї.

9. Ячна крупа вариться 20 хвилин, обов'язково потрібно кидати її в окріп.

10. Кукурудзяна крупа вариться 30 хвилин. Краще готувати її в підсоленій і підсолодженою воді. Полента - каша з кукурудзяного борошна, аналог мамалиги - вариться 35-40 хвилин при постійному помішуванні.

1.jpg


Це далеко не всі види поширених круп, але у нас їх варять найчастіше. Щоб каша була смачною, дуже важливо дати їй постояти хвилин 15 після приготування в теплому місці, наприклад в духовці. Це стосується всіх круп з часом варіння, що перевищує 15 хвилин.
Смачного Вам!
 
Зверху