"Кубок Фортеці 2019" - змагання норних на "8"-ці (2 пуски) по лисиці.

Varjag229

Слідопит
 

Varjag229

Слідопит
Прийняли участь 22 собаки. Судили експерти 1-ї категорії (норні) Войталюк П.Б. та 2-ї категорії (норні) Коробчук В.М.
Було 5 команд (2 з Тернопільської обл., з м.Хмельницького, збірна Хмельницької області під прапором Кам'янець-Подільського р-ну Хмельницької області, Чернівці та 2 собаки в особистому заліку).
На змаганнях було 6 здорових, ходових лисиць, які вже в цьому році пройшли декілька змагань на норі.
Основні результати ви бачите у таблиці.
Перемогла на цих змаганнях вже 4-ий рік поспіль сука, на цей раз - нмт Коста Собченка Дмитра з Хмельницького, яка єдина відпрацювала на 2 х Д 1 л. Вона брала лисиць по місцю після декількох хвилин обгавкування й особисто мене вразила своїм спокоєм перед пуском безпосередньо на норі.
Гарно виступили чудово треновані рідні брати - ягдтер'єри Рем Харчука Євгена та Річі Хіміча Олександра (по Д 2 л. + Д 1 л.) - заробили відповідно 3 та 2 місце в особистому заліку.
Дуже стабільно себе показали ягдтер'єри Бой Олега Самуляка (Кам'янець-Подільський р-н) та Зума Богдана Кітника (м. Хмельницький) - обидві собаки заробили Д 1 л. + Д 2 л. мертвими хватками.
Моєму нмт Майбаху трохи не повезло. У першому пуску наздогнав і взяв за горло знизу дві лисиці по черзі, не відходивши передбачені правилами 8 кіл (Д 2 л.), а в другому пуску показав пошук і переслідування на диплом 1-го ступеню, але взяв лисицю не по місцю (Д 2 л.).
Також дуже сподобалась ТЖШ Беретта Лазер Наталії з Чернівців. Собачці 1 рік 2 міс., але вона показала дуже добрий пошук і переслідування, в'язкість та голос і послух. Трошки недостатньо злоби ( 2хД 3 л.), але ця порода не так рано дозріває, як ягди, тому у неї, як на мене, велика перспектива. Тим паче, собака в правильних руках.
В цілому, закриття спортивного сезону пройшло чудово.
 
Зверху