Mechanik
Снайпер
Щоб каша вийшла ідеальною, важливо знати, скільки часу готується та чи інша крупа! Від часу варіння залежить консистенція каші, вона не підгорить і не втече, якщо все робити правильно.
1. Рис вариться 15-20 хвилин. Води потрібно брати в 2 рази більше, ніж рису. Варити рис потрібно в невеликій ємності на маленькому вогні. Дуже важливо також правильно замочувати рис для відмінного результату.
2. Пшоно вариться 25-35 хвилин. Пшоно перед варінням краще промити в теплій воді і варити на слабкому вогні.
3. Гречка вариться 20-25 хвилин. На один стакан гречки потрібно брати 2,5 склянки води. Варити гречку потрібно на слабкому вогні, не розмішуючи.
4. Перловка готується 40 хвилин - 1,5 години. Перловку потрібно варити у великій ємності з великою кількістю води. Перед тим як варити, крупу обов'язково замочують хоча б на 5 годин в гарячій воді.
5. Манна каша вариться 15 хвилин. Пару хвилин йде на закипання води або молока. Пропорції, з якими каша виходить чудовою - 2 ст. л. крупи на 200 мл рідини.
6. Вівсяна крупа заливається на 4 години окропом, потім вариться 30 хвилин на маленькому вогні. Недробленая вівсяна крупа вариться 2 години.
7. Вівсяні пластівці варяться від 3 до 5 хвилин на повільному вогні.
8. Булгур вариться 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Булгур - крупа з твердих сортів пшениці. Обробляється кип'ятком, після чого висушується на сонці та дробиться. Розповсюджена в країнах Близького сходу, Балканах, та Середземномор'ї.
9. Ячна крупа вариться 20 хвилин, обов'язково потрібно кидати її в окріп.
10. Кукурудзяна крупа вариться 30 хвилин. Краще готувати її в підсоленій і підсолодженою воді. Полента - каша з кукурудзяного борошна, аналог мамалиги - вариться 35-40 хвилин при постійному помішуванні.
Це далеко не всі види поширених круп, але у нас їх варять найчастіше. Щоб каша була смачною, дуже важливо дати їй постояти хвилин 15 після приготування в теплому місці, наприклад в духовці. Це стосується всіх круп з часом варіння, що перевищує 15 хвилин.
Смачного Вам!
1. Рис вариться 15-20 хвилин. Води потрібно брати в 2 рази більше, ніж рису. Варити рис потрібно в невеликій ємності на маленькому вогні. Дуже важливо також правильно замочувати рис для відмінного результату.
2. Пшоно вариться 25-35 хвилин. Пшоно перед варінням краще промити в теплій воді і варити на слабкому вогні.
3. Гречка вариться 20-25 хвилин. На один стакан гречки потрібно брати 2,5 склянки води. Варити гречку потрібно на слабкому вогні, не розмішуючи.
4. Перловка готується 40 хвилин - 1,5 години. Перловку потрібно варити у великій ємності з великою кількістю води. Перед тим як варити, крупу обов'язково замочують хоча б на 5 годин в гарячій воді.
5. Манна каша вариться 15 хвилин. Пару хвилин йде на закипання води або молока. Пропорції, з якими каша виходить чудовою - 2 ст. л. крупи на 200 мл рідини.
6. Вівсяна крупа заливається на 4 години окропом, потім вариться 30 хвилин на маленькому вогні. Недробленая вівсяна крупа вариться 2 години.
7. Вівсяні пластівці варяться від 3 до 5 хвилин на повільному вогні.
8. Булгур вариться 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Булгур - крупа з твердих сортів пшениці. Обробляється кип'ятком, після чого висушується на сонці та дробиться. Розповсюджена в країнах Близького сходу, Балканах, та Середземномор'ї.
9. Ячна крупа вариться 20 хвилин, обов'язково потрібно кидати її в окріп.
10. Кукурудзяна крупа вариться 30 хвилин. Краще готувати її в підсоленій і підсолодженою воді. Полента - каша з кукурудзяного борошна, аналог мамалиги - вариться 35-40 хвилин при постійному помішуванні.
Це далеко не всі види поширених круп, але у нас їх варять найчастіше. Щоб каша була смачною, дуже важливо дати їй постояти хвилин 15 після приготування в теплому місці, наприклад в духовці. Це стосується всіх круп з часом варіння, що перевищує 15 хвилин.
Смачного Вам!