Лохотрон от Приватбанка

стрелок60

Слідопит
Может быть и не ново,но вот такая история:
Оформил себе карту Приватбанка.Пользовался не один год.Все нормально.На данное время срок действия карточки подходит к концу-осталось пару месяцев.И тут начинается самое интересное.По идее если карта по сроку закончилась,что делает владелец-выбросил и все тут.Смотрю на счету появились какие то непонятные средства.Начинаю выяснять.Оказывается Центральным офисом на мой счет был зачислен кредит.Конкретно кем когда и откуда и главное зачем если я не заказывал его неизвестно.Но перед банком у меня уже есть задолженность.После убедительных доводов вопрос разрешился в мою пользу.А могло быть и по другому:кредит который был начислен остается незамеченным клиентом,карточка выбрасывается,а проценты начисляются регулярно.В результае через год вам обявляют о долге перед банком в 100 тысяч миллионов.РЕКОМЕНДУЮ после окончания срока карты не поленится закрыть счет и взять от них бумагу что ни банк ни вы друг другу не обязаны.Только как быть тем кто не может к ним подойти ведь разговаривать будут только с владельцем карты и при наличии паспорта.Одним словом-СКОТЫ.
 

Грищенко

Снайпер
Одним словом-СКОТЫ.
Да ну бросьте.o_OБизнес,-ничего личного:confused:.У меня несколько знакомых через это уже прошли.
зачем если я не заказывал его неизвестно
Как это зачем?Для увеличения прибыли банка.Кстати подобными кредитами, о которых клиенты ни сном ни духом, балуются также и интернет провайдеры и операторы связи.Были у меня уже с ними беседы на эту тему в теплой и дружественной обстановке;).
 

ulven

Мисливець
...По идее если карта по сроку закончилась,что делает владелец-выбросил и все тут...
От дивуєте Ви мене такою фразою. Як це: викинув і все тут?! Багато бід у нас через те, що ми не знаємо чогось, але ще більше - через те що лінуємось знати або робити. Шановні, берете цю саму картку в руки, розвертаєте тильною стороною, відкриваєте очі і читаєте: "...Ця картка є власністю ...банку". А відтак, з юридичної сторони співпраці з банком, цю картку Вам банк не продав, не подарував, а лише дав тимчасово ПОКОРИСТУВАТИСЬ своєю власністю. А, відповідно, що можна робити із своєю власністю, навіть відданою Вам у користування? Правильно - можна робити все, що не заборонено підписаним Вами ж договором на обслуговування (бо договори з такими установами треба розглядати тільки із вигідної для банку сторони - не дозволено Вами, а саме не заборонено Вами). А Ви уважно читали договір? Тільки чесно! Угу! А якщо прочитали, то обов'язково бачили пункт, у якому зазначено про можливість внесення змін у обслуговування за ініціативою банку. А відтак, клієнт змушений сам контролювати що там робиться із тимчасово позиченою карткою: чи ліміт помінявся, чи відсоткова ставка, чи комісія і т.д. Юридично змушений це робити.
Тому, одразу забуваємо про всякі-там "викинув і забув" чи "загубив - ну і фіг із ним"! Тільки і тільки так: не потрібна картка - шуруємо у обслуговуюче відділення і наполегливо вимагаємо:
1. заяву на закриття кредитного ліміту;
2. заяву на закриття карткового рахунку чи картки (у різних банках трохи по-різному);
3. у Вашому примірнику заяви має бути реквізит, де працівник банку розписується про те, що картку він у Вас забрав;
4. якщо ця картка була із кредитним лімітом - вимагайте довідку, що у Вас все погашено і банк до Вас претензій не має. Правда, така довідка зазвичай є платною, але може варто бути твердо впевненим, що Ви із банком "подосвіданькались", ніж колись якась фігня має вилізти.
Якщо банкіри-менеджери починають просити щоб Ви залишили про-всяк випадок картку, або, буцім, у них зараз бланків немає, або у них таке не передбачено - от тут потрібно проявити характер і добиватись, аргументуючи це порушенням інструкцій НБУ. Вони ЗОБОВ'ЯЗАНІ на першу ж Вашу вимогу (правда, в разі відсутності у Вас заборгованості перед банком!) надати всі ці заяви для заповнення і вручити Вам Ваші примірники! Це таке діло, що на всякий там "авось" надіятись не можна. А справа скандалом, або "убедительнымы доводами" не завжди може вирішитись. Бувають і суди, і стягнення через юстицію, і колектори, яким найчастіше абсолютно пофіг, винні Ви, чи це був програмний збій у банку, чи якийсь обіжений менеджер дров наломав...
І ще: постійний контроль - регулярно (раз у кілька місяців - точно) заглядайте через інтернет чи банкомат, що там у Вас робиться на карті. А може за неактивність рахунку Вам залишок мінусується, та ще й із кредитного ліміту? Полінитесь - потім може бути важче!..
 

ulven

Мисливець
І ще, якщо вже заговорили про саме цей банк. Вас не дивує заголовок повідомлення, який я обвів колом на картинці? Як на мене, то це відверта зневага до всіх НЕ клієнтів банку. Виходить, що "думаючі" люди свої гроші принесли у банк, а всіх інших (хто не приніс) - ця фінустанова вважає безмозким бидлом! Чи не так?
2.jpg
 

ulven

Мисливець
Або ось це зображення. Що має на увазі банк, підставивши таку картинку під такий заголовок?
1.jpg
 

стрелок60

Слідопит
А справа скандалом, або "убедительнымы доводами" не завжди може вирішитись. Бувають і суди, і стягнення через юстицію, і колектори, яким найчастіше абсолютно пофіг, винні Ви, чи це був програмний збій у банку, чи якийсь обіжений менеджер дров
Скандал это низко.Если заканчиваются доводы-переходим к аргументам.Если буду заниматься еще и дебетами с кребетами жить времени не останется.Вопрос в другом пусть повышают изменяют что хотят,но кредитных денег никто не просил начислять.А по поводу просроченных карточек-у меня внук с десятком играется.
 
Зверху